Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Pęknięta gumowa opaska między rurą intercoolera a kolektorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oni pogłupieli kiedys słyszałem ze dla przykladu golf 4 z jakims tam silnikiem nie pamietam juz kosztuje 60,000 a jakby tego samego złozyc z czesci zakupionych w aso to ten sam woz kosztował by 350,000 :lol: swiry!!!!

Opublikowano

wydaje mi sie jedyne miejsce gdzie cos takiego kupisz to ASO ... rzadko spotyka sie zamienniki do takiego typu czesci ..... ;-( ...

P.S 90 zł ... to nie jest jeszcze jakis powod do rozpaczy ... ;-) ... ciesz sie ze nie 290 ....

P.S 2 przewody gumowe ukladu dolotowego turbo zawsze byly w cenie .....

Opublikowano
A np. ze Skody bym taka część nie podpasowała - może taniej.

moze byc cizko ... w Skodzie silniki TDI sa poprzecznie ,a w Audi wzdłużnie wiec jest mozliwosc ze nie bedzie pasowac ... ale zawsze mozna sie zapytac ..... ;-)

Opublikowano

Musiałem cos zaradzić bo sie nie dało jechać a jutro czeka mnie wyprawa na działkę po moje kobiety. Zajechałem do pierwszego lepszego motoryzacyjnego, kupiłem kawałek rury gumowej, wzmacnianej, zapłaciłem 7 zł, załozyłem i fura od razu dostała skrzydeł (wczesniej był muł okropny i gwizdało jak z lokomotywy). Moze i druciarsko to wygląda ale na razie musi tak być, bo w ASO i tak trzeba czekać. A jeździć trzeba.

Opublikowano
Musiałem cos zaradzić bo sie nie dało jechać a jutro czeka mnie wyprawa na działkę po moje kobiety. Zajechałem do pierwszego lepszego motoryzacyjnego, kupiłem kawałek rury gumowej, wzmacnianej, zapłaciłem 7 zł, załozyłem i fura od razu dostała skrzydeł (wczesniej był muł okropny i gwizdało jak z lokomotywy). Moze i druciarsko to wygląda ale na razie musi tak być, bo w ASO i tak trzeba czekać. A jeździć trzeba.

jak to moja kobita mowi "zobione na gumke recepturke" .... :twisted:

ale trzeba wyjac ze skarpety 90 zeta i zrobic furaka jak nalezy ... ;-)

Opublikowano

No, się wie. Ale muszę czekać aż sprowadzą, bo jak mówi mój kolega: ASO to nie muzeum, i części do zabytków nie mają :)

Opublikowano

Poszukaj tego przewodu gdzieś na szrotach. To są węże ciśnieniowe i zawsze będą w cenie.

PS: ja ostatnio kupiłem wąż od intercoolera do przepustnicy za 30 PLN :razz: W serwisie taki kosztuje x20.

Opublikowano

Rozwiązania:

a) kupiejszw ASO - demontujesz i montujesz i cieszysz sie oryginałem (jak masz znajomości będzie kosztowała 80zł)

B) popytajw Skodzie będzie minimalnie taniej może

c) znajadz na allegro użytkowinków co sprzedają oryginalne części, często pracują w ASO lub są z nimi blisko powiązani

d) w zwykłym dobrym sklepie choć w to wątpie - nie koniecznie do tego auta ale w sklepie z częściami do Polskich aut może by trafił za bezcen coś podobnego

e) na szrocie - objechanie kilku może spowodować że koszty będe porównywalne jak w ASO

f) inne sklepy: dla roliników AGROMA czy jakoś tak, lub z armaturą ciśnieniową - może przypasuje może nie

Opublikowano
Chłopaki, kilka postów wyzej napisałem, ze już sobei poradziłem. Dzięki za pomoc.

pamietaj ze chec pomocy na forum nie zna konca ... :P

P.S jako ze sam zainteresowany stwierdzil ze sobie poradzil, wiec uwazam temat za zakonczony i zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...