Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ADR] Środek do odgrzybiania klimy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam koledzy chciałbym odgrzybić klimatyzacje,ale nie wiem jakiego środka użyć?czy lepiej się nie bawić i jechać do serwisu .proszę o radę

Opublikowano

zlec to komus kto sie zajmuje klimatyzacjami

Opublikowano

Można samemu, poszukaj na forum jest juz taki temat założony w tym dziale

Opublikowano
  • Autor

szu

Można samemu, poszukaj na forum jest juz taki temat założony w tym dziale

szukałem i znalazłem,ale nic nie ma o preparatach
Opublikowano

Przemek81 zajrzyj tu http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_odgrzybianie_klimatyzacji-t39455.0.html mam nadzieje że pomoże :)

Osobiście udałbym się do serwisu zajmującym sie klimatyzacją. Nie jest to duży koszt, a masz pewność że jest zrobione dobrze :wink4:

No chyba że chcesz to sam zrobiłc.

Opublikowano

do inter carsu,kupujesz,aplikujesz tam gdzie masz filtr pyłkowy przy włączonym nadmuchu,do kratek i po,cała operacja 30 pln :good:

Opublikowano

ja zamierzam zastosować wurtha, jeden preparat stosujesz na wentylator pod filtr pyłkowy na zamkniętym obiegu, drugi we wnętrzu kabiny. jak wypróbuję zdam relacje

koszt w granicach 50-60zł

Opublikowano
  • Autor

ja zamierzam zastosować wurtha, jeden preparat stosujesz na wentylator pod filtr pyłkowy na zamkniętym obiegu, drugi we wnętrzu kabiny. jak wypróbuję zdam relacje

koszt w granicach 50-60zł

kolego podjechałem do krysgumu za odgrzybienie wzięli 50zł a za sprawdzenie i nabicie klimy 150zł

odgrzybiają tym wurth http://moto.allegro.pl/item1089236121_wurth_serwis_odgrzybiacz_klimy_najtansza_wysylka.html

Opublikowano

kolego podjechałem do krysgumu za odgrzybienie wzięli 50zł a za sprawdzenie i nabicie klimy 150zł

odgrzybiają tym wurth http://moto.allegro.pl/item1089236121_wurth_serwis_odgrzybiacz_klimy_najtansza_wysylka.html

tak tylko ty podałeś odgrzybiacz do parownika, a wurth ma jeszcze środek do wnętrza kabiny

a klime sprawdzam i nabijam w firmie gdzie pracuję za darmo

Opublikowano

A jakie macie zdanie na temat preparatów odgrzybiających, które można kupić w hipermarketach za 15zł - na etykietach są opisy, że niby stosowane do klimatyzacji w samochodach i do "splitów"?

Opublikowano

A jakie macie zdanie na temat preparatów odgrzybiających, które można kupić w hipermarketach za 15zł - na etykietach są opisy, że niby stosowane do klimatyzacji w samochodach i do "splitów"?

ponoć kiepskie mój mechanior przetestował :kwasny:
Opublikowano

No właśnie też słyszałem niepochlebne opinie o tych środkach, że niby są "nieprzyjazne" dla wszelkich elementów (części) samochodowych - zwłaszcza części elektrycznych.

Opublikowano

Ostatnio po ozonowaniu (2 miesiące) zaczęło mi dawać octem w kabinie więc kupiłem w Carrefourze preparat Mojeauto za prawie 40 zł. Użyłem go na parownik i we wszystkie kanały. Efekt utrzymał się 2 dni, potem smród powrócił. Kupiłem więc środek Plaka, minęło póltora tygodnia i jest spokój. Zobaczymy jak długo...

Opublikowano

Ostatnio po ozonowaniu (2 miesiące) zaczęło mi dawać octem w kabinie więc kupiłem w Carrefourze preparat Mojeauto za prawie 40 zł. Użyłem go na parownik i we wszystkie kanały. Efekt utrzymał się 2 dni, potem smród powrócił. Kupiłem więc środek Plaka, minęło póltora tygodnia i jest spokój. Zobaczymy jak długo...

Mam taki sam prpzypadek, po nabiciu kilmy i ozonowaniu po 2 miesiącach gdy wyłączam klimę daje octem. Skąd może być ten zapach - z filtra kabinowego?