Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Audi S4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

No więc w weekend trochę powalczyłem i pomyłem co nie co:decayed:

1. Mycie wnęk drzwi i bagażnika:

DSC_0196_Kopiowanie.jpg DSC_0197_Kopiowanie.jpg DSC_0198_Kopiowanie.jpg DSC_0199_Kopiowanie.jpg DSC_0200_Kopiowanie.jpg DSC_0201_Kopiowanie.jpg DSC_0202_Kopiowanie.jpg

2. Prewash - ValetPro PH Neutral Snow Foam:

DSC_0205_Kopiowanie.jpg DSC_0206_Kopiowanie.jpg DSC_0207_Kopiowanie.jpg DSC_0208_Kopiowanie.jpg DSC_0209_Kopiowanie.jpg DSC_0210_Kopiowanie.jpg

3. Mycie właściwe - 2 wiadra, Szampon Big Apple, felgi oberwały połączeniem ValetPro Blue Gel 1:4 i ValetPro Bilberry 1:3:

DSC_0203_Kopiowanie.jpg DSC_0204_Kopiowanie.jpg DSC_0214_Kopiowanie.jpg DSC_0215_Kopiowanie.jpg

4. Usuwamy smołę i zabrudzenia metaliczne - Nielsen Tar ang Glue Remover oraz IronX:

DSC_0217_Kopiowanie.jpg DSC_0218_Kopiowanie.jpg DSC_0219_Kopiowanie.jpg

5. No to czas na glinkę:

DSC_0222_Kopiowanie.jpg DSC_0223_Kopiowanie.jpg DSC_0224_Kopiowanie.jpg

6. Mycie po glince - 2 wiadra, szampon Big Apple

DSC_0227_Kopiowanie.jpg DSC_0228_Kopiowanie.jpg DSC_0229_Kopiowanie.jpg DSC_0230_Kopiowanie.jpg

7. Wjeżdżamy do garażu i suszymy - Monster Shine Fluffy Dryer

DSC_0231_Kopiowanie.jpg DSC_0232_Kopiowanie.jpg DSC_0233_Kopiowanie.jpg DSC_0235_Kopiowanie.jpg

Niestety nie mam zdjęć z użycia cleanera - Dodo Juice Lime Prime i woskowania Collinite 476s.

Oto efekt końcowy:

DSC_0192_Kopiowanie.jpg DSC_0194_Kopiowanie.jpg DSC_0195_Kopiowanie.jpg DSC_0198_Kopiowanie.jpg DSC_0199_Kopiowanie.jpg DSC_0200_Kopiowanie.jpg DSC_0203_Kopiowanie.jpg DSC_0206_Kopiowanie.jpg DSC_0207_Kopiowanie.jpg

DSC_0203_Kopiowanie_fhdr.jpg

• Odpowiedzi 3,9 tys.
  • Wyświetleń 236,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gracjan wyjedź Ty z tego swojego podwórka kiedys na sesje:grin: ostatnia fotka delikatny HDRek:decayed:

Opublikowano
  • Autor
Gracjan wyjedź Ty z tego swojego podwórka kiedys na sesje:grin: ostatnia fotka delikatny HDRek:decayed:

Wyjadę wyjadę:kox: Może szafa skończy swoją furę to razem pojedziemy:naughty:

Opublikowano

na bogato się widzę bawisz:kox:

a nie miałeś jakoś teraz robić korekty?:naughty:

Opublikowano
  • Autor

Miałem miałem ale mam trochę opory przed cioraniem maszyną, próba była ale na lakierze po Menzernie i cutting padzie zostawał biały nalot nie wiem czym spowodowany, IPA go nie ruszała... Więc trochę się wystraszyłem i na razie olałem:decayed:

Zastanawiam się nad sprzedaniem niektórych gratów i oddaniem auta do Rise and Shine na korektę:wink:

Opublikowano

Zastanawiam się nad sprzedaniem niektórych gratów i oddaniem auta do Rise and Shine na korektę:wink:

tera mówisz jak już pozamawiałem...:kwasny:

