_siwy_ Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 Gdzie taka kupić poza ASO, bo za kawałek gumy krzyczą 90 zł?? Chodzi o nr 6 na rysunku.
MARTiiii Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 Nie dziw się cenom w ASO . Głupi przycisk od świateł przeciw mgielnych kosztuje 90zł.
Wihajster Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 oni pogłupieli kiedys słyszałem ze dla przykladu golf 4 z jakims tam silnikiem nie pamietam juz kosztuje 60,000 a jakby tego samego złozyc z czesci zakupionych w aso to ten sam woz kosztował by 350,000 swiry!!!!
MARTiiii Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 ALe to wszędzie tak jest. Koncerny w dużej części zarabiają na częściach.
_siwy_ Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Opublikowano 17 Lipca 2006 Skończy się na tym że zastosuję odpowiednio dobraną rure gumową. Niech się gonią naciągacze.
spanky Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 wydaje mi sie jedyne miejsce gdzie cos takiego kupisz to ASO ... rzadko spotyka sie zamienniki do takiego typu czesci ..... ;-( ... P.S 90 zł ... to nie jest jeszcze jakis powod do rozpaczy ... ;-) ... ciesz sie ze nie 290 .... P.S 2 przewody gumowe ukladu dolotowego turbo zawsze byly w cenie .....
MARTiiii Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 A np. ze Skody bym taka część nie podpasowała - może taniej.
spanky Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 A np. ze Skody bym taka część nie podpasowała - może taniej. moze byc cizko ... w Skodzie silniki TDI sa poprzecznie ,a w Audi wzdłużnie wiec jest mozliwosc ze nie bedzie pasowac ... ale zawsze mozna sie zapytac ..... ;-)
MARTiiii Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 Lee byłem pewien, że tak samo. To pewnie nie podpasuje ale spróbować warto.
_siwy_ Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Opublikowano 17 Lipca 2006 Musiałem cos zaradzić bo sie nie dało jechać a jutro czeka mnie wyprawa na działkę po moje kobiety. Zajechałem do pierwszego lepszego motoryzacyjnego, kupiłem kawałek rury gumowej, wzmacnianej, zapłaciłem 7 zł, załozyłem i fura od razu dostała skrzydeł (wczesniej był muł okropny i gwizdało jak z lokomotywy). Moze i druciarsko to wygląda ale na razie musi tak być, bo w ASO i tak trzeba czekać. A jeździć trzeba.
spanky Opublikowano 17 Lipca 2006 Opublikowano 17 Lipca 2006 Musiałem cos zaradzić bo sie nie dało jechać a jutro czeka mnie wyprawa na działkę po moje kobiety. Zajechałem do pierwszego lepszego motoryzacyjnego, kupiłem kawałek rury gumowej, wzmacnianej, zapłaciłem 7 zł, załozyłem i fura od razu dostała skrzydeł (wczesniej był muł okropny i gwizdało jak z lokomotywy). Moze i druciarsko to wygląda ale na razie musi tak być, bo w ASO i tak trzeba czekać. A jeździć trzeba. jak to moja kobita mowi "zobione na gumke recepturke" .... :twisted: ale trzeba wyjac ze skarpety 90 zeta i zrobic furaka jak nalezy ... ;-)
_siwy_ Opublikowano 17 Lipca 2006 Autor Opublikowano 17 Lipca 2006 No, się wie. Ale muszę czekać aż sprowadzą, bo jak mówi mój kolega: ASO to nie muzeum, i części do zabytków nie mają
szogun0 Opublikowano 18 Lipca 2006 Opublikowano 18 Lipca 2006 Poszukaj tego przewodu gdzieś na szrotach. To są węże ciśnieniowe i zawsze będą w cenie. PS: ja ostatnio kupiłem wąż od intercoolera do przepustnicy za 30 PLN :razz: W serwisie taki kosztuje x20.
baskecior Opublikowano 18 Lipca 2006 Opublikowano 18 Lipca 2006 W sklepach z wężami do hydrauliki siłowej znajdziesz zmainny kawałek węża za ... 5zł ...
adadur Opublikowano 19 Lipca 2006 Opublikowano 19 Lipca 2006 Rozwiązania: a) kupiejszw ASO - demontujesz i montujesz i cieszysz sie oryginałem (jak masz znajomości będzie kosztowała 80zł) popytajw Skodzie będzie minimalnie taniej może c) znajadz na allegro użytkowinków co sprzedają oryginalne części, często pracują w ASO lub są z nimi blisko powiązani d) w zwykłym dobrym sklepie choć w to wątpie - nie koniecznie do tego auta ale w sklepie z częściami do Polskich aut może by trafił za bezcen coś podobnego e) na szrocie - objechanie kilku może spowodować że koszty będe porównywalne jak w ASO f) inne sklepy: dla roliników AGROMA czy jakoś tak, lub z armaturą ciśnieniową - może przypasuje może nie
_siwy_ Opublikowano 19 Lipca 2006 Autor Opublikowano 19 Lipca 2006 Chłopaki, kilka postów wyzej napisałem, ze już sobei poradziłem. Dzięki za pomoc.
spanky Opublikowano 19 Lipca 2006 Opublikowano 19 Lipca 2006 Chłopaki, kilka postów wyzej napisałem, ze już sobei poradziłem. Dzięki za pomoc. pamietaj ze chec pomocy na forum nie zna konca ... P.S jako ze sam zainteresowany stwierdzil ze sobie poradzil, wiec uwazam temat za zakonczony i zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi