robson197 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 witam wszystkich mam taki problem ze nie dziala tylnia wycieraczka jak przekrece zaplon i rusze manetka to pojdzie 1-2 cm i stoi silniczek jest ok bo byl podpiety na krotko pod 1-4pin i pracuje normalnie a tak z manetki nie tylko 1-2 cm i koniec i mam zapytanie czy to moze byc spowodowane przekaznikiem ...pomocy
badyl666 Opublikowano 19 Lipca 2010 Opublikowano 19 Lipca 2010 Witam. Mam podobnie. Tam nie ma żadnego przekażnika. Cała elektronika jest obok mechanizmu pod przykrywką. Sprawdż kable między w gumowej osłonie między klapą a dachem i czy idą ze spryskiwaczem. Na płytce pada często tyrystor i to muszę sam też sprawdzić. Powodzenia Masz cztery przewody do silniczka ; brazowy - masa niebieski lila - plus w momencie spryskiwania czarno zołty -plus po zapłonie bezp.27 zielono zołty - plus z wyłacznika
zbyne18 Opublikowano 20 Lipca 2010 Opublikowano 20 Lipca 2010 witam... widzę że masz problem jak wielu z nas... też miałem ten problem.. ja ominąłem obwód, wlutowałem kabelek od tego na którym się pojawia się prąd po włączeniu manetki do miejsca na płytce do ścieżki którą płynie bezpośrednio prąd do silniczka... efekt jest taki że wł i wył wycieraczkę kiedy chcesz. nie działa wtedy czasowo.. po ok roku od przeróbki wykończyła się całkowicie.. ale na razie nie chce mi się do niej zaglądać...
Rekomendowane odpowiedzi