Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Artur a może jednak? Choć kupimy sobie po AVF-ie :decayed: .

Polecam ten motorek :good:

[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:07_________________________________________________A jak nie to przecież w [b6] są też 2.5 TDI ( na dodatek 163 PS ) :gwizdanie: podobno "poprawione" :naughty: ... wiem , wiem , że ostatnio trochę dudków wsadziłeś w niego :kwasny:

• Odpowiedzi 42,7 tys.
  • Wyświetleń 1,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

czekam co mi powiedzą po rozebraniu motorowni i dopiero wtedy będę myślał co dalej[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:11_________________________________________________Robert wsadzałem bo chciałem nim jeździć-wiesz jak to jest ,poczekam zobaczę co tam wyjdzie.

Opublikowano

Fajny :good: tylko ciężko znaleźć dobre, zadbane autko z tym silnikiem z nie dużym przebiegiem.

Opublikowano

te V-ki z B6 to jeszcze nie to :no:[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:13_________________________________________________avf z q to by mogło być Piotrek :wink4:

Opublikowano

Artur ale chyba BAU były w B6?[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:17_________________________________________________

te V-ki z B6 to jeszcze nie to :no:[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:13_________________________________________________avf z q to by mogło być Piotrek :wink4:

Do tego program i już by śmigało :naughty: .

Opublikowano

zw

Opublikowano

Fajny :good: tylko ciężko znaleźć dobre, zadbane autko z tym silnikiem z nie dużym przebiegiem.

Dokładnie , ja mojego szukałem 3-4 miesiące , na 12 czy 13 aut którym sprawdziłem historię serwisową dwa były z prawdziwym przebiegiem , jednego mi zwinęli z "przed nosa" , drugiego kupiłem bez zastanawiania ( ale trzeba było też dać za niego praktycznie 20-25% więcej ze średnich cen z allegro itp. )

Opublikowano

A niby takie dobre te 1.9TDI... silniki nie do zajechania... a głowice pękają tylko w 2.0TDI :gwizdanie:

http://forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=6657&postdays=0&postorder=asc&start=60

Tomek czytałeś ile rzeczy było spartolonych w trakcie roboty?

Dalej uważam ,że nie silniki i ich konstruktorzy są winni za ich stan po naprawach :gwizdanie: :!:

Akurat chodzi mi tu o te pęknięcia na głowicy między zaworem a PD :cool1: a nie że ktoś odwalił manianę w warsztacie...

Opublikowano

te V-ki z B6 to jeszcze nie to :no:

w [b6] 2.5 TDI były

AKE 180 PS

AKN 150 PS

AYM 155 PS

BAU 179 PS

BCZ 163 PS

BDG 163 PS

BDH 179 PS

BFC 163 PS

:wink4:

Opublikowano

Dokładnie , ja mojego szukałem 3-4 miesiące , na 12 czy 13 aut którym sprawdziłem historię serwisową dwa były z prawdziwym przebiegiem , jednego mi zwinęli z "przed nosa" , drugiego kupiłem bez zastanawiania ( ale trzeba było też dać za niego praktycznie 20-25% więcej ze średnich cen z allegro itp. )

O tym już wszyscy słyszeli :gwizdanie: :polew: :polew:[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:32_________________________________________________coś to za cudo kupił :decayed::polew: :polew:[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:32_________________________________________________

Artur ale chyba BAU były w B6?

BAU nie jeździe, m3rvin Ci to powie :naughty:

Opublikowano

O tym już wszyscy słyszeli :gwizdanie: :polew: :polew:[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:32_________________________________________________coś to za cudo kupił :decayed::polew: :polew:

Takie do którego nie trzeba tyle wkładać i jeździć ze świadomością a może głowica jebnie , a może pompa oleju ... jak np. [bLB] :cool1:

Opublikowano

BAU nie jeździe, m3rvin Ci to powie :naughty:[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:40_________________________________________________

O tym już wszyscy słyszeli :gwizdanie: :polew: :polew:[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:32_________________________________________________coś to za cudo kupił :decayed::polew: :polew:

Takie do którego nie trzeba tyle wkładać i jeździć ze świadomością a może głowica jebnie , a może pompa oleju ... jak np. [bLB] :cool1:

Jak ktoś robi 20kkm rocznie to faktycznie niema takich problemów, nawet w BLB :cool1:

Opublikowano

Jak ktoś robi 20kkm rocznie to faktycznie niema takich problemów, nawet w BLB :cool1:

Akurat nie wiem w tym przypadku co ma piernik do wiatraka :cool1:

Opublikowano

Ale jak ktoś ma 300kkm na budziku to już ma prawo wszystko się zepsuć....[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:43_________________________________________________

Akurat nie wiem w tym przypadku co ma piernik do wiatraka :cool1:

Taki piernik że w 1.9TDI też pękają głowice i wszystko inne co jest w 2.0TDI. A że w 2.0TDI zastosowali nowy napęd pompy oleju, który do pierwszych 150kkm poprawiał kulturę pracy silnika, to już jest krok na przód ale nie do końca udany :cool1:[br]Dopisany: 22 Wrzesień 2011, 20:46_________________________________________________Więc nie ważne jakie auto, z jakim silnikiem kupisz, prędzej czy później coś dupnie :gwizdanie:

Opublikowano

Ale jak ktoś ma 300kkm na budziku to już ma prawo wszystko się zepsuć....

Więc sam sobie uzasadniłeś moją odpowiedź co kupiłem i czemu tak długo szukałem :cool1:

Taki piernik że w 1.9TDI też pękają głowice i wszystko inne co jest w 2.0TDI.

Tylko , że w 1.9 TDI 1/1000 silników a , w 2.0 TDI 1/10 silników :cool1:

A że w 2.0TDI zastosowali nowy napęd pompy oleju, który do pierwszych 150kkm poprawiał kulturę pracy silnika, to już jest krok na przód ale nie do końca udany :cool1:

:polew: :polew: :polew: za***isty krok na przód :good:

Opublikowano

Ale jak ktoś ma 300kkm na budziku to już ma prawo wszystko się zepsuć....

Więc sam sobie uzasadniłeś moją odpowiedź co kupiłem i czemu tak długo szukałem :cool1:

A myślisz że moje miało te 300kkm? Połowa z tego ale jak się jeździ to się części zużywają...

Taki piernik że w 1.9TDI też pękają głowice i wszystko inne co jest w 2.0TDI.

Tylko , że w 1.9 TDI 1/1000 silników a , w 2.0 TDI 1/10 silników :cool1:

Bo teraz 90% tych 2.0TDI ma po 3latach ponad 200kkm i jest kręcone w PL na 140kkm i później dużo się ich psuje...

A że w 2.0TDI zastosowali nowy napęd pompy oleju, który do pierwszych 150kkm poprawiał kulturę pracy silnika, to już jest krok na przód ale nie do końca udany :cool1:

:polew: :polew: :polew: za***isty krok na przód :good:

To z takim tokiem rozumowania Audi już nie kupisz, zostaniesz przy poczciwym AVFie :cool1:

Opublikowano

on ma 2 tony auta :gwizdanie:

Opublikowano

on ma 2 tony auta :gwizdanie:

to FWD pojedzie :gwizdanie:

Opublikowano

Bo teraz 90% tych 2.0TDI ma po 3latach ponad 200kkm i jest kręcone w PL na 140kkm i później dużo się ich psuje...

:polew: :polew: :polew:

Tylko 2.0 TDI kręcą , 1.9 TDI już nie :polew: :polew: :polew: ... 1.9 TDI w większości przypadków jest więcej cofnięte niż 2.0 TDI

Opublikowano

:polew: :polew: :polew:

Tylko 2.0 TDI kręcą , 1.9 TDI już nie :polew: :polew: :polew: ... 1.9 TDI w większości przypadków jest więcej cofnięte niż 2.0 TDI

I sie w ogóle nie psują :gwizdanie: :facepalm: