variocustoms Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 jak tak uważacie to pewnie macie rację
lukaszr Opublikowano 18 Lipca 2011 Autor Opublikowano 18 Lipca 2011 przy zwyklym gabkowym bedzie działać tylko tam gdzie masz palce czy cos... Nie dociska się na pałę jak popadnie
m1chal Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 Nie dociska się na pałę jak popadnie no ale bez jakiegokolwiek (lub małą siłą) docisku UC recznie kompletnie nic nie zdziałasz... wiec lepiej trikolor i troche wiecej docisku a tym samym cała powierzchnia pracujesz... czy sie myle ?
Pucek Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 Nie dociska się na pałę jak popadnie no ale bez jakiegokolwiek (lub małą siłą) docisku UC recznie kompletnie nic nie zdziałasz... wiec lepiej trikolor i troche wiecej docisku a tym samym cała powierzchnia pracujesz... czy sie myle ? właśnie tak dzisiaj stosowałem UC na seicento, jak na 2 minuty machania ręką małe rysy poznikały, jestem bardzo zadowolony, ale wiem że bez maszyny przy audi ani rusz
ROBERT Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 Na stosunkowo twardych VAGowskich lakierach wiele się nie zdziała ręcznie , padem tri color ( żółtą stroną ) może niektóre , b. płytkie ryski usuniesz ( zwykły pad gąbkowy np. Megsa jest za miękki )
variocustoms Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 myślę, że w przyszłym miesiącu Makita polecana przez Makkiego i Lukaszr'a będzie na stanie cena nie mała ale rabat już wynegocjowałem
ROBERT Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 myślę, że w przyszłym miesiącu Makita polecana przez Makkiego i Lukaszr'a będzie na stanie cena nie mała ale rabat już wynegocjowałem Makita
Remik-A4 Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 co do rys to z lakierem VAGowskim jest problem przy DA a co dopiero recznie Bartek jednak Makita udanej zabawy
Młody_drog Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 Jest nowa metoda, podobno lepsze od glinkowania: :polew:
variocustoms Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 wstaw swoje B6 pod taką łyżeczkę, ciekawe jak będzie umyta a tak po za tym to
Młody_drog Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 Ok, najpierw spróbujemy twoje na zlocie
variocustoms Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 może HD to nie jest ale 1,5 raza większe od B6 i pewnie bardziej wytrzymałe, w końcu te auta przeżywają amerykańskie tornada
m1chal Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 dzisiejsze prace nad takim oto autem: na pierwszy rzut poszło czyszczenie dachu: ValetPro APC Customowa szczoteczka z miekkiego włosia zakupiona w Gdańsku u szewca impregnacja dachu nastapiła na samym końcu, po całkowitym wyschnięciu, w garazowym zaciszu, tym oto preparatem: Kolejna część to felgi i opony: ValetPro Bilberry Wheel Cleaner ValetPro - Pędzel do felg IronX - w celu usunięcia opiłków żelaza Cartec Vinyl - do nabłyszczania na pierwszy rzut oka niby czyste.... ale: pozostały wżery i jakies syfy, które w wiekszości wydawały się do usunięcia: z pomocą przyszedł IronX: a teraz zobaczymy na lakierze, niby czysto i nie widać nic nie pokojącego: ale po spsikaniu IronX auto po chwili zaczyna krwawić: oczywiscie mycie na dwa wiadra: Lakier: cleaner PB PP nałożony maszynowo wosk Fk 1000p Hi Temp efekt końcowy: Środek: Odkurzanie Autoglym Leather Cleaner - do czyszczenia Autoglym Leather Balm - do impregnacji APC ValetPro - czyszczenie plastików Meguiars Glass Cleaner - do mycia szyb a jeszcze dzisiaj listonosz przyniósł mi scierrrry: do polerowania wosków itd: 40x40 oraz do osuszania auta: 90x60
variocustoms Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 podwójne fotki, weź edit zrób, wynik całkiem fajny, ale fotki chyba lepsze mogłeś zrobić dla oddania efektu, jaki model Makity ?[br]Dopisany: 19 Lipiec 2011, 00:24_________________________________________________Remik a może well done nie używaj wielkich liter please
arielo Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 podwójne fotki, weź edit zrób, wynik całkiem fajny, ale fotki chyba lepsze mogłeś zrobić dla oddania efektu, jaki model Makity ?[br]Dopisany: 19 Lipiec 2011, 00:24_________________________________________________Remik a może well done nie używaj wielkich liter please Toż to das-6
m1chal Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 podwójne fotki, weź edit zrób, wynik całkiem fajny, ale fotki chyba lepsze mogłeś zrobić dla oddania efektu, jaki model Makity ? gdzie podwójne fotki? :> fotografem wybitnym nie jestem pozatym spieszno mi było, bo juz nie chcialo mi sie robic z lenistwa jaka makita? to das 6 pro
variocustoms Opublikowano 18 Lipca 2011 Opublikowano 18 Lipca 2011 głowę dam, że 2 razy to samo w wątku było, 2 x text i 2 x fotki, może już ktoś usunął, ostatnio DAS'a widziałem czerwonego więc turkusowy skojarzył mi się z Makitą
lukaszr Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Opublikowano 19 Lipca 2011 no ale bez jakiegokolwiek (lub małą siłą) docisku UC recznie kompletnie nic nie zdziałasz... Przesadzasz. Zdziałać można sporo - trochę samozaparcia i jedziesz. lepiej trikolor i troche wiecej docisku a tym samym cała powierzchnia pracujesz... czy sie myle ? Na pewno nie pracujesz całą powierzchnią
Remik-A4 Opublikowano 20 Lipca 2011 Opublikowano 20 Lipca 2011 Lukasz Czy warto brac zielonego pada 3M 150mm przy zalozeniu, ze posiada sie juz pomaranczowy, zolty i niebieski Mnie sie wydaje, ze raczej nie ale moge sie mylic
Rekomendowane odpowiedzi