Opublikowano 18 Lipca 200620 l Z góry piszę że byłem już w warsztacie który zajmuje się klimatyzacjami, odgrzybili mi instalację, uzupełnili czynnik chłodzący i wymienili filtr. Jednak nadal po wyłączeniu klimy po około 1 min z nawiewu wydobywa się bardzo nieprzyjemny zapach, jest on wyczuwalny przez kilka minut i potem znika. Dodam że kiedy używam samego nawiewu to zapachu nie ma. Please pomóżcie
Opublikowano 18 Lipca 200620 l Autor kowi, jezeli po wylaczeniu klimy byloby czuc cos jaby stechlizne, to ok zdarza sie...ale odwrotnie hmm... To czuć właśnie po wyłączeniu klimy, i nie jest to zapach wynikający z wilgotnego powietrza (kojarzony właśnie ze stęchlizną); tylko coś bardziej śmierdzącego
Opublikowano 18 Lipca 200620 l Jestem pewien , że klima została żle odgrzybiona Dasz powąchać na spociku to Ci potwierdze czy to z klimy wali
Opublikowano 19 Lipca 200620 l Autor Robiłem to w KLIMA.... boczna Kunickiego, w przyszłym tygodniu mają coś poprawić (w ramach gwarancji), zobaczymy co im wyjdzie. A możecie polecić jakiś warsztat dobry w klimatyzacjach ??
Opublikowano 19 Lipca 200620 l A możecie polecić jakiś warsztat dobry w klimatyzacjach ?? Kowi podjedź na Wrońską.Jeździłem tam i byłem zadowolony
Opublikowano 22 Lipca 200620 l kup sobie środek do odkażania klimy, np. firmy PLAK do nawiewów koszt ok. 12 zł w Selgrosie, zdemontuj podszybie, wyciągnij filtr przeciwpyłkowy, za pomocą dołączonej rurki spryskaj preparatem w całą obudowę i pod miejsce filtra, uruchom nawiewy na ok 1 min i ciesz się świeżym zpapachem ps. cały syf powinien wyleć odpływem pod auto, u mnie zrobiła się spora plama brudu z wodą pozdro.
Opublikowano 24 Lipca 200620 l ja też mam taki capek po wyłączeniu klimy ale tylko przez około 1min taki zaduch poprostu wydaje mi się zę gwałtowna różnica temperatur nawiewanego powietrza to robi
Opublikowano 24 Lipca 200620 l Autor Jestem umówiony na czwartek, na powtórne odgrzybianie. Zobaczymy co będzie :?:
Opublikowano 24 Lipca 200620 l Raz czyściłem jakąś pianką z allegro i capiło. W piątek kupiłem piankę Plaka za 15 zeta i pomogło trochę czuć dentystą ale pewnie to minie
Opublikowano 28 Lipca 200620 l Może cos Ci umarło na wentylatorku, a teraz spadło i dlatego sie poprawiło. :mrgreen: Może brzmi to smiesznie, ale miałem podobną sytuację w moim drugim autku-przez 2 miesiące po zakupie smród straszliwy sie dobywał z nawiewów. Przy przeglądze mnie mechanik uświadomił, że po prostu gdzieś w przewodac (a może i obok) padł był szczur czy też inny myszowaty i to on wydawał rzeczone zapaszki. Ale to tak tonem niezobowiązującej dygresji. Pozdr
Opublikowano 9 Kwietnia 200719 l Przepraszam ze ozywiam temat ale mam to samo! jak nie uzywam klimy to jest super, nic nie czuć, jak uzywam klimy tak samo, ale jak tylko wylacze klime a jade dalej to wlasnie przez 1-2min strasznie wali :/ odnawiam temat bo ci co mieli ten problem nie napisali zakonczenia, prosze o wyniki wszystkich dzialan p-m
Opublikowano 9 Kwietnia 200719 l jak tylko wylacze klime a jade dalej to wlasnie przez 1-2min strasznie wali Czas na przegląd klimy, odgrzybianie itd
Opublikowano 9 Kwietnia 200719 l jak tylko wylacze klime a jade dalej to wlasnie przez 1-2min strasznie wali Czas na przegląd klimy, odgrzybianie itd dokładnie
Opublikowano 27 Kwietnia 200719 l A jak odkrecic schowek w B6?Chce tam spryskac parownik jak radzil ICEMAN ale nie za bardzo wiem jak sie zabrac do odkrecenia schowka.Gdzie sa sruby ktore musze odkrecic zeby nic nie schrzanic?Prosze o pomoc.Pzdr.
Opublikowano 27 Kwietnia 200719 l to zależy , ale wystarczy raz w roku przed sezonem letnim :biggrin:
Opublikowano 27 Kwietnia 200719 l Dziwilo mnie wlasnie, ze po zeszlorocznym odgrzybianiu, teraz znowu mi zasmierdzialo przy wylanczaniu klimy. Polecisz jakies preparaty Oczywiscie dobre i taniutkie, ktorymi sam pozbede sie grzybkow Co do technologii odgrzybiania, to wystarczy wpsikac preparat w komore pod filtrem przeciwpylkowym? (oczywiscie filtr tez by trzeba wymienic zapewne)
Opublikowano 27 Kwietnia 200719 l na majówce Zdeniowi bede odgrzybiał klime( to znaczy on to bedzie robił pod moim nadzorem )to wrzucimy fotki .ja dostaje sie bezpośrednio do parownika przez wentylator i widac w jakim stanie jest parownik. co do środków to ja uzywam niedostepnych w sklepach tylko wewnętrzych sieciach serwisowych.
Opublikowano 28 Kwietnia 200719 l no właśnie czy owy capek po wyłączeniu jest nastepstwem zanieczyszczonego różnymi glutojadami parownika, bo u mnie też tak trochę zajeżdża ale tylko po wyłaczeniu i przez jakiś tam czas a tak to nic nie capi pytam bo mam środek do odgrzybiania który kupiłem w Niemczech do odgrzybiania firmy Nirgin, i używa sie go tak że kładzie sie go na podłodze odpala na dziesieć minut (butelka z sprayem), włącza klimę na max, zamyka sie obieg powietrza na wewnętrzny i wsio, podobno środek zostanie zassany do obiegu i tam zrobi swoje tak przynajmniej wynika z rysunku i opisu na pudełku, już raz tak zrobiłem rok temu i teraz mam jeszcze jeden (koszt 10 EURO) i nie wiem czy warto w ten sam sposób to robić czy inaczej w robocie jak wyłącze klimę pomieszczeniową LG i ją włączę to przez jakiś czas też taki capek jest