prezeswita Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 WITAM MAM PYTANIE MUSZE WYMIENIC SPRZEGŁO NA COS MOCNIEJSZEGO CO RADZICIE KUPIC SERIA WYTRZYMALA TYLKO 1 MIESIAC
elmo814 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 na poczatek wyłacz CAPS , wyslij sprzeglo do Radzikowskiego , uzyj http://www.sprzegla.com/
wrclaguna Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 a ile masz koni teraz albo ile chcesz miec
Jarol Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Sprzęgło pewnie mialeś juz na wykonczeniu a modyfikacja silnika tylko je dobiła. Orginalne sprzegło w AVF jak jest w dobrym stanie to bez problemu radzi sobie z momentem w okolicach 400Nm. Ja mam w swoim aucie dużo mniejsze i słabsze sprzęgło a momentu wiecej niż Ty i jak narazie daje rade bez problemu. Dlatego najlepiej kup nowy kompletny zestaw z kołem dwumasowym bo przy mocy którą masz obecnie nie ma co kombinować.
prezeswita Opublikowano 30 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam dzisiaj usłyszałem dziwne dzwieki tak jakby ocieranie gumy o gume dzieje sie tak na 1 i 2 biegu podczas jazdy praktycznie na wolnych obrotach a jak wcisne sprzegło przestaje mial ktos moze juz taki przypadek jest to wina sprzegła czy moze skrzynia pada jesli skrzynia to podejdzie do avf skrzynia z 2,5tdi b6
turdzi Opublikowano 2 Lipca 2010 Opublikowano 2 Lipca 2010 prezeswita pewnie ci sprzęgło padło całkiem , jak by ci skrzynia padła to by wyło , został byś bez jakiegoś biegu lub biegi by wchodziły ze zgrzytem.
Rekomendowane odpowiedzi