slepy Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 lekko rozcieńczony był tak z 30% slepy z tego co patrzyłem Kwazara mam 1L z atomizerem, 2L z pompką no name ale serio daje radę, kupione w Leroy ok, dzieki wielkie, w weekend sie rozglądnę za czymś
ROBERT Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Opublikowano 5 Sierpnia 2011 Ktoś ostatnio pytał o atomizery Megsa http://www.crystaldetail.pl/butelkiatomizery-c-4_32.html
HaVoK Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Takie pytanie, co będzie lepsze dla deski rozdzielczej. Woda z mydłem (biały jeleń) czy APC rozcieńczony 1:10 Chodzi mi o delikatne przetarcie, bo nie ma żadnych plam ani przebarwień. Chciałbym po prostu usunąć ślady po PLAKAch i innych środkach do plastików i na ich miejsce wrzucić jakiś dobry środek. Tzw. dressing
variocustoms Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 AutoGlym ma bardzo fajny środek do mycia plastików do mycia Interior Shampoo bardzo fajny na jasne plastiki, miły świeży zapach, jako dressingu używam Smart Dressing od Smartwaxa, fajny kokosowy zapach, możliwa aplikacja na mat/połysk[br]Dopisany: 06 Sierpień 2011, 21:38_________________________________________________ja dzisiaj trochę z nudów zająłem się matczyną S-class, nacisk położyłem na trochę zajechane felgi i 2 elementy czyli lewy przedni błotnik i tylna klapa, jest trochę fotek, do lakieru użyłem Megsa Ultimate compound, na błotniku rysy widoczne na fotkach, tylna klapa była porysowana i zmatowiała, auto z 2002, polerka budżetowa oscylacja (byle co tak szczerze) nie mogę się Makitki doczekać felgi potraktowałem Iron-X a potem solidnie RimWax od Smartwaxa + Autoglym Tyre dressing na opony aplikator do Tyre dressingu za 8 zyla, nadaje się jednak do moich opon w pick-up'ie a nie do niskiego profilu generalnie auto wyjechało z myjni a felgi były brudne matka zapłaciła za mycie 80 PLN i było pełno zacieków itp. itd. ale przynajmniej zadowolona z mojej pracy na felgami, dostały nowe życie jak będę miał Makitę to auto idzie w pełną korektę i teraz pytanie jaki wosk do srebrnego lakieru? SV i Zymoel mnie nie interesuje ze względu na cenę, może być Meguiars ew. inna firma
Pawlo 2004 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Na srebrny możesz zapodać Mirror Glaze #16 lub Tech Wax 2.0 Ja ich właśnie używam na srebrny i jest super vario gdzie kupiłeś IronX ??
variocustoms Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 www.all4auto.pl w Poznaniu, ul. Mogileńska przy salonie Forda (obok salonu) kupuję tam wszystkie kosmetyki
Pawlo 2004 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Muszę zakupić ale w UK Na ile wystarcza 0,5L butelka bo z tego co wyczytałem to 150ml na całe auto wychodzi ale jakoś nie chce mi wierzyć Jutro chcę właśnie zamówić więc chciałbym wiedzieć
variocustoms Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 ja na 8 felg, 4 x 16 i 4 x 18 zużyłem ok 35% 500 ml butelki, na lakier nie stosowałem na razie
truckmaniac Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 ale brałeś ten "zwykły", czy z pH neutralnym?
variocustoms Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 z pH neutral o zapachu owocowym który i tak wali jak cholera, puzza i tyle [br]Dopisany: 06 Sierpień 2011, 23:41_________________________________________________schifosa tak na serio z tym zapachem, tak jak by kwas solny wylać na alu
truckmaniac Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 puzza i tyle se puzza, vuol dire, che fa quello che deve fare
variocustoms Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 truck EOT na miętkich zadałem Ci pytanie osobiste polecam Iron-X z pH neutral, śmierdzi ale robotę odwala niezłą
truckmaniac Opublikowano 6 Sierpnia 2011 Opublikowano 6 Sierpnia 2011 polecam Iron-X z pH neutral, śmierdzi ale robotę odwala niezłą puzza i tyle se puzza, vuol dire, che fa quello che deve fare Właśnie to napisałem
Pawlo 2004 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 A jak rozpoznać tą nową formułę od tej starej?? etykiety są jakieś inne?? Ogólnie tak jak truck napisał, jeśli śmierdzi to oznacza, że robi swoją robotę.
variocustoms Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 na etykiecie jest napisane pH neutral
Pawlo 2004 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Ok! w takim razie czas zakupić IronX
HaVoK Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Takie szybkie pytanie... Czy po używaniu IPA, po korekcie, trzeba myć auto? Czy od razu iść w cleaner?
saint4 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 witam wszystkich!! panowie mam czarne autko, chciałem abyście mi doradzili odnośnie preparatów, jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość maska i zderzak sfatygowane sporo bardzo małych kropeczek, co byście mi doradzili??
ROBERT Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Takie szybkie pytanie... Czy po używaniu IPA, po korekcie, trzeba myć auto? Czy od razu iść w cleaner? zależy ile masz czasu , chęci ... ale uważam , że lepiej umyć , chociaż by "potraktować" auto aktywną pianą , spłukać i wytrzeć do sucha [br]Dopisany: 07 Sierpień 2011, 22:08_________________________________________________ witam wszystkich!! panowie mam czarne autko, chciałem abyście mi doradzili odnośnie preparatów, jestem początkujący więc proszę o wyrozumiałość maska i zderzak sfatygowane sporo bardzo małych kropeczek, co byście mi doradzili?? Co to za "kropeczki" , odpryski ?
Rekomendowane odpowiedzi