tzebrowski Opublikowano 27 Czerwca 2010 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Auto miało ostatnio wymieniany rozrząd i mam wrażenie że kąt początku wtrysku jest nieprawidłowy. Oto logi z grupy 004 basic settings
proton2 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Opublikowano 28 Czerwca 2010 Jakieś błędy w sterowniku silnika ?
tzebrowski Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2010 Jest błąd na wtrysku sterującym.
proton2 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Tak podejrzewałem - brak odczytu kąta w logach. Sprawdzić/przeczyścić wtykę od wtrysku przy ścianie grodziowej oraz kabelek, jak nie pomoże, to raczej wtrysk do wymiany.
Brysio Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Tak podejrzewałem - brak odczytu kąta w logach. Sprawdzić/przeczyścić wtykę od wtrysku przy ścianie grodziowej oraz kabelek, jak nie pomoże, to raczej wtrysk do wymiany. moze wtyczka nie jest wogole wpieta??? bo masz wskazania 0 i pompa nie przesterowuje kata moze byc jeszcze wina przekaznika do wtrysku sterujacego
tzebrowski Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2010 Dzięki, po pracy sprawdzę czy wtyk jest wpięty. A przekaźnik od wtrysku sterującego jakie ma oznaczenia ?
Brysio Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Dzięki, po pracy sprawdzę czy wtyk jest wpięty. A przekaźnik od wtrysku sterującego jakie ma oznaczenia ? w vw ma oznaczenie r109 nie wiem jak w audi ale mysle ze identyczne nie robili by sobie stresu zeby zmieniac nazwy -- z tym ze w audi masz te ich kodowane numery 8e..... a tego numeru nie znam
przemik Opublikowano 29 Czerwca 2010 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Analogiczny przypadek http://www.a4-klub.pl/smf/b6_bfc_analiza_logow-t140541.0.html
Rekomendowane odpowiedzi