Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Brzydki zapach po wyłączeniu klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z góry piszę że byłem już w warsztacie który zajmuje się klimatyzacjami, odgrzybili mi instalację, uzupełnili czynnik chłodzący i wymienili filtr. Jednak nadal po wyłączeniu klimy po około 1 min z nawiewu wydobywa się bardzo nieprzyjemny zapach, jest on wyczuwalny przez kilka minut i potem znika.

Dodam że kiedy używam samego nawiewu to zapachu nie ma.

Please pomóżcie :sad:

Opublikowano
  • Autor
kowi, jezeli po wylaczeniu klimy byloby czuc cos jaby stechlizne, to ok zdarza sie...ale odwrotnie hmm...

To czuć właśnie po wyłączeniu klimy, i nie jest to zapach wynikający z wilgotnego powietrza (kojarzony właśnie ze stęchlizną); tylko coś bardziej śmierdzącego :(

Opublikowano

Jestem pewien , że klima została żle odgrzybiona :) Dasz powąchać na spociku to Ci potwierdze czy to z klimy wali :wink:

Opublikowano
  • Autor

Robiłem to w KLIMA.... boczna Kunickiego, w przyszłym tygodniu mają coś poprawić (w ramach gwarancji), zobaczymy co im wyjdzie.

A możecie polecić jakiś warsztat dobry w klimatyzacjach ??

Opublikowano
A możecie polecić jakiś warsztat dobry w klimatyzacjach ??

Kowi podjedź na Wrońską.Jeździłem tam i byłem zadowolony :wink:

Opublikowano

kup sobie środek do odkażania klimy, np. firmy PLAK do nawiewów koszt ok. 12 zł w Selgrosie, zdemontuj podszybie, wyciągnij filtr przeciwpyłkowy, za pomocą dołączonej rurki spryskaj preparatem w całą obudowę i pod miejsce filtra, uruchom nawiewy na ok 1 min i ciesz się świeżym zpapachem ;)

ps. cały syf powinien wyleć odpływem pod auto, u mnie zrobiła się spora plama brudu z wodą ;)

pozdro.

Opublikowano

ja też mam taki capek po wyłączeniu klimy ale tylko przez około 1min taki zaduch poprostu wydaje mi się zę gwałtowna różnica temperatur nawiewanego powietrza to robi

Opublikowano
  • Autor

Jestem umówiony na czwartek, na powtórne odgrzybianie. Zobaczymy co będzie :?:

Opublikowano

Raz czyściłem jakąś pianką z allegro i capiło. W piątek kupiłem piankę Plaka za 15 zeta i pomogło :lol: trochę czuć dentystą ale pewnie to minie

Opublikowano
  • Autor

Po tygodniu smrodek gdziś znikł i już jest ok :mrgreen:

Opublikowano

Może cos Ci umarło na wentylatorku, a teraz spadło i dlatego sie poprawiło.

:mrgreen:

Może brzmi to smiesznie, ale miałem podobną sytuację w moim drugim autku-przez 2 miesiące po zakupie smród straszliwy sie dobywał z nawiewów. Przy przeglądze mnie mechanik uświadomił, że po prostu gdzieś w przewodac (a może i obok) padł był szczur czy też inny myszowaty i to on wydawał rzeczone zapaszki.

Ale to tak tonem niezobowiązującej dygresji.

Pozdr

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Przepraszam ze ozywiam temat ale mam to samo! jak nie uzywam klimy to jest super, nic nie czuć, jak uzywam klimy tak samo, ale jak tylko wylacze klime a jade dalej to wlasnie przez 1-2min strasznie wali :/

odnawiam temat bo ci co mieli ten problem nie napisali zakonczenia, prosze o wyniki wszystkich dzialan

p-m

Opublikowano
jak tylko wylacze klime a jade dalej to wlasnie przez 1-2min strasznie wali

Czas na przegląd klimy, odgrzybianie itd

Opublikowano
jak tylko wylacze klime a jade dalej to wlasnie przez 1-2min strasznie wali

Czas na przegląd klimy, odgrzybianie itd

dokładnie :rotfl:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A jak odkrecic schowek w B6?Chce tam spryskac parownik jak radzil ICEMAN ale nie za bardzo wiem jak sie zabrac do odkrecenia schowka.Gdzie sa sruby ktore musze odkrecic zeby nic nie schrzanic?Prosze o pomoc.Pzdr.

Opublikowano

to zależy , ale wystarczy raz w roku przed sezonem letnim :biggrin:

Opublikowano

Dziwilo mnie wlasnie, ze po zeszlorocznym odgrzybianiu, teraz znowu mi zasmierdzialo przy wylanczaniu klimy. Polecisz jakies preparaty :question: Oczywiscie dobre i taniutkie, ktorymi sam pozbede sie grzybkow :question:

Co do technologii odgrzybiania, to wystarczy wpsikac preparat w komore pod filtrem przeciwpylkowym? (oczywiscie filtr tez by trzeba wymienic zapewne)

Opublikowano

na majówce Zdeniowi bede odgrzybiał klime( to znaczy on to bedzie robił pod moim nadzorem )to wrzucimy fotki .ja dostaje sie bezpośrednio do parownika przez wentylator i widac w jakim stanie jest parownik. co do środków to ja uzywam niedostepnych w sklepach tylko wewnętrzych sieciach serwisowych.

Opublikowano

no właśnie czy owy capek po wyłączeniu jest nastepstwem zanieczyszczonego różnymi glutojadami parownika, bo u mnie też tak trochę zajeżdża ale tylko po wyłaczeniu i przez jakiś tam czas a tak to nic nie capi

pytam bo mam środek do odgrzybiania który kupiłem w Niemczech do odgrzybiania firmy Nirgin, i używa sie go tak że kładzie sie go na podłodze odpala na dziesieć minut (butelka z sprayem), włącza klimę na max, zamyka sie obieg powietrza na wewnętrzny i wsio, podobno środek zostanie zassany do obiegu i tam zrobi swoje tak przynajmniej wynika z rysunku i opisu na pudełku, już raz tak zrobiłem rok temu i teraz mam jeszcze jeden (koszt 10 EURO) i nie wiem czy warto w ten sam sposób to robić czy inaczej :rolleyes:

w robocie jak wyłącze klimę pomieszczeniową LG i ją włączę to przez jakiś czas też taki capek jest :rotfl: