variocustoms Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 clinique, 500 znosi gradację 2000, ale widzę, że chyba nie wiecie na co się decydujecie, zakładam, że będziesz jeszcze DA używał do finishu i usunięcia hologramów , zakładam, że poświęcicie kilkadziesiąt godzin na to, no chyba, że efekt ostateczny ma być taki sobie żeby nie było, że się wymądrzam, mam pacjenta BMW 1 piękny niebieski metallic, korekta szła na DA, Menzerna od 500 na 2000, bo trzeba było w miarę szybko zrobić, lakier generalnie podatny na korektę po 2000 auto odtłuszczone a tu hologramy, nie takie chamskie jak po rotacji ale są, zrobiłem finisha 3000 też DA i na masce jeszcze kilka zostało, więc do poprawki, generalnie się zdziwiłem i wkwiłem, że po DA nawet hologramy mogą zostać niedługo wkleję link z kilkoma fotkami z przed i po
ShowCarShine Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Marcin123 A Tlenek ceru - ale trochę więcej brudzi, ewentualnie coś z gotowych cleaner-ów do szkła: Duragloss nu glass Autoglym Car Glass Polish Autobrite Clear Vue
variocustoms Opublikowano 23 Września 2012 Opublikowano 23 Września 2012 Autoglym jest OK ale trzeba kilka razy polerować, miałem dokładnie to samo na BMW z fotek wyżej, zeszło zaschnięcie na "0"
Gracjan Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Też używam AutoGlym i spisuje się dobrze... Polecam
ShowCarShine Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 Duragloss Nu Glass jest trochę droższy ale mniej pyli
variocustoms Opublikowano 24 Września 2012 Opublikowano 24 Września 2012 https://picasaweb.google.com/106841398270608020727/BMW?authuser=0&authkey=Gv1sRgCIiSsYPKh7H4lwE&feat=directlink cała robota z użyciem DA i niektóre części ręcznie, fotki nie są idealne bo Iphone'm pstrykałem, ale efekty widać
Gracjan Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 vario, kawał dobrej roboty :thumbup1:
variocustoms Opublikowano 26 Września 2012 Opublikowano 26 Września 2012 Grunt, że klient zadowolony, rano dzwonił żeby mu pilnie A7 nawoskować fotki wkleję w piątek Sent from my Variophone
Gracjan Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Grunt, że klient zadowolony, rano dzwonił żeby mu pilnie A7 nawoskować fotki wkleję w piątek Sent from my Variophone Koniecznie:decayed:
variocustoms Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Szybki test nowego produktu Tenzi, taki polski Iron-x, efekt podobny i zapach tem sam a cena połowę niższa Do domycia użyłem En-jee. Sent from my Variophone
Gracjan Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Ciekawe jak się spisze na "zaszczurzonych" bo zapowiada się dobrze Choć wydaje mi się że może mieć ciężko przebić Irona Ale balon - kawał opony
variocustoms Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 trzeba potestować, ale za 40 zł za litr to dobra cena
otomsono Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Czy możecie polecić kogoś kto zajmuje się polerowaniem (i zna się na tym co robi) z okolic Sosnowca, Katowic, Dąbrowy G.
AZIK Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 ... może mnie baba zabije, ale wypłata na koncie i chce se zakupić do mojego brązowego Touranka tego Last Touch od Megsa MEGUIARS LAST TOUCH 3,8l - GRATIS 2 MIKROFIBRY - ShowCarShine - Detailing Shop jak nie napiszę kolejnych postów to znaczy, że jednak mnie zabiła SCS dodaje jakieś tam 2 mikrofibry, czy te gratisowe małe żółte ściery starczą np. do nakładania tego QD??? oczywiście przez atomizer.. a czym ostatecznie ścierać nałożony środek??? może być Mikrofibra CRYSTALDETAIL co mam do wycierania wosku CRYSTALDETAIL MIKROFIBRA 40X40 - ShowCarShine - Detailing Shop Czy kupić nową lub inną?? po jakim czasie się to wyciera??? od razu, czy musi trocha przeschnąć??? rozumiem, że myje auto (był wosk nałożony ostatnio), osuszam np FLUFFY DRYER, bo taką mam i przystępuję do nakładania i wytarcia QD LT??? czy to się rozcieńcza???? bo tam coś piszą żeby rozdzieńczyć 1:1 najgorsze, że mam kupe różnych fibr w garażu, ale nie znam się na ich strukturach, więc wolę kupić coś poleconego przez Was.... Podziękowoł za poradę....
variocustoms Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 otomsono w Katowicach jest MrCleaner Detailing kosmetyki samochodowe meguiars collinite poor boys, scholl concepts - MrCleaner Detailing Shop
otomsono Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Dzięki Vario, jutro podjadę do nich i dowiem się co i jak.
variocustoms Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Azik, ja zamówiłem sobie fibry Eurow w Akcesoria i kosmetyki samochodowe: pasta, wosk -Auto Detailing Shop Poznań, podobno bardzo dobre co do gratisowych fibr z SCS to nie używam ich do niczego z autem, jakieś takie liche są co do LT jeżeli jest napisane, że rozcieńczyć to rozcieńczyć, pewnie tak jak z Reload'em
Gracjan Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 LT jako QD ja nie rozcieńczałem , wydaje mi się że rozcieńczony zostawia jakieś mazy... Rozcieńczonego używałem jako lubrykant do glinki
Bieniek Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 Gratisowe fibry uzywam do wnek w drzwiach i kol. Jak sa nowe i nie zajechane to uzywalem do wycierania ipa po maszynie.
AZIK Opublikowano 27 Września 2012 Opublikowano 27 Września 2012 ściereczek eurow brak!!! gratisowe szmatki - hmmm no właśnie tak się domyślałem.... walić propozycje z innymi szmatkami z SCS, bo za jednymi zakupami chce to załatwić... Gracjan, rozwiń moje wątpliwości nt tego QD.... bo miałem parę pytanek w poście powyżej:)
Rekomendowane odpowiedzi