tommylee Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 witka, taki problem autko (3,0V6) reaguje jakoś z opóźnieniem na pedał gazu, niby ciągnie, ale nie raz jest tak że wciskam deliktanie gaz a tu nic, dopiero po głębszym depnięciu autko sie budzi. Coś tam czytałem na forum, że może być to przepustnica brudna lub poprostu zwykła adaptacja wystarczy. Czy ktoś sie może w temacie wypowiedzieć? Jakie sa objawy brudnej czy źle adaptowanej przepustnicy? Dodam, że VAg nic nie wykazał, świece i filtry nowe. pzdr Tomek
cayenne Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Skoro czytałeś na forum,to powinieneś wiedzieć jakie są objawy brudnej przepustnicy. Falowanie obrotów to podstawowe objawy zabrudzonej przepustnicy,czasami aż do całkowitego zgaśniecia. Wymieniłeś świece,filtry,a może warto sprawdzićkable napięcia,może one są poprostu zużyte.
tommylee Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 10 Sierpnia 2007 To w takim razie problemów z falującymi obrotami nie mam. A przewodów wysokiego napięcia w tym silniku nie ma :> Ma ktoś z was jeszcze jakiś pomysł na to, co to może być?
cayenne Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 A przewodów wysokiego napięcia w tym silniku nie ma :> No to tu mnie zagiąłeś
Rekomendowane odpowiedzi