luqash Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 witam jeśli pisze nie tu gdzie trzeba to przenieście posta kupiłem rano audi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1086634431 wieczorem dzwoni facet i ani be ani me tylko mówi że pomyłka i po temacie, że on jest " na prawie" i nie mam co walczyć o to auto za te pieniądze pal licho auto bo i tak nie liczyłem że pójdzie łatwo potraktowałem to jak zabawę ale gość troche mnie wku..ił :gwizdanie: jak to widzicie? pozdro
filip1001 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 będzie trudno coś wywalczyć bo w opisie jest wyraźna cena podana, ale koleś nie powinien się tak zachować , napisz wiadomość do allegro, oni ci wszystko napiszą co i jak w tej sytuacji PS. kupiłeś je rano?? chyba przed 17
pepik Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 :> taka fura za 2 dychy koleś pomylił się podając cenę no a Ty to skrzętnie wykorzystałeś pewnie nie będziesz właścicielem tego auta ale gratuluje zakupu Nie napisał w ogłoszeniu że zakup możliwy po obejrzeniu auta więc miałeś prawo zakupu i tu plus dla Ciebie no ale napisał w ogłoszeniu że cena to nie 19.50 tylko 19.500 Nowicjusz na allegro popełnił błąd i teraz pluje sobie w brodę no ale raczej nie odda Ci auta za 2 dyszki
dziadek Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Kiedyś była taka sprawa nawet nagłośniona w tv. Koleś wygrał sprawę w sądzie w takim samym przypadku (nie wiem tylko czy w opisie była cena). Aukcja allegro jest to jakaś tam umowa miedzy kupującym i sprzedającym wiec płacisz taką kwotę jaka jest określona. Ja osobiście nie wiem czy bym się pokusił o sąd, ale według mnie byś miał szanse wygrać. Napisz do allegro lub przejdź się do jakiegoś radcy prawnego. Powodzenia
adamw Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 podobno był już przypadek na allegro że gość wystawił auto bez jednego zera i ktoś go kupił.gość go nie chciał sprzedać to skończyło się w sądzie i kupujący wygrał
Matthew1309 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 A ja to wiedzę tak: niepotrzebnie unieważniłeś mu ogłoszenie... miałeś wyraźnie cenę podaną to po co klikałeś kup teraz? gościu wystawił pewnie w takiej cenie żeby wyskakiwała w wyszukiwarce najtańsza a6 i dzięki temu miał większe zainteresowanie (być może)... Ostatnio już było o tym na forum tylko w odwrotną stronę, z tego co pamiętam to w przepisach allegro jest informacja że mogą taką transakcję unieważnić, gdy cena jest zaniżona tutaj masz wątek http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t133212.0.html;highlight=aukcja
KANAL Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 witam jeśli pisze nie tu gdzie trzeba to przenieście posta kupiłem rano audi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1086634431 wieczorem dzwoni facet i ani be ani me tylko mówi że pomyłka i po temacie, że on jest " na prawie" i nie mam co walczyć o to auto za te pieniądze pal licho auto bo i tak nie liczyłem że pójdzie łatwo potraktowałem to jak zabawę ale gość troche mnie wku..ił :gwizdanie: jak to widzicie? pozdro Jak to widzicie? Baran jestes i tyle. Chcialbys byc w jego sytuacji gdyby byla to nieswiadoma pomylka w cenie? Ja chcialbym zebys przyjechal do mnie po auto za 20 zl. Wiecej nie zadawalbys glupich pytan. Moglby sprzedac Ci to auto i moglbys sie w nim owinac o jakies drzewo. Mysle ze sprzedajacy nie zalowalby niczego
Wąski Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 każdy może sie pomylić ,po prosu bądź człowiekiem
PARAF Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 No i jak sprawa się potoczyła? Sąd i już śmigasz furą za dwie dychy czy sumienie + zdrowy rozsądek ?
