jawosz Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 Witam serdecznie. Zauwazylem ostatnio ze na wertepach slysze stukanie z tyłu samochodu. W kabinie słychać delikatny stukot. Natomiast gdy otworze okno słyszę metaliczne stuknięcia jakby klucze mi się przewalały gdzieś z tyłu samochodu albo jakby jakiś element metalowy był luźny i po prostu latał (od razu podkreślę ze bagażnik sprawdziłem i nic tam sie nie wala). Czekam na pomysły co i jak powinienem sprawdzić.
.Pablo. Opublikowano 12 Lipca 2010 Opublikowano 12 Lipca 2010 Sprawdź dokręcenie amortyzatorów na gorze, wejdź do kanału i sprawdź czy wszystko jest przykręcone i nie jest luźne. Ostatnia opcja ktoś jedzie a ty siedzisz z tyłu i słuchasz skąd dokładnie dochodzi dźwięk
jawosz Opublikowano 13 Lipca 2010 Autor Opublikowano 13 Lipca 2010 Ok sprawdzone Pęknięta sprężyna i kawałek dzwonił :gwizdanie:
andrzej17116 Opublikowano 21 Lipca 2010 Opublikowano 21 Lipca 2010 witam mam ten sam problem tylko że u mnie gdy nacisnę na hamulec to przestaje stukać czy ty miałeś też to samo i co to za sprężyna ????
jawosz Opublikowano 21 Lipca 2010 Autor Opublikowano 21 Lipca 2010 ja miałem ten hałas na nierównościach. A sprężyna to sprężyna od zawieszenia ciężko mi ją opisać taka przy amorku Musisz podnieść samochód i sprawdzić czy ta sprężyna za kołem jest cała. Możesz jeszcze kopnąć w koło i zobaczyć czy przypadkiem nie dzwonią ci zaciski od klocków hamulcowych bo wiem ze czasem coś tam się luzuje.
tomek533 Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 Sprawdź dokręcenie amortyzatorów na gorze, wejdź do kanału i sprawdź czy wszystko jest przykręcone i nie jest luźne. Ostatnia opcja ktoś jedzie a ty siedzisz z tyłu i słuchasz skąd dokładnie dochodzi dźwięk Jak sprawdzić to dokręcenie amorków na górze. Od środka to się znajduje czy od zewnątrz? Koło i nadkole trzeba ściągać czy bagażnik rozbebeszyć?
Destiny007 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Opublikowano 18 Sierpnia 2010 Witam serdecznie. Zauwazylem ostatnio ze na wertepach slysze stukanie z tyłu samochodu. W kabinie słychać delikatny stukot. Natomiast gdy otworze okno słyszę metaliczne stuknięcia jakby klucze mi się przewalały gdzieś z tyłu samochodu albo jakby jakiś element metalowy był luźny i po prostu latał (od razu podkreślę ze bagażnik sprawdziłem i nic tam sie nie wala). Czekam na pomysły co i jak powinienem sprawdzić. Właśnie to przerabiam Byłem na stacji diagnostycznej sprawdzić bo mechanik nic nie wykrył diagnosta z początku tez nic i mówi mi ze nic tam niema i czy sprawdzałem bagażnik czy mi się tam coś nie tucze ale mowie ze zostało już wszystko sprawdzone na pewno cos w tym kole jest nie tak Jeszcze raz na trzepaczkę audiole a diagnosta w kanał i po chwili wyciągnął kawałek sprężyny(sama góra) która utknęła miedzy zwojami Już mam zamówiona sprężynę i będę działał dalej napisze coś więcej później
sianoz Opublikowano 3 Września 2010 Opublikowano 3 Września 2010 u mnie podobnie - coś dzwoniło z tyłu - tyle głów się zastanawiało co może być przyczynął. po lekturze tematu wcisnąłem łapę za koło i wyjąłem odłamane końcówki spręzyny z lewej i prawej strony.... można jeździć na takich krótszych? pzdr
Destiny007 Opublikowano 6 Września 2010 Opublikowano 6 Września 2010 I po operacji wymieniona jedna sprężyna oryginał 320 zl + 80 robocizna auto o dziwo stoi równo Kolor kresek na sprężynie to biały - różowy - różowy
Rekomendowane odpowiedzi