Opublikowano
  • Autor

Nie wiem dlaczego tak się stało i to mnie przeraziło trochę... Wydaje mi się że doświadczenie ma tu największe znaczenie, graty schodzą na dalszy plan :) Przycioraj auto trochę i pochwal się co wyszło, jakie spostrzeżenia itd, może coś po prostu źle robię ;)

Opublikowano

biały nalot to nic innego jak zaschnięta pasta(pewnie spowodowana zbyt duża temp. za suchym padem lub za wysokimi obrotami), no wiesz co Gracjan korekty się wystraszyć:bag: (kasę wydasz u nich na korektę i za jakiś czas znowu? tak się nauczysz samemu i możesz to zrobić w dowolnym czasie:wink:

Opublikowano

też mi się wydaje że to sucha pasta, ale za małego skilla mam żeby coś konkretnego Ci podpowiedzieć....

Opublikowano
  • Autor

Korekty się nie boję tylko tego co można narobić źle ją wykonując:whistling:

Lakier nie był nawet ciepły wiec przygrzanie wykluczam, pad na początku dostał 2 "szoty" z atomizera z wodą więc nie powinien być za suchy...

Kasę wydam u Adama w Rise and Shine ale korekta na 9X % :kox:

Opublikowano
Kasę wydam u Adama w Rise and Shine ale korekta na 9X % :kox:

ja się pytam gdzie radość z rezania:facepalm::decayed:

Opublikowano
  • Autor

Pewnie radość przy odbiorze auta nie mniejsza:decayed:

Opublikowano

Ten biały nalot został ci po przejeździe tą mocno ścierną czy po wszystkich pastach? Jeżeli został lekki nalot po białej to normalne. Ten nalot zniknie jak przejedziesz pastą o mniejszej ścieralności.

Opublikowano
  • Autor

Został tylko po FG 500 innymi nie próbowałem szczerze mówiąc :doh:

Opublikowano

mega jest ta dokładka, chyba jednak się skuszę, najwyżej zgubię :kox:

gracjan jaką masz glebę ?

Opublikowano

nie sądziłem że się tak szybko poddasz:kwasny:, nie jest najłatwiejsze do nauczenia (bo sam się uczę), ale nie przeszło by mi przez ręce wydać tyle kasy na korektę mając ją czym robić w domu:wink:, na forum KA pomogą przecież jak czegoś nie wiesz, a fun z 50/50 uwierz mi jest bezcenny :kox:

Opublikowano
  • Autor
mega jest ta dokładka, chyba jednak się skuszę, najwyżej zgubię :kox:

gracjan jaką masz glebę ?

Ma teraz od ziemi do błotnika 62,5cm przód i 63cm tyl ;)

---------- Post added at 17:19 ---------- Previous post was at 17:17 ----------

nie sądziłem że się tak szybko poddasz:kwasny:, nie jest najłatwiejsze do nauczenia (bo sam się uczę), ale nie przeszło by mi przez ręce wydać tyle kasy na korektę mając ją czym robić w domu:wink:, na forum KA pomogą przecież jak czegoś nie wiesz, a fun z 50/50 uwierz mi jest bezcenny :kox:

Nie poddaje się, po prostu sie wystraszyłem tego a nie chciałbym przez swoją niewiedzę i brak doświadczenia zepsuć sobie lakieru na dobre :thumbdown: Tego bym nie przebolał:facepalm:

A co do ceny to akurat ta jest baaaardzo atrakcyjna :wink:

Opublikowano

Przejedz po tej paście 4000 i jestem pewien że to zniknie ostatnio znajomemu robiłem i też został biały nalot. Przejazd 400 wszystko ściągnął.

Opublikowano
  • Autor
Przejedz po tej paście 4000 i jestem pewien że to zniknie ostatnio znajomemu robiłem i też został biały nalot. Przejazd 400 wszystko ściągnął.

Dzięki, w sobotę spróbuje na błotniku :hi: