wojscan1989 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Mam problem podobny do tego co kolega http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,14951.0.html znajomy twierdzi ze to łożysko oporowe...uwaza ze jesli tego nie wymienie w najblizszym czasie to w pewnym momencie przestanie pracowac skrzynia biegow....ma racje?? mam to wymienic jak najszybciej czy nie musze się tym aż tak przejmowac?? temat zmieniony, proszę zwięźle opisywać co dolega [pre_pl]
wojscan1989 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2007 raczej dzwoni...to takie jakby uderzanie jakiejs blaszki o cos...
grzanek85 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Mam to samo. Wymieniłem wszystko oprócz dmumasy i dalej dzwoni więc to chyba dwumas ale nie mam pewności na razie buda mi nie trzepie i przyjemnie się jeździ więc nie ruszam bo będzie drogo.
wojscan1989 Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 2 Sierpnia 2007 mnie tez sie przyjemnie jezdzi:) to dzwonienie slychac tylko jak wcisne sprzeglo i jednoczesnie stoje...gdy jade nic nie slychac...chcialbym wiedziec jak dlugo moge jezdzic z tym łożyskiem bo to chyba ono tak dzwoni...czy na ten "dmumas/dwumas" sa inne okreslenia??
dawajrapa Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 a jak sie toczysz powoli, i wciszniesz sprzeglo (przy otwartej szybie o to wtedy tez nie slychac? u mnie byly podobne objawy, ale slychac bylo zawsze przy wcisnietym sprzegle- niewazne czy na postuju, czy podczas toczenia. okazalo sie, ze lozysko, wymienilem przy okazji wymiany sprzegla i skrzyni, i jest cisza
wojscan1989 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2007 nie sprawdzalem...chcialbym tylko wiedziec czy wymiana jest konieczna natychmiast,czy moge spokojnie jezdzic i zrobic przy okazji:)
Gość spedyt Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 czy na ten "dmumas/dwumas" sa inne okreslenia?? Koło zamachowe dwumasowe
grzanek85 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Może to taki odgłos?? http://www.bts.net.pl/falcor/focus/kolo.wmv
wojscan1989 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2007 dokladnie taki kolego wiesz jaka jest przyczyna??
grzanek85 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Przyczyna jest jedna widać ją na filmiku, rozwalone koło dwumasowe. Ale jeździć dokąd nie przeszkadza i nie rzuca budą. . Bo to naprawdę drogi interes.
wojscan1989 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2007 mozesz mi powiedziec jaki jest koszt naprawy??taki mniej wiecej (wiem ze to glupie,ale jestem laikiem...co to znaczy buda??) Dzięki za pomoc:)
grzanek85 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Koszt samego koła to ok 1000 PLN + robota itp(dużo o tym na forum). A jeśli chodzi o "budę" = karoseria cały samochód, przy zużytym dwumasie zaczyna nią coraz to bardziej trząść. pzdr
wojscan1989 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2007 dzieki powoli zaczne odkladac na naprawe:) pozdro:)
Rekomendowane odpowiedzi