Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Takie szybkie pytanie...

Czy po używaniu IPA, po korekcie, trzeba myć auto? Czy od razu iść w cleaner?

zależy ile masz czasu , chęci ... ale uważam , że lepiej umyć , chociaż by "potraktować" auto aktywną pianą , spłukać i wytrzeć do sucha

Właśnie czasu poświęcę dużo :) Co najmniej dwa dni. Moje auto, więc zależy mi na dokładności :wink4:[br]Dopisany: 07 Sierpień 2011, 22:11_________________________________________________Ahh i zapomniałem, po Ultimate Polish, zanim położę wosk myć czy nie myć?

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ahh i zapomniałem, po Ultimate Polish, zanim położę wosk myć czy nie myć?

Nie myć tylko położyć LSP :cool1: ale ja bym co innego zaaplikował :gwizdanie:

Opublikowano

Ahh i zapomniałem, po Ultimate Polish, zanim położę wosk myć czy nie myć?

Nie myć tylko położyć LSP :cool1: ale ja bym co innego zaaplikował :gwizdanie:

A co polecasz do srebrnego :mysli:

Opublikowano

A jaki będzie LSP (wosk) ?

Opublikowano

Collinite 476, miał być MEGS NXT ale poczytałem że ten jest trwalszy.

Opublikowano

Co do wosku :good: :good: :good: ew. przemyśl jeszcze Coli 915 :naughty:

Pod te woski możesz zapodać obojętnie jaki cleaner , ale ja bym zapodał "dedykowany" tym bardziej , że masz srebrny lakier http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/257/col840-collinite-prewax-cleaner.html

Opublikowano

widac ze ktos probował większe zamaskowac, ale bardzo drobnych kropeczek odprysków jest naprawde sporo

Opublikowano

Co do wosku :good: :good: :good: ew. przemyśl jeszcze Coli 915 :naughty:

Pod te woski możesz zapodać obojętnie jaki cleaner , ale ja bym zapodał "dedykowany" tym bardziej , że masz srebrny lakier http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/257/col840-collinite-prewax-cleaner.html

O widzisz :) I już leci korekta do listy zakupów :) Odnośnie Coli 915 jeszcze się zastanawiam, bo nie złożyłem zamówienia, ale jeżeli będę miał trochę wolnej gotówki to pewnie zamówię :D Chciałbym tylko żeby była zauważalna różnica za tę cenę :)

Opublikowano

widac ze ktos probował większe zamaskowac, ale bardzo drobnych kropeczek odprysków jest naprawde sporo

niczym tego nie usuniesz ... jedynie można załatwić sobie troszkę lakieru 'bazy" i np. cienkim patyczkiem ( np. wykałaczką ) zamalować te odpryski , zeszlifować papierem wodnym, zamalować jeszcze raz, tak żeby zakrywały dziury, jak wyschnie zeszlifować papierem wodnym, polerka, na to klar, jak wyschnie zeszlifowac i polerka :naughty::kox:

Opublikowano

niczym tego nie usuniesz ... jedynie można załatwić sobie troszkę lakieru 'bazy" i np. cienkim patyczkiem ( np. wykałaczką ) zamalować te odpryski , zeszlifować papierem wodnym, zamalować jeszcze raz, tak żeby zakrywały dziury, jak wyschnie zeszlifować papierem wodnym, polerka, na to klar, jak wyschnie zeszlifowac i polerka :naughty::kox:

oj to wyzsza szkoła jazdy.. doradz jakie kosmetyki uzywac zeby uzyskac fajny efekt :)
Opublikowano

... Chciałbym tylko żeby była zauważalna różnica za tę cenę :)

Różnicy widocznej okiem nie będzie :cool1: ale niektórzy ją dostrzegają ( tzw. 2%) :kox: ... jedyna zauważalna różnica to pojemność puszki i ew. minimalnie lepszy zapach :wink4:

Opublikowano

saint4 powodzenia, wrzuć jakieś foty jak się uporasz z robotą

Opublikowano

oj to wyzsza szkoła jazdy.. doradz jakie kosmetyki uzywac zeby uzyskac fajny efekt :)

Wcale nie taka "wyższa" :wink4: ... co do wyboru kosmetyków , wszystko jest powiedziane w tym wątku :wink4: ... jedynie niektóre "Megsowe" zamieniłbym na kosmetyki innych firm :wink4:

Opublikowano

zaraz zaczne wertować wątek, myślałem nad maguaiersem, czytałem wiele dobrych opini, usze zakupić jutro cuś i bede działał a fotki napewno wrzuce, chyba że coś zjebe:) a jak jest z elementami plastikowymi, czy trzeba jakoś zabezpieczac??

Opublikowano

... a jak jest z elementami plastikowymi, czy trzeba jakoś zabezpieczac??

Jak nie jak tak :wink4: Co do wybory firmy/firm , jest ich b. dużo nie tylko "Megs" :wink4:

Opublikowano

a co polecasz, napisz... znasz sie na tym :)

Opublikowano

Panowie piszcie po polsku bo się domyślić nie mogę o co bangla

Opublikowano

zaraz zaczne wertować wątek, myślałem nad maguaiersem, czytałem wiele dobrych opini, usze zakupić jutro cuś i bede działał a fotki napewno wrzuce, chyba że coś zjebe:) a jak jest z elementami plastikowymi, czy trzeba jakoś zabezpieczac??

ja do plastików i gum zew używam Meguiars Gold Class Trim Detailer, uważam że jego wydajność i jakość jest na bardzo wysokim poziomie :good:

Opublikowano

ja do zewnętrznych kupiłem Valet Pro Dionysus Trim Glitz, sprawdza się idealnie, szczególnie na wypłowiałych plastikach

Opublikowano

a czy warto najpierw oczyścic lakier glinka??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...