Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rysy nie powstały przy użytkowaniu tylko lakiernicy odwalają właśnie takie polerki - to było kolejne auto, które poprawiałem po lakierniku.

może ci oddam moje w twoje ręce :decayed:

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

lukaszr, muszę przyznać, że efekt piorunujący Twojej roboty. Sam jestem lakiernikiem i staram się być perfekcjonistą, a Ty dałeś popis. :good::naughty:

Opublikowano

łukasz, mam jedno pytanie, robię furkę wszystkimi specyfikami co Ty, potem nic tymi srodkami, tylko myjka, ile mniej wiecej czasu się utrzyma efekt :gwizdanie:

Opublikowano

łukasz, mam jedno pytanie, robię furkę wszystkimi specyfikami co Ty, potem nic tymi srodkami, tylko myjka, ile mniej wiecej czasu się utrzyma efekt :gwizdanie:

Jeżeli będziesz odpowiednio mył, kontrolował czy jest wosk na lakierze to bardzo długo. Najważniejsze jest mycie - trzeba to po prostu robić delikatnie i odpowiednimi akcesoriami. Druga sprawa to wycieranie odpowiednim ręcznikiem - tutaj bardzo często używane są dziwne szmaty, które strasznie rysują lakier.

Ja po każdym myciu (poza tym jak jadę na bezdotykową za 2 zł opłukać wodą auto) używam Ultimate Quik Detailera - dla mnie genialny detailer.

Opublikowano

Jeżeli będziesz odpowiednio mył, kontrolował czy jest wosk na lakierze to bardzo długo. Najważniejsze jest mycie - trzeba to po prostu robić delikatnie i odpowiednimi akcesoriami. Druga sprawa to wycieranie odpowiednim ręcznikiem - tutaj bardzo często używane są dziwne szmaty, które strasznie rysują lakier.

Ja po każdym myciu (poza tym jak jadę na bezdotykową za 2 zł opłukać wodą auto) używam Ultimate Quik Detailera - dla mnie genialny detailer.

no właśnie o bezdotykówkę mi chodzi, ile czasu to wytrzyma, bez roboty, specyfikami :wink4:

Opublikowano

no właśnie o bezdotykówkę mi chodzi, ile czasu to wytrzyma, bez roboty, specyfikami :wink4:

Jak będziesz mył tą ich agresywną pianą to żaden wosk nie przetrzyma tego za długo.

Zdecydowanie polecam używanie własnego szamponu.

Opublikowano

Jak będziesz mył tą ich agresywną pianą to żaden wosk nie przetrzyma tego za długo.

Zdecydowanie polecam używanie własnego szamponu.

no właśnie tak myślałem, zaniedługo mam nadzieje że się zaopatrzę w te wszystkie specyfiki :wink4:, to co na aucie Boberka, będzie optymalne?

Opublikowano

no właśnie tak myślałem, zaniedługo mam nadzieje że się zaopatrzę w te wszystkie specyfiki :wink4:, to co na aucie Boberka, będzie optymalne?

Tak, to praktycznie cały podstawowy zestaw do pielęgnacji auta z zewnątrz.

Opublikowano

dsc4370.jpg

będzie jak na pierwszy raz? :gwizdanie:, cieszy robota za***iście, tylko doskładam resztę kasy i składam zamówienie :good:

Opublikowano

Spoczko :kox:

Opublikowano

witam podpinam sie do tematu moja ślicznotka jest koloru zielony metalik ma na całej powierzchni pełno delikatnych rusek . moje pytanie co zrobić żeby ich nie było i żeby był zaj....... połysk

Opublikowano

witam podpinam sie do tematu moja ślicznotka jest koloru zielony metalik ma na całej powierzchni pełno delikatnych rusek . moje pytanie co zrobić żeby ich nie było i żeby był zaj....... połysk

Czytałeś trochę ten wątek ? :wink4:

Opublikowano

kolego lukaszr a podpowiedz mi czym czyścić skutecznie flock??? nie w audi oczywiście ale w innym aucie mam :) szczoteczka??? odkurzacz??? powietrzem z kompresora??? działełeś w takim temacie???

mam czarną deskę w seju (budowany do upalania - ale nie lubię brudu) i stąd moje zacne i oryginalne pytanie???

Opublikowano

kolego lukaszr a podpowiedz mi czym czyścić skutecznie flock??? nie w audi oczywiście ale w innym aucie mam :) szczoteczka??? odkurzacz??? powietrzem z kompresora??? działełeś w takim temacie???

Nie wiem, bo nigdy się tym nie zajmowałem.

mam czarną deskę w seju (budowany do upalania - ale nie lubię brudu) i stąd moje zacne i oryginalne pytanie???

Czyszczenie np. mokra szmatka, a dressing np. Natural Shine.

Opublikowano

mokra szmatka wystarczy :)

Opublikowano

czy szampon z woskiem powinien się pienić? :mysli:

Opublikowano

jaki szampon, z jakim woskiem :gwizdanie:

Opublikowano

nie, K2 :kox:[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2010, 22:55_________________________________________________dokładnie ten

2_851f5526d598d73916afd9cfdfd66dae.jpg

Opublikowano

nie, K2 :kox:[br]Dopisany: 25 Czerwiec 2010, 22:55_________________________________________________dokładnie ten

2_851f5526d598d73916afd9cfdfd66dae.jpg

nie wiem, nie stosuje takich wynalazków :kox:

Opublikowano

a ja kupiłem jakiś czas temu i nie jestem w ogóle zadowolony :disgust:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...