KOval81 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 A ja nie lubię ludzi, którzy czatują na błąd, czy potknięcie innych, a później sobie robią z tego radochę jeszcze Miałem kiedyś podobną sytuację i musiałem ostro wyperswadować "koledze", bo raz, że w nieładny sposób próbował przywłaszczyć sobie moja własność, to jeszcze właśnie miał z tego niezłą zabawę Daruj sobie, bo również i Ty możesz popełnić taki sam, albo gorszy błąd i możesz później tego mocno żałować
Maciek80 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 A ja nie lubię ludzi, którzy czatują na błąd, czy potknięcie innych, a później sobie robią z tego radochę jeszcze Miałem kiedyś podobną sytuację i musiałem ostro wyperswadować "koledze", bo raz, że w nieładny sposób próbował przywłaszczyć sobie moja własność, to jeszcze właśnie miał z tego niezłą zabawę Daruj sobie, bo również i Ty możesz popełnić taki sam, albo gorszy błąd i możesz później tego mocno żałować Popieram, tylko hieny cmentarne są gorsze niż takie sępy z allegro
luqash Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2010 koledzy pohamujcie swoje emocje i nie wypisujcie epitetów etc. jak nie znacie moich zamiarów a ich nie znacie dodam tylko ze z takimi którzy wypisywali tu posty typu baran i hiena napewno założyłbym sprawe a tak poważnie auto kupiłem żeby uświadomić sprzedającemu jak duży popełnił błąd i liczyłem na kontakt od niego z jakimś wytłumaczeniam a jak zadzwonił to tylko na huki chciał mnie wziąc co do prawa to poczytałem troche w necie o takich sprawach i faktycznie kiedyś jakiś gość kupił auto po zaniżonej cenie i sąd orzekł ze sprzedający musi mu auto sprzedać za taką kwotę jaką wylicytował a z drugiej strony w prawie cywilnym jest paragraf pozwalający na odstąpienie od umowy kupna-sprzedazy jest sprzedający lub kupujący popełni błąd co do któregoś zapisu w tej umowie i pamiętajcie wszyscy prawi i sprawiedliwi za głupotę trzeba płacić i nie wywnętrzajcie się już
I r o Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 co niektórzy obniżają poziom tego forum swoimi komentarzami :wallbash:
grzes1150 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 witam jeśli pisze nie tu gdzie trzeba to przenieście posta kupiłem rano audi http://www.allegro.pl/show_item.php?item=1086634431 wieczorem dzwoni facet i ani be ani me tylko mówi że pomyłka i po temacie, że on jest " na prawie" i nie mam co walczyć o to auto za te pieniądze pal licho auto bo i tak nie liczyłem że pójdzie łatwo potraktowałem to jak zabawę ale gość troche mnie wku..ił :gwizdanie: jak to widzicie? pozdro Co kupiłeś??? Nic nie kupiłeś!!! Zapomniałeś o zasadach prawa handlowego obowiązującego również na allegro Sprzedający napisze do allegro i twoja oferta zostanie anulowana razem z aukcją
kamil Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Było już nie raz że ludziska wylicytowali jakieś drogie przedmioty po śmiesznie niskiej cenie i w sądzie wygrali. Ale była też taka sprawa że sprzedający wygrał bo zostało udowodnione że kupujący posłużył się specjalnym programem do wyłapywania aukcji o omyłkowo zaniżonej cenie sprzedaży. A tego idiote to trzeba było solidnie zj**... za wystawianie takiej aukcji. Przynajmniej by się nauczył że allegro to nie zabawka dla dzieci.
filip1001 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Jak to widzicie? Baran jestes i tyle. Kolego, powstrzymaj się od takich wyzwisk :bicz3: Kolega założył temat podejrzewam w wyniku tego, że koleś zadzwonił i bym bardzo nie miły. Nie wydaje mi się by był hieną czy czymś innym. I wcale nie musiał żerować na allegro, po prostu mógł przeglądać oferty na allegro, trafiła się pomyłkowa więc zalicytował, a osoba wystawiająca aukcję powinna grzecznie zadzwonić i przeprosić za błąd a nie z gębą wyskakiwać. Sam trochę sprzedaję na allegro i wiem jak niektórzy potrafią być nie mili. Szczególnie jak kupią coś za małe pieniądze i oczekują od tego nie wiadomo czego. Prawie każdy temacie od razu atakuję założyciela a jestem pewien, ze co trzeci z Was będąc w takiej sytuacji dawno czekałby na poniedziałkowe otwarcie sądu, aby wytoczyć sprzedającemu dwadzieścia procesów. Nagle każdy jest taki uczciwy i czysty jak kropla łzy. Trochę wyrozumiałości.
bipi555 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 też tak sadze jak kolega wyżej , powstrzymajcie sie z wulgaryzmami do naszego forumowicza, a co do tego sprzedawcy , to bedzie mial nauczkę na drugi raz i zanim cos wystawi to pięc razy sprawdzi formularz, czy wszystkie dane sie zgadzaja, a nie po łepkach i dawaj
talib1990 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 jesli ja bym zobaczyl taka oferte, zalicytowałbym od razu, potem szybki kontakt ze sprzedającym w celu naprawy błędu oraz zeby ktoś inny tego nie zalicytował i probowal w jakis sposob sfinalizować tą sprawe.
Krzysztof Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 jesli ja bym zobaczyl taka oferte, zalicytowałbym od razu, potem szybki kontakt ze sprzedającym w celu naprawy błędu oraz zeby ktoś inny tego nie zalicytował i probowal w jakis sposob sfinalizować tą sprawe. :good: Jesteśmy tylko ludźmi i błędy każdemu się zdarzają. Kolego odpuść temat i finał.
Zmija Opublikowano 20 Czerwca 2010 Opublikowano 20 Czerwca 2010 to co kolega wyzej. Ale jesli pan naprawde byl bardzo niemily to torche bym sie z nim podraznil..
Rekomendowane odpowiedzi