Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Nawigacja inaczej - w nawiewach:)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Masz na meilu pelne odblokowanie. Wraz z opisem, fotkami, programami, czyli calkowity gotowiec. Wersja lopatologiczna :hi:

Opublikowano

Kolego a powiedz mi czy przedłużałeś może taśmę od wyświetlacza? Bo ja mam Navroad'a i on ma niestety płytę główną szerszą od wyświetlacza i nie zmieści mi się w tej przestrzeni po kratce :/ i szczerze mówiąc nie bardzo mam pomysł jak to zrobić bez większych przeróbek (tj przelutowywania) no i następne pytanie gdzie tą płytę główną umieścić?

Opublikowano
Kolego a powiedz mi czy przedłużałeś może taśmę od wyświetlacza? Bo ja mam Navroad'a i on ma niestety płytę główną szerszą od wyświetlacza i nie zmieści mi się w tej przestrzeni po kratce :/ i szczerze mówiąc nie bardzo mam pomysł jak to zrobić bez większych przeróbek (tj przelutowywania) no i następne pytanie gdzie tą płytę główną umieścić?

Niestety nie znajdziesz pewnie nikogo kto sie podejmie przedluzenia tasmy wyswietlacza. Plyta glowna z Larka z ledwoscia sie miesci a jest wielkosci wyswietlacza. Wiec nie ma szans zeby Twoja weszla. Takze szukaj takiego Larka :hi:

Opublikowano

Spróbuje jeszcze coś pomyśleć, może jakoś się uda to upchnąć, choć z drugiej strony jak już wcześniej wspominałem jak ją bym zabudował gdzieś wewnątrz konsoli to może być problem z zasięgiem. Jak się nie uda będę szukał Larka.

Opublikowano

jaki to musi być idealny model żeby się zmieścił bo ja mam 35.7 ale płytka jest większa od wyświetlacza

Opublikowano

35.7 i 35.8 to podobne modele. Elektronike musisz dac pod katem. Iaczej sie nie da

Opublikowano

o! widzę, że watek delikatnie wzoruje sie na elektroda.pl

:decayed:

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tutaj macie zamontowany większy gps z włączeniem pod stacyjke,dodatkową anteną gps i dodatkowym włącznikiem. i automatyczny start mapy a nie włączanie...

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/montaz-gps-nawiewie-carbonem-259291/

WRZUTA - 100 8837

WRZUTA - 100 8833

:kox: zayebiście

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
Podjalem sie tematu. Kupilem za pare groszy Larka 35.8

Da sie dociac tak przednia czesc obudowy ze pasuje praktycznie idealnie w srodkowa kratke.

Na duzy plus zasluguje dluga tasma laczaca elektronike i wyswietlacz

wersja robocza

http://s18.postimage.org/e4xyf48ut/P1070474.jpg

Przymierzam się do Twoje wersji zabudowy. :) Mam parę pytań:

1. Czy podpiąłeś zasilanie na stałe? Gdzie?

2. Widzę, że obudowę zostawiłeś od matrycy. Czy włączasz navi przyciskiem w obudowie, czy inaczej to rozwiązałeś?

3. Co z głośniczkiem? Jest w tunelu, słychać głos, czy może wyprowadziłeś głośniczek na zewnątrz?

Dzięki za odpowiedź

Opublikowano

1. Zasilanie mozesz wziasc np z zapalniczki

2. Przycisk wlaczania jest przedluzony na kablu, w ten sposob mozesz go zamontowac gdzie zapragniesz

3. Glosnik zostal zdemontowany. Przewody zostaly przedluzone takze montujesz go sobie gdzie Ci wygodniej. Mozesz zastosowac takze zewnetrzny glosnik np dedykowany do CB i zastosowac prosty wzmacniacz nawet z regulacja

Opublikowano

Ad 2. Rozumiem, że włącznik Larka można odłączyć od obudowy. No to fajnie, znaleźć sprytne miejsce i gotowe :)

4. Do szlifowania obudowy wyświetlacza zdjąłeś ją, czy w całości szlifowałeś? Obudowa przyklejona do nawiewu czy przykręcona??

5. Obudowa z płytką jest pod kątem, czym to umocowałeś? Żeby nie latało po nawiewie :)

No i najważniejsze. Masz Larka dalej zamontowanego? Jak się sprawuje, czy w ogóle sprawdza się tak zamontowany ten gadżet?

Sorki za tyle pytań, ale chcę się przygotować do majsterkowania

Dzięki za info

Opublikowano

Nie mozna odlaczyc. Mozesz go albo wylutowac i przedluzyc na przewodzie, lub zostawic i dolutowac przewod z nowym zalacznikiem.

Podczas szlifowania wyjmujesz wyswietlacz. Jest to prosty zabieg. Trzyma sie do obudowy na zatrzaskach. Obudowa przyklejona. Mata i zywica epoksydowa, szpachlowka i szpachlowka natryskowa.

Plytka jest osobno na tasmie. Wszystko kleisz klejem na goraca.

Co do larka to jest to srednia nawigacja.... prawdziwa chinszczyzna.. Mam jeszcze mio w domu. Wymiary identyczne ale zamontowac sie nie da. Zbyt krotka tasiemka laczaca wyswietlacz z elektronika

:hi:

Pamietaj zeby przed rozpoczeciem prac zaopatrzyc sie w 4paka lub 4 butelki zlocistego trunku:naughty:

Opublikowano

Dzięki za wszystkie informacje.

Jeszcze mnie jedno nurtuje, jak się nazywa taki włącznik zastosowany w nawigacjach lub gdzie można coś takiego kupić... bo nie mam pojęcia.

I tak sobie myślałem, myślałem i wymyśliłem, że spróbuję podłączyć navkę pod głośniki samochodowe, wtedy znika problem z dodatkowym głośnikiem... a i powinna być możliwość regulacji głośności :)

Piwko oczywiście, na początku listy :)

Opublikowano

ale po co podpinać navi pod głośniki? zapewne będziesz używał automapy ,więc w menu wystarczy odhaczyć opcję automatyczną regulację głośności czy jakoś tak, i wtedy mając ustawioną głośność na max. spoko będzie ją i tak słychać. Mój lark automatyczne włączanie nawigacji lark 50.1 w audi a4 - YouTube

nie zmieścił się ;) w gabaryty kratek, więc raczej "leży" ale i tak wszystko słychać a i z anteną nic nie kombinowałem bo sygnał łapie bez problemu. Co co mikrostyków, ja użyłem jednego w razie gdyby "automat" nie zadziałał , który znalazłem w jakimś chińskim dzwonku,ale takie mikrostyki znajdziesz wszędzie, np.sprzęt komputerowy, na płycie głównej kompa jest ich cała masa

pzdr,

Opublikowano

Szkoda ze nie wpasowales tego ladnie w obudowe kratek.... teraz wyglada to jak zwykla navi. Co do uruchomienia, nie kazdego larka da sie tak podlaczyc.... :whistling:

Opublikowano

Dzięki Mariusz za sugestię. Nie jestem elektronikiem, ale jak podlutuję przewody do oryginalnego wyłącznika, zostawię stary, to nowym włącznikiem będę bez problemu uruchamiał navkę?

Pitter1114: jak nie chcę uruchamiać navki za każdym uruchomieniem silnika, chcę włączać ją, jak potrzebuję. W większości i tak będzie wyłączona. A że nie lubię nic podwieszanego pod szybę i kabli plątających się po kokpicie, dlatego chcę ją schować.

Powalczę i zobaczę, czy mi w ogóle coś z tego wyjdzie :)

Na pewno dam znać

Opublikowano

dodatkowy włącznik jak najbardziej podłącz równolegle(proponuję użyć lutownicy kolbowej z zaostrzonym grotem) a co do mojego pomysłu w moim aucie, to mam ukryty wył. i zawsze mogę automatyczne włączanie navi odłączyć,a po za tym nie mam żadnej plątaniny kabli na zew. wszystko ukryte w pod kokpitem ;)

Opublikowano

Lutownica pistoletowa 30/130W LTQ Gwarancja 24m-ce (3304983780) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Ja mam taka. Jedna z najtanszych. Pracuje z nia dwa lata i jestem mega zadowolony. Daje rade. Ogromnym plusem jest to ze ma wymienne groty (do dokupienia dodatkowo)