bolek Opublikowano 20 Lipca 2006 Opublikowano 20 Lipca 2006 Witam wszystkich-Pojawil sie mały problemik mianowicie stojac na swiatlach zaobserwowalem ze jak depne na hamulec to pedal pomalutku wpada sobie do samego konca,pojechalem do kumpla odpowietrzenie nie pomogło żadnyego powietrza w ukladzie anoi wycieku z cylindrów-plynu nie ubywa wogóle,przypuszczam ze coś z pompą najprawdopodobnie,ale boje sie zostawic u mechesów bo znajac zycie od razu beda gadac ze pompa is dead i trza wymienic,a jak wy uwazacie ?? co moze byc przyczyna?? Istnieje moze jakis zestaw naprawczy pompy Do A4??pozdrawiam i dzieki za pomoc
dark79 Opublikowano 20 Lipca 2006 Opublikowano 20 Lipca 2006 u mnie jest tez cos podobnego, ogółnie nie ma problemu z hamowaniem, chodzi jak trzeba, kiedys się zastanawiałem nad tym i nie wiem czy to nie ma czegos wspólnego z ABSem, ale to tylko takie moje gdybanie
Wihajster Opublikowano 20 Lipca 2006 Opublikowano 20 Lipca 2006 raczej napewno tak nie powinno byc i radze jak najszybciej sie tym zajac
bolek Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Opublikowano 20 Lipca 2006 u mnie jest tez cos podobnego, ogółnie nie ma problemu z hamowaniem, chodzi jak trzeba, kiedys się zastanawiałem nad tym i nie wiem czy to nie ma czegos wspólnego z ABSem, ale to tylko takie moje gdybanie Wlasnie u mnie hamulec tez generalnie jest taki jak był 40 tys km temu,problem w tym ze chętnie bym to naprawił tylko nie wiem od czego zacząć pozdro
piurko Opublikowano 20 Lipca 2006 Opublikowano 20 Lipca 2006 Witam wszystkich-Pojawil sie mały problemik mianowicie stojac na swiatlach zaobserwowalem ze jak depne na hamulec to pedal pomalutku wpada sobie do samego konca,pojechalem do kumpla odpowietrzenie nie pomogło żadnyego powietrza w ukladzie anoi wycieku z cylindrów-plynu nie ubywa wogóle,przypuszczam ze coś z pompą najprawdopodobnie,ale boje sie zostawic u mechesów bo znajac zycie od razu beda gadac ze pompa is dead i trza wymienic,a jak wy uwazacie ?? co moze byc przyczyna?? Istnieje moze jakis zestaw naprawczy pompy Do A4??pozdrawiam i dzieki za pomoc Ja mam to samo, ale hamulce są ok i z tego co słyszałem nie jest to problem
bolek Opublikowano 20 Lipca 2006 Autor Opublikowano 20 Lipca 2006 Witam wszystkich-Pojawil sie mały problemik mianowicie stojac na swiatlach zaobserwowalem ze jak depne na hamulec to pedal pomalutku wpada sobie do samego konca,pojechalem do kumpla odpowietrzenie nie pomogło żadnyego powietrza w ukladzie anoi wycieku z cylindrów-plynu nie ubywa wogóle,przypuszczam ze coś z pompą najprawdopodobnie,ale boje sie zostawic u mechesów bo znajac zycie od razu beda gadac ze pompa is dead i trza wymienic,a jak wy uwazacie ?? co moze byc przyczyna?? Istnieje moze jakis zestaw naprawczy pompy Do A4??pozdrawiam i dzieki za pomoc Ja mam to samo, ale hamulce są ok i z tego co słyszałem nie jest to problem No Piórko2 to niezabardzo jest ok,mamy cos nie tak,czekajmy na kolejne wypowiedzi forumowiczów ,pozdrawiam
Gość zdeniu Opublikowano 20 Lipca 2006 Opublikowano 20 Lipca 2006 hamulce mam jak brzytwa na rolkach auto wyskakuje ABS działa idealnie stojac na swiatłach jak depne na hamulec to pedał pomalutku wpada :???: wychodzi na to że to chyba reguła
bolek Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Opublikowano 21 Lipca 2006 Ha dzisiaj sprawdziłem u kolegi w 2.6 i nic nie wpada!!! I co dalej??
bolek Opublikowano 21 Lipca 2006 Autor Opublikowano 21 Lipca 2006 czyli jak mowilem lipa :twisted: Mało tego -wychodzi na to ze połowa z nas ma zepsute hamulce i jezdzi na nieświadomce
MARTiiii Opublikowano 21 Lipca 2006 Opublikowano 21 Lipca 2006 Nie wiem czy to robiliście. Bez włączania silnika kilka razy depnijcie pedał hamulca, po kilku depnieciach powinien ztwardnieć na głaz, jak uruchomicie silnik to powinien zmięknąć cofnąc się pod nogą. Jak pedał nie twardnieje to znaczy, że nie działa wspomaganie hamowania, czyli pompa. U mnie do podłogi nie wpada
Gość rob Opublikowano 21 Lipca 2006 Opublikowano 21 Lipca 2006 w takim razie u mnie wszystko ok :mrgreen:
adadur Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Wszystkie TDI cierpią na coś co można by nazwać miękkim pedałem hamulca, w zasadzie jest to tylko takie odczucie bo przy hamowanu wszystko jest OK. Jeśli zmianiłeś płyn i odpowietrzyłeś (potrzeba przynajmniej litr łacznie z przepłukaniem i odpowietrzaniem, zlane resztki ASO utylizuje) to nie masz co się martwić.
bolek Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Hehe i wielka bzdurą jest że tak ma być,najprawdopodobniej z tego co sie dowiedziałem puszczaja zaworki w pompie hamulcowej i niech mi nikt nie gada ze pedal hamulca ma wpadac do samej podłogi kiedy stoimy na swiatlach-Bzdura totalna!
Pikuś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Ja mialem taki efekt w zime, ale po wymianie plynu juz nie zauwazylem tego. Prawdopodobnie plyn juz zawieral w sobie dosc duza ilosc wody.
MARTiiii Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Jak dla mnie to też bzdura że pedał ma wpadać
bolek Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2006 Jak dla mnie to też bzdura że pedał ma wpadać Dokladnie ale niektórzy mowia ze tak ma byc,a co najlepsze ze w kazdej A4 tak jest :mrgreen:
Rekomendowane odpowiedzi