maczo1982 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Mam pytanie na klemy w akumulatorze są cały czas zaśniedziałe posmarowałem to smarem i spoko ale cały czas śniedzieje masa obok akumulatora niewiem co zrobić żeby nie wyżarło mi blachy
Gość nuti Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Odkręć mase, lekko wyczysć to drobnym papierem, nastepnie przemyj bęzyną ekstrakcyjną i nanieś cieńką warstwę smaru wysokotemperaturowego. Powinno pomóc
alcazar Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Do smarowania klem najlepsza będzie wazelina.
tomektmds Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 kolega nuti pisząc "Odkręć mase" miał na myśli odłączenie jednego bieguna akumulatora ??? Słyszałem, że jak się odpina akumulator to trzeba sobie źródło prądu drugie przygotować i je podpiąć "równolegle" takżeby nie pozbawiać całkowicie zasilnia układów elektrycznych i elektronik, bo póżniej ona wariuje??? prawda to czy nie??
Gość nuti Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 ale cały czas śniedzieje masa obok akumulatora niewiem co zrobić żeby nie wyżarło mi blachy to miałem na myśli, ale również i klemke. Co do odłaczania ja w swojej wymieniałem aku... i nie dawałem żadnego innego żródła i nic sie nie stało, co nie oznacza tak jest w kazdym aucie.
Gość spedyt Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 kolega nuti pisząc "Odkręć mase" miał na myśli odłączenie jednego bieguna akumulatora ??? Słyszałem, że jak się odpina akumulator to trzeba sobie źródło prądu drugie przygotować i je podpiąć "równolegle" takżeby nie pozbawiać całkowicie zasilnia układów elektrycznych i elektronik, bo póżniej ona wariuje??? prawda to czy nie?? Zdecydowanie nieprawda
Rekomendowane odpowiedzi