Macin Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Witam. Mój bat miał ostatnio stłuczke i po rozebraniu auta, chcieliśmy sprawdzić stan spaska rozrządu. Okazało sie że pasek jest ok ale jest lużny, stąd moje pytanie, czy hydrauliczny napinacz napina dopiero podczas pracy silnika czy pasek powinien być cału czas napięty? Rolką napinającą można ręką przekręcić i napiąć pasek.
basik9634 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 pasek to powinien być cały czas na piety co ja sie orientuje bo przy rozruchu by przeskoczył jak by był luźny u mnie przynajmniej jest na piety
M_ILES Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Pasek powinien byc caly czas mocno napiety.
grzesiek88 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Pasek powinien byc caly czas mocno napiety. dokładnie nie może być luźny
MASATO Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 napinacz ma napinać pasek cały czas, więc kolego widocznie napinacz do wymiany.
Macin Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 19 Czerwca 2010 tak też mi się wydawało. Dzięki za odpowiedź
Rekomendowane odpowiedzi