Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPOTY w RYBNIKU - wiecej info w 1 poście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wiesiek a czegoś takiego (tylko głupi przykład) byś nie łyknął :naughty:

http://allegro.pl/piekne-bmw-530dies...167864912.html

powtarzam bo nie odpowiedziałeś :P

Zaroz i bez zastanowienia OOOO wysiada, kultura pracy i prowadzenie

zajś nie godej ze ccco się źle prowadzi :tongue:

kultura pracy w 3.0 też jest dużo lepsza :)

tu się pomału robi portal antyałdikowski :polew: ale niestety taka prawda :facepalm:

ja się na szczęście zakochałem w b6/b7 głównie we wnętrzu i trzyma mnie na szczęście jeszcze mocno :kox:

No i Seves jesteś pogrzebany, kultura pracy ON 1,9 OOOO a 2.0 BMW nie do porównania, o 2,5 TDI do 2,5 TDS nie ma o czym gadać, 3,0 TDI do 3,0 BMW to inna bajka, a o spalaniu tych większych to szkoda gadać, oczywiście na korzyść konkurenta.

Najrówniej chodzą silniki 6 cyl ale rzędowe nie V6.:chytry:

• Odpowiedzi 42,7 tys.
  • Wyświetleń 1,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatnia odpowiedź

Najlepsi użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

tu się pomału robi portal antyałdikowski :polew: ale niestety taka prawda :facepalm:

ja się na szczęście zakochałem w b6/b7 głównie we wnętrzu i trzyma mnie na szczęście jeszcze mocno :kox:

bo w przeciwieństwie do audi konkurencja nie zaspała tych lat już po naszych b6, wnętrza nadal jest jedne z najlepszych jak na moje oko, ale co z resztą... ? b7-ki bym nie kupił bo z jaką jednostką go niby wziąć... tam powyżej masz auto klasy wyższej za niecałe 40tysi, z 3.0d, a weź sobie b7 3.0TDI z takim wypasem jak to aut powyżej, to Ci pewnie z 60 tysi zabraknie.

Jeśli miałbyś możliwość zmiany auta Szymonie, na co byś zmienił ? :)

Opublikowano

Wiesiek ale nie pisałem o tabelkach tylko o np. samochodzie i silniku Mirona w nowej b8 :naughty: kultura pracy i odgłos niesamowity - jak dla mnie..

nie napisałem nic o starych silnikach.. i niczego innego nie porównywałem ;)

poza tym wiadomo co to pompowtryski a cr.. vw późno odeszli od pompek i taka prawda..

Opublikowano

No i Seves jesteś pogrzebany, kultura pracy ON 1,9 OOOO a 2.0 BMW nie do porównania, o 2,5 TDI do 2,5 TDS nie ma o czym gadać, 3,0 TDI do 3,0 BMW to inna bajka, a o spalaniu tych większych to szkoda gadać, oczywiście na korzyść konkurenta.

Najrówniej chodzą silniki 6 cyl ale rzędowe nie V6.:chytry:

niestety ale święta prawda, dźwięk R6 nie do pobicia. Do tego nie ma się co oszukiwać, prowadzenie również na korzyść konkurenta w porównaniu z naszymi przednionapędowcami. Jedyne co przemawia na korzyść to wnętrze... ale gdzie reszta ? :(

Opublikowano

Nawet 3.0 Mirona nie ma co stawać w zawody z 3.0 BMW, poważnie mówię.

B7 bym nie kupił bo to B6 z innymi lampami, to już tańsze jest Exeo.

Trzeba szukać teraz silnika prostego mechanicznie bez T i innych dziwnych wynalazków, np Lancer w Pb 1,8 ew. 2.0

Opublikowano
Wiesiek ale nie pisałem o tabelkach tylko o np. samochodzie i silniku Mirona w nowej b8 :naughty: kultura pracy i odgłos niesamowity - jak dla mnie..

nie napisałem nic o starych silnikach.. i niczego innego nie porównywałem ;)

poza tym wiadomo co to pompowtryski a cr.. vw późno odeszli od pompek i taka prawda..

Seves kupując 330d e46 z lat 2001-2004 masz jeszcze bardziej aksamitną kulturę pracy.

