Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem z tylnia wycieraczka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich mam taki problem ze nie dziala tylnia wycieraczka jak przekrece zaplon i rusze manetka to pojdzie 1-2 cm i stoi silniczek jest ok bo byl podpiety na krotko pod 1-4pin i pracuje normalnie a tak z manetki nie tylko 1-2 cm i koniec i mam zapytanie czy to moze byc spowodowane przekaznikiem ...pomocy

Opublikowano

Witam. Mam podobnie. Tam nie ma żadnego przekażnika. Cała elektronika jest obok mechanizmu pod przykrywką. Sprawdż kable między w gumowej osłonie między klapą a dachem i czy idą ze spryskiwaczem. Na płytce pada często tyrystor i to muszę sam też sprawdzić. Powodzenia

Masz cztery przewody do silniczka ;

brazowy - masa

niebieski lila - plus w momencie spryskiwania

czarno zołty -plus po zapłonie bezp.27

zielono zołty - plus z wyłacznika

Opublikowano

witam... widzę że masz problem jak wielu z nas... też miałem ten problem.. ja ominąłem obwód, wlutowałem kabelek od tego na którym się pojawia się prąd po włączeniu manetki do miejsca na płytce do ścieżki którą płynie bezpośrednio prąd do silniczka... efekt jest taki że wł i wył wycieraczkę kiedy chcesz. nie działa wtedy czasowo.. po ok roku od przeróbki wykończyła się całkowicie.. ale na razie nie chce mi się do niej zaglądać... :hi::kwasny: