Tomasz Opublikowano 30 Marca 2012 Opublikowano 30 Marca 2012 no też mam obawy że się nie polubię z polerowanym alu, skoro nawet przetarcie szmatką zostawia masę rysek:kwasny: a gdzie mycie:kwasny:,ale myślę że fajny efekt lustra wynagrodzi wsio:banan:
Milczar Opublikowano 30 Marca 2012 Opublikowano 30 Marca 2012 no też mam obawy że się nie polubię z polerowanym alu, skoro nawet przetarcie szmatką zostawia masę rysek:kwasny: Fajny stop mają te felgi, że się tak ładnie polerują, przeciągniesz po każdym myciu pastą i powinno się dać utrzymać w idealnym stanie. Ciekawe tylko jak zareagują na chemię do mycia itp.
Michał Opublikowano 30 Marca 2012 Opublikowano 30 Marca 2012 Podejrzewam że trzeba będzie odnowić polerkę ze dwa razy w sezonie:wink: Stop całkiem ok, po samej twardej paście (przed Mothersem) wyglądały nieźle, wszystko zależy od oświetlenia:decayed:
variocustoms Opublikowano 30 Marca 2012 Opublikowano 30 Marca 2012 Do tych felg jako zabezpieczenie polecam wheel guard od chemical guys, galareta jest zayebista, moja matka w mietku ma polerowane alu zabezpieczone tym srodkiem i zime przetrwaly w super stanie
Michał Opublikowano 31 Marca 2012 Opublikowano 31 Marca 2012 na razie już nie dorzucam do tych kół bo mnie zrujnują
M.Arrkadiusz Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Dobry zestaw według Was do wstępnego oczyszczenia lakieru http://allegro.pl/meguiars-zestaw-glinka-detailer-wosk-mikrofibra-i2211316980.html
Gracjan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Dobry ale po co przepłacać ? Kupujesz glinke bilt hamber soft 200g za 60zł, jako lubrykant używasz wody + kilka kropel szamponu i masz kilka dych taniej [h=1][/h]
slepy Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Dobry ale po co przepłacać ?Kupujesz glinke bilt hamber soft 200g za 60zł, jako lubrykant używasz wody + kilka kropel szamponu i masz kilka dych taniej dokładnie a za reszte kasy, inne diwajsy, Gracjan Ty wysprzedajesz te swoje tajle do detailingu jakieś?
Gracjan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zostały mi 3 pady i car-lack do wnętrz
slepy Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 jakie te pady Ci zostały, podeślij na PW, i jaka cena:wink:
Gracjan Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Pomarańczowy 135mm – polishing – nowy – 20zł Biały 135mm – cutting - zaliczył kilka obrotów razem z Menzerną FG 500 – 15zł Pomarańczowy 80mm – polishing - zaliczył kilka obrotów razem z Menzerną IP 2500 – 10zł Car-Lack 68 Top Kunststoff-Pflege – nowy – 30zł
slepy Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 szkoda ze nie przyczaiłem na KA odrazu:kwasny:, bo wziąłbym komplet z Finischingiem:wink:
slepy Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Flexi pads Tak, kupione w SCS ile oba trzy z wysyłką?
Gracjan Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Myjemy dalej Trzeba było się zająć nadkolami a więc... ... ściagamy koła i widzimy takie "cudo".... No to czas na nadkole... Zaczynamy mycie... Nadkola "dość" brudne... Kolejne i ostatnie podejście do wnęk - już po wyschnięciu... A to co ? Jazda do sklepu po "baranek", drapiemy i malujemy.... No i na gotowo Jak pogoda pozwoli to niedługo podejście do przednich nadkoli
variocustoms Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Opublikowano 4 Kwietnia 2012 fajnie zrobione ---------- Post added at 18:41 ---------- Previous post was at 18:41 ---------- bawiłem się dzisiaj trochę i próbowałem wypolerować stal, nie jest to efekt ostateczny ale 30 min pracy wiertarką, trochę papierkiem wodnym i Makitą z filcem + Menzerna, szkoda, że te felgi nie są aluminiowe bo było by 100% łatwiej je w lustro zrobić, pytanie czy sens je polerować bo kiepsko może być z zabezpieczeniem przed korozją, muszę zrobić test z Wheel Guardem czy da radę mam koncepcję, żeby środek zrobić w kolor auta a rant na srebrno, co wy na to? pytanie czy malowanie proszkowe robią w 2 kolory?
Rekomendowane odpowiedzi