Opublikowano

Wnętrze w BMW to inny styl, a co auta maja być jednakowe, a co z gustami:kox:

Opublikowano
Wnętrze w BMW to inny styl, a co auta maja być jednakowe, a co z gustami:kox:

pewnie że nie jednakowe, ale gdyby stworzyć mix napędu, prowadzenia od bmw i wnętrza audi byłby ideał :D:D:D

---------- Post added at 13:39 ---------- Previous post was at 13:34 ----------

seves spytaj się mirona co mu jego tuner powiedział na temat jednostki 330d 180kw (245ps), tej która jest od 2008 - w górę :naughty:[TABLE=class: wikitable]

[TH][/TH]

[/TABLE]

Opublikowano

Można se kupić np. 330 xd i już jest miodzio:jerk:

Opublikowano

pomijając że fabrycznie 6,1 s -100kmh, i elastyczność w zakresie 80-120 lepsza niż u super sportowców typu R8 czy ferrari f430spider - poszukam ten test. Sobie wyobraź jak to po programie jedzie :naughty:

Opublikowano

za dużo na raz :kox:

bo Wiesiek pisałeś jedno.. o prowadzeniu i kulturze pracy i tylko i wyłącznie do tego porównałem b8 Mirona ;)

ja na dziś kupiłbym niestety b7 2.0TFSI :tongue:

niestety wiem wiem zaraz mi pojedziecie ale..

zawsze podobały mi się stare "5" te od 96r i z zewnątrz i wnętrze.. nowa podoba mi się z zewnątrz ale środek już nie... (może jeszcze nie hehe bo na futurystyczne jeszcze się nie przestawiłem :P ) tak samo na b8 jeszcze jest dla mnie minimalnie na nowocześnie urządzona..

3 e46 zawsze mi się podobały szczególnie coupe :slina: ale wnętrze też jakoś nie przemawia do mnie :(

i coś mi się wierzyć nie chce że 5 aż tyle lepiej i tak dobrze się prowadzi od a6 np kombika 2.0 benzyna 150ps ma mój kumpel pare razy nim jechałem.. i trochę z obawami.. nie był za pewny.. może miał wyrabane amory ale bujało mu się to dość niestabilnie a w żadnej audi tego nie czułem :tongue:

ale to jedyne bmw 5 jakim jechałem :P

---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 13:42 ----------

pomijając że fabrycznie 6,1 s -100kmh, i elastyczność w zakresie 80-120 lepsza niż u super sportowców typu R8 czy ferrari f430spider - poszukam ten test. Sobie wyobraź jak to po programie jedzie :naughty:

pierdzielisz :kox::kox::kox:

Opublikowano

chcę tylko przez to powiedzieć, że pomimo iż pierwszy 3.0d marki bmw zbierał laury engine of the year chyba z 3 lata z rzędu, ale nie poprzestali na tym tylko ciągle ciężko pracują nad tym aby ten silnik był jeszcze lepszy.

Opublikowano

A co myślicie o nowym 3,0TDI w A6 co ma 313ps ?

Opublikowano
chcę tylko przez to powiedzieć, że pomimo iż pierwszy 3.0d marki bmw zbierał laury engine of the year chyba z 3 lata z rzędu, ale nie poprzestali na tym tylko ciągle ciężko pracują nad tym aby ten silnik był jeszcze lepszy.

to wiem.. i znam 3.0 i wiem że to jeden z najlepszych silników na świecie czy nawet najlepszy:thumbup1: ale nie mówmy ogólnie że audi to kupa i tylko bmw.. bo na pewno też mają słabości ogólnie jako marka a do tego pomału przed chwilą doszło :whistling:

i tu Badboy masz całkowitą rację.. vw zrobił 1.9 i przez prawie 10lat nie zrobili z nim nic :wallbash:

a jednak co jak co ale BMW ciągle dopracowuje ten silnik i chwała im za to:thumbup1:

Opublikowano

jak narazie sikają nad nim bo to Biturbo i spalanie male ponoć rzędu 7l/100 w q i stroniciem wg testów, zapewne za 2-3lata szydło z worka wyjdzie i abo będzie kłuć po kapsie abo nie :)

Opublikowano

no w końcu żeś doszoł bo tu nie dowałem już nimi rady:doh:

:tongue:

Opublikowano

a co myślicie o triturbo :D ? 550d 381 KM 740 Nm 4,7 s - 100kmh 6,3 l /100km- w to już nie wierzę :D

Opublikowano

Seves powiem tak, moja B5 jest tak stara jak zięcia E46, wnętrze jak wnętrze rzecz gustu, w środku ciszej nie słychać tak silnika ani zawiechy, po dziurach jedzie lepiej jak moja, o zakrętach nie wspomnę, hample lepsze, więcej miejsca z tyłu, inteligenta elektronika można włączyć CLH, DRL i inne pierdoły.

Przykro mówić ale wszystko przemawia za konkurentem.

Opublikowano

Tomek ale w tym roku w którym auto mirona wyjechało z fabryki tego silnika jeszcze nie było, a ten o którym wspominam, 330d 180kw, był. A poczytaj troche o nim na niemieckich forach :) 335d wymieniają na 330d, ciekawe czemu nie ? :P

Opublikowano

A co stać cię na niego i serwis w ASO ?

Nie bajdużmy tylko piszemy o tym co jest w naszym zasięgu finansowym, nowości zostawmy prezesom firm.