83piotrek Opublikowano 11 Lipca 2010 Opublikowano 11 Lipca 2010 Witam mam pare pytan; 1. Otoz po kupnie auta mechanik zalozyl mi klocki lucasa za 120 zl tyl na stare tarcze. Zrobilem okolo 8 tys km, zaufany mechanik kazal mi zwalac tarcze i nowki zakladac. Da rade zalozyc te klocki 2. Jaki rozmiar tarcz ma 1.6 ahl 99 rok 102 km 3. Czy sa jakies haczyki przy wymianie tarcz tyl ? Na co mechanikowi zwrocic uwage ?
klysek Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 moge ci powiedziecc na pyt. 1 da rade i nie bedzie zadnego problemu a poza tym po co dawac maechanikowi samochodu do zmiany tarcz i klockow jak to zrobic i bierz sie sam szkoda pompowac kasy w mechaniora
Dev Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 problem jest jeden podstawowy: tylne tarcze musisz wymienic razem z lozyskami jezeli klocek jest jeszcze gruby to wystarczy wyrownac go na papierze sciernym, najlepiej polozonyym na szkle
maicke82 Opublikowano 15 Listopada 2010 Opublikowano 15 Listopada 2010 Czy w 1z z 95r tez trzeba wymieniac tylne tarcze wraz z lozyskami?pzdr
Daimos Opublikowano 16 Listopada 2010 Opublikowano 16 Listopada 2010 trzeba też pamiętać o przełożeniu ze starych tarcz hamulcowych tarczek z wycięciami odpowiedzialnymi za impulsy w układzie ABS
Rekomendowane odpowiedzi