karol2984 Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Witam, zauważyłem duży wyciek nad chłodnicą oleju okazało się że to czujnik ciśnienia po wymianie nie kapało już ale z bagnetu dalej ubywa, zauważyłem że olej zbiera się z boku silnika załączam zdjęcie tylko że bardziej w stronę kabiny się gromadzi, co to może być?
przemeks77 Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 pewnie masz odmę pękniętą ja miałem to samo po wymianie przestało być tam mokro.
M_ILES Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Tak to wyglada...jak olej wydostajacy sie wraz z gazami z silnika i osadzajacy sie w tym rejonie. :gwizdanie:
karol2984 Opublikowano 4 Lipca 2010 Autor Opublikowano 4 Lipca 2010 a jaki jest koszt odmy i czy samemu to nie za duży problem bo pewnie kolektor trzeba zdejmować
told Opublikowano 4 Lipca 2010 Opublikowano 4 Lipca 2010 Jak dobrze pamiętam to odma w ASO kosztowała ok 90 zł. Da się ją wymienić bez zdejmowania kolektora ale trzeba trochę się z tym pobawić.
M_ILES Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Kolego, juz wiesz jaki koszt, dasz rade, spokojnie... Powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi