cptolgierd Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Właśnie zauważyłem na ka.pl, dobry DA dla nowicjusza, chociaż teraz, mimo posiadanej orbitalnej maszyny, chciałbym rotację np. lare lp-11 czy jakoś tak
przemciotorun Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 mam sie na czym uczyc.... takze mysle ze dojde z nia do ladu.... jak cos bede pytal
cptolgierd Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Nie bój się bawić z agresywnymi pastami, nie zrobisz DA szkód, tym bardziej że masz czerwony kolor na audi, więc łatwiej będzie Ci dostrzec swirle
przemciotorun Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 ale 21 to rotacja, 41 to da ---------- Post dopisany at 18:27 ---------- Poprzedni post napisany at 18:25 ---------- ogolnie nie ma problemu bo mam dostepne jakies stare elementy aut w roznych kolorach, jakies maski, blotniki... takze bedzie na czym cwiczyc i wrazie cos wyciagac wnioski w razie nie powodzenia
cptolgierd Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Aha, kurczę, już drugi raz myli mi się że 21 to rotacja, a nie orbitalna Najlepszym lakierem do zabawy są typowe uni black albo granatowe garniaki Jak jeszcze nie masz, dokup sobie backplate 75mm i pady na 80mm, cholernie się przydają
przemciotorun Opublikowano 12 Grudnia 2012 Opublikowano 12 Grudnia 2012 mam pady i futro 80, musze tylko bp 75mm dokupic i mysle ze bedzie wszystko
feniks Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Lakier i felgi Coli potraktowałem Czekam na Gliptone i pytanko czy mogę kierę (z zaślepką poduszki) i mieszek potraktować GT12 i GT11 czy są jakieś przeciw?(oczywiście są ze skórki) Uploaded with fotem.pl
cptolgierd Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Możesz, jednak sprawdź czy skóra kierownicy nie będzie się slizgać po nałożeniu GT11.
Pawlo 2004 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Opublikowano 17 Grudnia 2012 śliska się dlatego ja robie tylko cleanerem i to tyle i wtedy trzyma sie ładnie w rękach i nie śliska.
Reggi Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 A ja się pochwalę efektem z mycia Recaro.
Reggi Opublikowano 3 Stycznia 2013 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Bartek..żaden cleaner który miałem na stanie nie ruszał brudu.. zastosowałem APC w niskim stężeniu, szczoteczka i ognia. Pryskałem czyściłem, wycierałem szmatką od razu Skóry zrobiły się ładnie matowe, później poleciałem mleczkiem.
Ksiadz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Bartek..żaden cleaner który miałem na stanie nie ruszał brudu.. zastosowałem APC w niskim stężeniu, szczoteczka i ognia. Pryskałem czyściłem, wycierałem szmatką od razu Skóry zrobiły się ładnie matowe, później poleciałem mleczkiem. Czy to jest ten specyfik o którym mi pisałeś? Firmy VALET PRO? Chciałem kupić kilka kosmetyków do mycia autka w środku i zastanawiam się co tu spece polecicie. Szukam też czegoś do naprawienie drobnych rys na skórzanych tapicerkach, bo i takie mi się zdarzają. Z góry dziękuję i pozdrawiam!
slo Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Proszę księdza, księżulku. ksiącie ? księcie ? kolende wczoraj mialem Do środka, najpierw umycie APC, w sumie byle jaki, Valet Pro, nielsen, shiny garage.. mnóstwo jest tego. do plastików, zakładam że chcesz w macie.. Smartwax smart dressing lub natural look poorboysa.. doskonale odżywia i nadaje świeży wygląd plastikom.. A do codziennej pielęgnacji jakiś Quik Detailer np Megsa
Ksiadz Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Proszę księdza, księżulku. ksiącie ? księcie ? kolende wczoraj mialem Do środka, najpierw umycie APC, w sumie byle jaki, Valet Pro, nielsen, shiny garage.. mnóstwo jest tego. do plastików, zakładam że chcesz w macie.. Smartwax smart dressing lub natural look poorboysa.. doskonale odżywia i nadaje świeży wygląd plastikom.. A do codziennej pielęgnacji jakiś Quik Detailer np Megsa Hehehe, dobre. Dziękuję bardzo. Tak teraz zacząłem czytać ten temacik, cholernie dłuuuuugi. Aż nie mogę się nadziwić, że w Polsce (stwierdzam to już któryś raz z kolei) ludzie dbają bardziej o swoje autka niż tutaj w Anglii, gdzie teoretycznie, pieniążki większe? Mam na myśli zwykłego "Kowalskiego", który jeździ A4 (B5) i ma takie specyfiki do pielęgnacji auta że ja nawet nie wiem o co chodzi. Właśnie się zastanawiam nad nabyciem jakiejść większej ilości do pielęgnacji wnętrza aut ale również z zewnątrz. Ale przebrnąć ten temat i wybrać co jest najlepsze, to chyba troszkę mi zajmie Gratulację Panowie! Rewelacja jak to czytam i widzę niektóre fotki
Gracjan Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Ragga, fajnie Ci to wyszło Ja dostałem próbkę Angelwax Heaven for Leather, takie AIO do skóry, przetestuję i dam znać co i jak Jestem też po teście NW z Angelwaxa - H2GO i muszę powiedzieć że RainX idzie w odstawkę, szyba wcześniej wyglinkowana, AG Car Glass Polish na padzie do szkła + maszyna DA, potem IPA czysta no i NW ( jedna warstwa )... Woda ucieka od mniej więcej 50km/h gdzie w przypadku RainX u mnie było to około 70km/h... Według "MrCleanera" krople powinny już uciekać od 40/h i tak jak na początku ciężko było mi uwierzyć to teraz uwierzyłem, jakby szyba była wcześniej wypolerowana tlenkiem ceru lub nowa myślę że to 40km/h jest osiągalne
Bieniek Opublikowano 6 Stycznia 2013 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Rain-x po jeden aplikacji u mnie poszedl w odstawke. Mam w ofercie jeszcze G1, ale czekam na nowa NW od Nowickich. Podobno super produkt.
Rekomendowane odpowiedzi