Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Nawigacja inaczej - w nawiewach:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Normalnie nie zdecydowałbym się na taki krok, jednak dostałem od neostrady nawigację Lark 35.7 za przedłużenie umowy. Sprzęt przyszedł do domu i coś mnie natknęło, żeby przyłożyć nawkę do kratek - ku mojej radości, ekran miał przekątną podobną rozmiarem do kratki:D Niestety nie mam fotek z całości prac, ale opiszę po kolei, co robiłem, jeśli ktoś będzie zainteresowany, a tutaj zaprezentuję efekt:

aaaayu.jpg

Uploaded with ImageShack.us

aaaaaaacf.jpg

aaaaadc.jpg

87116049.jpg

65402434.jpg

Całość chodzi pod menu Tomka Chmiela - można dzięki temu wstawić na pulpit dowolny obrazek mamy odtwarzacz filmów, muzyki, mamy dostęp do programów użytkowych. Jako nawigacja pracuje Auto Mapa i Mapa Map 6. Satelity są wykrywane szybko, nie mam raczej problemów z GPS. Zasilanie jest podpięte na stałe do zapalniczki, kabel USB jest zakamuflowany w schowku i umożliwia wymianę danych z urządzeniem. Oczywiście trzeba było poświęcić sporo czasu, aby upchnąć to wszystko zamiast środkowej kratki, ale przy pomocy lutownicy, śrubokręta, pilnika, kleju i chęci dało się to zrobić;) Wszystkie sugestie i pytania mile widziane.

Opublikowano

wygląda to fajnie :kox: tylko czy dobrze patrzy ci się na ekran pod kątem? bo rozumiem, że tak jest zamontowana. druga sprawa, nawiew nie powinien lecieć na navi, z tyłu przecież chodzą wiatraczki czy coś, bynajmniej odprowadzane jest tam ciepło, żeby się urządzenie nie grzało, więc w lato pół biedy ale zimą nie może wiać tam ciepłe powietrze, zresztą jak odgrodzisz tą część to i tak będzie tam dosyć ciepło. i trzecia sprawa - ściągnij ten chrom z kratek :wallbash:

Opublikowano
  • Autor

Spodziewałem się takiego pytania - wg danych technicznych urządzenia, może ono pracować w dość szerokim zakresie temperatur, więc nie powinno być problemu - zima zweryfikuje:). Z widocznością nie ma problemu, nawet w słoneczny dzień. Chrom z kratek - nie jest spełnieniem moich marzeń, ale nie wygląda źle - zostału oklejone folią chrom, chyba zrobię to jeszcze raz, żeby polepszyć efekt.

Opublikowano

super pomysł dla mnie rewelacja :naughty:

Opublikowano

już tam sobie wsadziłem moją, jest większa, ale wsadziłem do środka uchwyt, który się podczepia do szyby. Trzyma się dobrze, a dzięki temu że jest szersza to ustawiłem ją pod kątem :wink4: Wygląda dobrze, trzyma się dobrze, a co do temperatury to na zimę można wyłączyć środkowe nawiewy ;) I ja mam taki plus, że mogę navi wyciągnąć a u ciebie jak z tym jest? Pod marketem wyciągniesz? :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Nic nie wyciągam, ona jest wyjęta z obudowy i matrycja jest wpasowana w kratkę na stałe. Nikt nie będzie chciał takowej nawigacji wyciągać, jak sądzę.

Opublikowano

właśnie tak myślałem, że sama matryca. Ale ja wyciągał matrycy nie będę, jest dobrze tak jak jest :decayed: tylko kabelek jakoś przeprowadzę i będzie ok. :good: A pomysł naprawdę dobry :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Nie lubię żadnej doczepianej na szybę navi, stąd taki pomysł. W razie czego, można wgrać na kartę jakiś film i obejrzeć, coś porysować, napisać i robić wszystko, na co pozwala odblokowany windows CE. Kabli dookoła też żadnych nie lubię, więc wszystko jest ukryte;) Myślę jeszcze nad wyprowadzeniem gniazda karty SD - transmisja przez USB jest wolna;/

Opublikowano

ja nie mam usb a mam kartę SD właśnie. Powiedz mi jak odblokowałeś windowsa? może być pw, bo opcja z filmmi czy muzyczką jest dobra. a gdyby tak jeszcze podłączyć głośniczki do tej navi? :polew:

Opublikowano
  • Autor

Słuchaj - po prostu w oryginalnym menu, jako ścieżka do nawigacji, podajesz plik nowego menu. W tym momencie odpala się nasze Tomkowe i mamy dostęp do wszystkiego. Czerpałem dane z opisu na My-navia. Zaletą menu Tomka Chmiela jest niewątpliwie nieograniczona modyfikalność - ja zamierzam jeszcze dostosować je do moich potrzeb i wymagań w stosunku do layoutu - wyleci chyba wszystko oprócz klawiszy prawo-lewo, godziny i loga Audi. Navi była podpięta pod radio w celach testowych - jakość przy mp3 jak dla mnie porażka, ale wiadomo - to służy do gadania "prawo, lewo, zawróć", a nie odtwarzania muzyki;p Przy oglądaniu filmów przydałoby się słuchać dźwęku z radia, ale na razie nie chce mi się tego robić.

Opublikowano

Ta nawigacja jest juz odblokowana i nic nie trzeba grzebac przy niej :good:

Opublikowano

ja jak rozwiązałeś włączanie navi? Jest ona zdaje się włączana guzikiem z obudowy? Trzeba będzie się przyjrzeć temu projektowi :good:

Opublikowano
  • Autor

Tak, jest póki co włączana niewidocznym przyciskiem, jednak będzie się włączała z kluczyka po zaaplikowaniu małego układu elektronicznego.

Opublikowano

dla mnie bomba :kox: michu93 pokaz jak to u Ciebie wyglada :wink4:

Opublikowano

proszę - telefonem i nie wyraźnie ale narazie nie dam rady inaczej, może jutro. :wink4:

070410210610.th.jpg

Opublikowano

proszę - telefonem i nie wyraźnie ale narazie nie dam rady inaczej, może jutro. :wink4:

070410210610.th.jpg

z tego co widze to nie jest to jakos wrezane w kratki :mysli: jutro daj lepsze foty

Opublikowano

uchwyt jest wsadzony do środka a navi wystaje oczywiście poza. żeby była w środku to musiałbym ściągnąć obudowę, czego nie zrobię napewno. :wink4:

Opublikowano

aha no ja chyba bede sie bawil zeby ja jednak wsadzic zeby byla w kratce :)

Opublikowano
  • Autor

najważniejsze dobre chęci;) U mnie problematyczne było upchnięcie płytki za navi, z uwagi na krótką taśmę do wyświetlacza. Jeśli ktoś ma trochę cierpliwości, to może sobie polutować kable w płytkę wstawić w praktycznie dowolne miejsce;)

Opublikowano

DJ - włącz jeszcze gadu jak możesz :decayed:[br]Dopisany: 05 Lipiec 2010, 00:49_________________________________________________a co do włącznika do navi - załatw sobie jakiś przycisk np od ogrzewania tylnej szyby i tam zrób włącznik urządzenia - jeśli da radę :good: