lukaszr Opublikowano 21 Marca 2010 Autor Opublikowano 21 Marca 2010 Jak wcześniej pisałem cena to dokładnie 66 EUR, ale to nie tylko o to chodzi. Jak już kupować, to takie, jak ma być Wow, cena naprawdę dobra
Pawlo 2004 Opublikowano 21 Marca 2010 Opublikowano 21 Marca 2010 Sam możesz je pousuwać Lukaszr a takie pytanko na ile razy wystarczy glinka?? tzn ile razy mogę nia przelecieć samochód?? i czy bród który w niej sie gromadzi po pewnym czasie nie rysuje powierzchni lakieru??
lukaszr Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 Lukaszr a takie pytanko na ile razy wystarczy glinka?? tzn ile razy mogę nia przelecieć samochód?? i czy bród który w niej sie gromadzi po pewnym czasie nie rysuje powierzchni lakieru?? Wszystko zależy od brudu na aucie i od stanu glinki - jak będzie naprawdę brudna i/albo się rozwarstwiać, przyklejać do palców nawet gdy będzie ciepła to wtedy do wyrzucenia.
Pawlo 2004 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 No to juz wiem o co lotto A czy sama glinka usunie nalot przy nadkolach, pod listwami i na tylnym zderzaku typu maleńkie kropeczki asfaltu?? bo troche tego mam po zimie, to chyba od tego ze jeżdze w 90% po autostradach. Czy musze zapodać najpierw jakiś inny środek do usunięcia tego?? Kiedyś usuwałem to benzyną ekstracyjną bo niczym innym nie szło
Michał Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 Korzystając z wolnego dnia i niezłej pogody postanowiłem wypróbować tego sławnego megłajersa ...i szczerze mówiąc nie spodziewałem się takich efektów więc polecam niezdecydowanym, nawet do jasnych lakierów co prawda do lakieru mam tylko szampon NXT, UC i wosk NXT 2.0 ale na pewno rozbuduję ten zestaw nie miałem czasu pstryknąć lepszych fotek: (druga nieco poprawiona )
Pawlo 2004 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 No widać ze świeci się jak psu jajca
lukaszr Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Opublikowano 22 Marca 2010 A czy sama glinka usunie nalot przy nadkolach, pod listwami i na tylnym zderzaku typu maleńkie kropeczki asfaltu?? bo troche tego mam po zimie, to chyba od tego ze jeżdze w 90% po autostradach. Czy musze zapodać najpierw jakiś inny środek do usunięcia tego?? Kiedyś usuwałem to benzyną ekstracyjną bo niczym innym nie szło Powinna usunąć, ale w tych miejscach lepiej wziąć właśnie specjalną benzynę ekstrakcyjną lub nitro (ale to trochę mocne) i przetrzeć wszystkie miejsca od dolnej strony auta - tam jest najwięcej syfu i szkoda glinki.
Pawlo 2004 Opublikowano 22 Marca 2010 Opublikowano 22 Marca 2010 nitro to już chyba hardcore ale benzyna ekstracyjna pomaga bo stosowałem. To nic będzie trzeba zamówić glinke
truckmaniac Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 Jak wcześniej pisałem cena to dokładnie 66 EUR, ale to nie tylko o to chodzi. Jak już kupować, to takie, jak ma być Wow, cena naprawdę dobra No i mimo, że się rozmyśliłem, to ją kupiłem :decayed:Mówię do gościa, że nie, bo obroty za wysokie itd, a on mi łup... ...po starej znajomości za 49,90 Jakoś nie mogłem sobie odmówić
GRazny Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 no to chciałbym Cię zobaczyć jak pierwszy raz podchodzisz z tą szlifierką (bo piszesz że obroty duże) do swojego lakieru :>
truckmaniac Opublikowano 25 Marca 2010 Opublikowano 25 Marca 2010 no to chciałbym Cię zobaczyć jak pierwszy raz podchodzisz z tą szlifierką (bo piszesz że obroty duże) do swojego lakieru :> Daj mi trochę czasu. Na początek wyłączona, potem będę kręcił ręką
seegi Opublikowano 26 Marca 2010 Opublikowano 26 Marca 2010 truckmaniac : zawsze możesz wsiąść ze szrotu za grosze jakieś stare drzwi/maskę/itp - do eksperymentów z maszyną.
truckmaniac Opublikowano 27 Marca 2010 Opublikowano 27 Marca 2010 truckmaniac : zawsze możesz wsiąść ze szrotu za grosze jakieś stare drzwi/maskę/itp - do eksperymentów z maszyną. Bedę testował na Stralisie
Grisza79 Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Panowie mam pytanie troche OT, interesował się ktoś teflonowaniem lakieru ? robił ktokolwiek ?
Piero Opublikowano 31 Marca 2010 Opublikowano 31 Marca 2010 Panowie, a jest ktoś z Trójmiasta kto posiada odpowiedni zestaw MG i umiejętności, aby zająć się odnowieniem mojego wozidełka? Oczywiście odpłatnie, tylko wolę dać je w ręce kogoś poleconego i z forum niż zupełnie obcego, a sam nie mam niestety gdzie tego zrobić, po za tym brak czasu i umiejętności... PS. Łukasz - jako znawca kosmetyków MG - co sądzisz o usłudze odnowienia lakieru i zabezpieczeniu Diamondbrite? Warto się w to bawić (droooogo) czy lepiej zrobić auto porządnym zestawem MG i efekt identyczny/podobny/lepszy?
Aydaho Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Panowie, a jest ktoś z Trójmiasta kto posiada odpowiedni zestaw MG i umiejętności, aby zająć się odnowieniem mojego wozidełka? Oczywiście odpłatnie, tylko wolę dać je w ręce kogoś poleconego i z forum niż zupełnie obcego, a sam nie mam niestety gdzie tego zrobić, po za tym brak czasu i umiejętności... PS. Łukasz - jako znawca kosmetyków MG - co sądzisz o usłudze odnowienia lakieru i zabezpieczeniu Diamondbrite? Warto się w to bawić (droooogo) czy lepiej zrobić auto porządnym zestawem MG i efekt identyczny/podobny/lepszy? nie warto - przynajmniej nie za taka kase. Łukasz zrobi Ci to najlepiej - kwestia tylko jego czasu. Widziałem jego robote na furze Oskara - rewela !! Auto jak z salonu
Piero Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Tylko Łukasz jest w WAW a ja GDA A na to potrzeba pewnie całego dnia...?
Aydaho Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Tylko Łukasz jest w WAW a ja GDA A na to potrzeba pewnie całego dnia...? wiem - ale mamy tu w W-wie mase atrakcji i fajne kluby gogo - nie będziesz się nudził
lukaszr Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Panowie mam pytanie troche OT, interesował się ktoś teflonowaniem lakieru ? robił ktokolwiek ? Takie coś to na krótką metę. Panowie, a jest ktoś z Trójmiasta kto posiada odpowiedni zestaw MG i umiejętności, aby zająć się odnowieniem mojego wozidełka? Oczywiście odpłatnie, tylko wolę dać je w ręce kogoś poleconego i z forum niż zupełnie obcego, a sam nie mam niestety gdzie tego zrobić, po za tym brak czasu i umiejętności... PS. Łukasz - jako znawca kosmetyków MG - co sądzisz o usłudze odnowienia lakieru i zabezpieczeniu Diamondbrite? Warto się w to bawić (droooogo) czy lepiej zrobić auto porządnym zestawem MG i efekt identyczny/podobny/lepszy? Piero, powiem na przekór i skwituję to tak: "jeżeli dowiem się, że zrobiłeś coś Diamondbrite lub wykonałeś u nich usługę, to sam osobiście do Ciebie przyjadę i nakopię Ci do tyłke ...". Mam nadzieję, że to wystarczy. Tylko Łukasz jest w WAW a ja GDA A na to potrzeba pewnie całego dnia...? Nie świadczę takich usług Nie mam miejsca na takie coś, a szkoda.
KENOiX Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Dlaczego nie ma już na stronce NXT Generation Car Wash będzie coś nowego, jakaś nowa seria kosmetyków się szykuje? i jaki to był ten kod rabatowy dla klubu bo ni cholery nie mogę go znaleźć :embarras przepraszam za takie pytania ale nie mam czasu by wałkować cały temat kiedyś go przeczytałem ale widzę, że sporo tu się dzieje... Łukasz a czy coś takiego nada się do polerowania http://www.allegro.pl/item956217015_polerka_1400w_power_up_gratis_nakladka_i_tarcza.html (jeśli zastosować Professional Rotary Backing Plate 14 mm i soft pady)?? myślę o jakiejś maszynce bo ostatnim razem jak robiłem mycie, glinkowanie, polerowanie i wosk to zszedł mi się cały dzień...
Rekomendowane odpowiedzi