Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, kiedy zaczynacie przygotowywać lakier do zimy ? Nie wiem czy można się już bawić czy jeszcze poczekać...

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja jak będę miał czas w przyszłym tygodniu to pełen wosk + zabezpieczenie chromów i felg

Opublikowano

Jak najbardziej już czas bo temperatura nie rozpieszcza chyba ze masz ogrzewany garaż :)

Opublikowano

U mnie już dawno leży Colli na lakierze :wink4:

Opublikowano

U mnie już też leży na aucie #16 od zeszłego tygodnia :)

Opublikowano

Garaż mogę ogrzać to nie problem :)

No to w przyszły weekend biorę się za lakier: mycie, glinka, mycie, IPA, Colli 476s.

Opublikowano

Jak mozsz ogrzać i utrzymać 15 stopni to nie ma to znaczenia dopóki coś leży na twoim lakierze teraz. Na dobrą sprawę mając takie warunki nie ma dla ciebie różnicy między zimą a latem może poza wyborem zabezpieczenia lub chęcią w zimne dni aplikacji :)

Opublikowano

15 stopni to nie problem :wink4:

Narazie na aucie są dwie warstwy tech waxa 2.0, więc nie jest to rozwiązanie na dłuższy czas.

Opublikowano

no ja sie muszę rozglądnąć za jakimś garażem ogrzewanym, bo temperatury na zewnątrz nie rozpieszczają, chyba ze sie coś ociepli jeszcze :mysli:, COlli dopiero w piątek przyszedł i nie było kiedy go nałożyć :embarrassed:

Opublikowano

Postanowione, od jutra zaczynam zabawę :naughty: Dzisiaj wnętrze auta zostało ogarnięte tj. odkurzone, wszystko umyte APC, następnie nałożony PB Natural Look, szyby umyte jakimś środkiem zakupionym w Rise and Shine ( na marginesie, spisał się wyśmienicie ).

Opublikowano

Panowie, nareszcie pojawil sie Mac124 Prickbort w Polsce. Jeden z najlepszych srodkow do usuwania smoly/asfaltu. Dobra cena i w dodatku nie usuwa zabezpieczenia.. Polecam!

http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=7564&sid=8a4c87770e2491715d6199ccdd40b1d6

http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=21&t=1578

Opublikowano

kurfa, BTW Ci z MacSerien jacyś j**nięci są, no comments

???

Opublikowano

emocje, pisałem do MacSerien w sierpniu z ofertą generalnego przedstawicielstwa na Polskę z ich produktami, miałem zabezpieczoną dobrą kasę na to, a dzisiaj się dowiaduję, że ktoś inny już to puścił na nasz rynek, byli tak mili, że nawet na maila nie odpisali, moja wina, nie napierałem za bardzo na nich, gdyby to była firma z UK to bym zadzwonił i jakoś sprawy popchnął, szwedzkiego niestety nie znam

Opublikowano

Może nie zrozumieli po angielsku :wink4:

PrickBort jest zaje€&sty :kox: to dobra wiadomość że w końcu bedzie w PL, no i nie ma tragedii z ceną :good:

Opublikowano

kurfa, BTW Ci z MacSerien jacyś j**nięci są, no comments

emocje, pisałem do MacSerien w sierpniu z ofertą generalnego przedstawicielstwa na Polskę z ich produktami, miałem zabezpieczoną dobrą kasę na to, a dzisiaj się dowiaduję, że ktoś inny już to puścił na nasz rynek, byli tak mili, że nawet na maila nie odpisali, moja wina, nie napierałem za bardzo na nich, gdyby to była firma z UK to bym zadzwonił i jakoś sprawy popchnął, szwedzkiego niestety nie znam

Uff, skandynawskie podejscie do interesow czasami rozwala na lopatki :(

Moze trzeba bylo sie spakowac i pojechac do nich? Jezeli naprawde zalezalo Ci na tym przedstawicielstwie :)

Nie wiem czy SNB dostalo przedstawicielstwo czy poprostu kupuja w Szwecji i sprzedaja w PL..

Opublikowano

Panowie czeka mnie polerowanie lamp bo wyglądają jakby wpadły pod piaskarkę :disgust:

Tak więc czy zabieg typu:

- papier 500 potem 800, 1000, 1200, 1500, 2000, 2500 i 3000 jest dobrym rozwiązaniem??

Dopoleruję później to wszystko UC?? domniemam, że tak

Dodam, że teraz te lampy są tak wypiaskowane, że są aż matowe i szare więc co bym z nimi nie zrobił to i tak będzie lepiej niż teraz.

Opublikowano

pewnie dasz radę ale podobno po tym zabiegu jakaś warstwa ochronna mówi bye bye, ale swoją drogą jak już są matowe to od dawna tej warstwy nie masz

Opublikowano

pewnie dasz radę ale podobno po tym zabiegu jakaś warstwa ochronna mówi bye bye, ale swoją drogą jak już są matowe to od dawna tej warstwy nie masz

No dokładnie, lampy mam w takim stanie, że co bym z nimi nie zrobił to będą wyglądać lepiej, całe autko potraktowane megsem, bez żadnych rysek itp a lampy są straszne i to mi spać nie daje po nocach :gwizdanie:

W poniedziałek zamawiam papier i jazda :)

Opublikowano

Na lampach Meguiar's PlastX podobno się sprawdza :wink4:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...