mcm Opublikowano 25 Czerwca 2010 Opublikowano 25 Czerwca 2010 nazywa się to fachowo zawór podciśnienia ogrzewania pytam bo zauważyłem, że spadł cienki wężyk wpięty w czarną puszkę, nie było żadnych błędów na VAGu i nic złego się nie działo, do czego on służy ??
snajper75 Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Panowie ja też mam pytanko do czego jest ten zawór i jakie ma zadanie ?
Musashi Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 zawor steruje przeplywem plynu chlodzacego przez radiator zomantowany na filtrze paliwa podgrzewajacy paliwo.
snajper75 Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Jednym słowem potrzebny bo Dixi mi go wczoraj odłączył , bo chyba jest nie szczelny i gubi podciśnienie . Jak dmuchnę w niego czy zasysam to nic się nie dzieje . [br]Dopisany: 27 Wrzesień 2010, 13:22_________________________________________________nikt nie wie ? :gwizdanie:
ROBERT Opublikowano 27 Września 2010 Opublikowano 27 Września 2010 Jednym słowem potrzebny bo Dixi mi go wczoraj odłączył , bo chyba jest nie szczelny i gubi podciśnienie . Jak dmuchnę w niego czy zasysam to nic się nie dzieje . [br]Dopisany: 27 Wrzesień 2010, 13:22_________________________________________________nikt nie wie ? :gwizdanie: Ale czego nie wiesz jeszcze ? Ta "gruszka" ma być szczelna , najwidoczniej membrana jest już przetarta/dziurawa Koszt tego zaworka 4A0 819 809 według ETKI ~ 35 €
snajper75 Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 A tego czy potrzebne to ustrojstwo ? Czy w zimie mogą być problemy że paliwo nie jest ogrzewane :gwizdanie:[br]Dopisany: 28 Wrzesień 2010, 06:27_________________________________________________ Roberto dzięki za nr.zaworu
ROBERT Opublikowano 28 Września 2010 Opublikowano 28 Września 2010 A tego czy potrzebne to ustrojstwo ? Czy w zimie mogą być problemy że paliwo nie jest ogrzewane :gwizdanie: Jak masz taki "bajer" to ma być sprawny , ja np. nie mam czegoś takiego
Rekomendowane odpowiedzi