goose Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Witam Mam takie pytanko - znajomy posiada a4 98r z automatyczna skrzynia biegów DEQ .... Podczas jazdy czasami znikaja wartosci z licznika (FIS) pokazujace dany bieg skrzyni i autko przestaje jechac (wlcze sie jakby na jedym biegu). Po wyłaczeniu stacyjki wszystko niby wraca do normy. Natomiast dzisiaj auto zrobiło znowu to samo ale znikł całkowicie wyswietlacz pozycji biegów na FIS-ie - ale autko niby jedzie normalnie....... Kod błedu na skrzyni to 18265 lub P1857 ?????? co to ? kodowanie skrzyni to 00000 - czy tak ma byc ????? prosze o jakies info... pozdrawiam
pre_pl Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 18265 P1857 Niewłaściwe dane z kontrolera silnika Brak/niewłaściwy sygnał obciążenia z ECU Niewłaściwy lub uszkodzony kontroler silnika Niewłaściwy lub uszkodzony kontroler skrzyni biegów Czy w grupie 01 (silnik) nie ma żadnych błędów ? Musisz tam szukać przyczyny (przepływka na przykład albo kąt wtrysku) [br]Dopisany: 18 Sierpień 2007, 12:35 _________________________________________________inaczej mówiąc : skupić się należy na niewłaściwym sygnale z ECU (czyli 01 - engine)
goose Opublikowano 21 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2007 kat wtrysku ok (grupa 01 błędow brak) a co sie stało ze wyswietlacz z biegami zniknal z tablicy ???? jakies sugestie pozdrawiam
zegarmistrz Opublikowano 6 Września 2007 Opublikowano 6 Września 2007 Jak wlecze się na jednym biegu to skrzynia przechodzi w tryb awaryjny i jest tylko 3 bieg. Kiedy ostatnio wymieniałeś olej w skrzyni??
goose Opublikowano 17 Października 2007 Autor Opublikowano 17 Października 2007 Witam faktycznie oleju było mało.... wyciek został wymieniony simering i dolany olej - poziom właśćiwy jest na 100% - i autko normalnie teraz pomyka ale, nadal nie mogę sie uporać z NIE pokazywaniem biegów na liczniku Błędów brak co dalej ?? pozdrawiam wszystkich [br]Dopisany: 07 Wrzesień 2007, 09:21 _________________________________________________Witam odswiezam jest jeszcze jeden problem - licznik nie pokazuje otwartych drzwi, klapy, a nawet tego dlugiego napisu (jak w automacie ze trzeba nacisnac stop przy odpalaniu i takie tam...) ma ktos jakis pomysł ?? pozdrawiam
MoKrY Opublikowano 17 Października 2007 Opublikowano 17 Października 2007 wg mnie to coś ze sterownikiem albo może wiązka?
goose Opublikowano 18 Października 2007 Autor Opublikowano 18 Października 2007 ale ja juz niewiem do czego moge sie doczepic...................
zegarmistrz Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 A któraś z kostek łączeniowych licznika się nie odpieła??
goose Opublikowano 28 Października 2007 Autor Opublikowano 28 Października 2007 Heja kostki to było pierwsze co sprawdziłem mnie sie nie podoba kodowanie skrzyni 00000 pozdro
wosiek Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 z tego co pamiętam to tak właśnie kodowanie ma wyglądać,same zera... pomyłka,u ciebie będzie całkeim inaczej.... zaraz wkleje skana [br]Dopisany: 28 Październik 2007, 17:18 _________________________________________________ takie coś znalazłem....
goose Opublikowano 28 Października 2007 Autor Opublikowano 28 Października 2007 Super dzieki - czyli jednak na 100% skrzynia tiptronik nie ma samych zer !!! tylko jakie ustawic - heh jutro bede próbował ps a kolega jakiego ma vaga ze sa takie łedne podpowiedzi ?? :> pozdro
wosiek Opublikowano 28 Października 2007 Opublikowano 28 Października 2007 teoretycznie mogą być zera tylko ostatnia jest inna od zera, w zależności od tego jaki napęd,czy ma ala "łopatki" w kierownicy będzie inne kodowanie... jutro jak co się podepne u siebie i zobacze jakie mam
goose Opublikowano 28 Października 2007 Autor Opublikowano 28 Października 2007 ok to sprawdź u siebie i daj mi znać, będę bardzo wdzięczny pozdro
wosiek Opublikowano 29 Października 2007 Opublikowano 29 Października 2007 u mnie kodowanie 00003, u ciebie kodowanie jeżeli masz quatro będzie 00001,chyba że masz zmiane biegów w kierze to znów inaczej chyba wiesz o co chodzi z tym kodowaniem??
goose Opublikowano 29 Października 2007 Autor Opublikowano 29 Października 2007 Witam Mam takie pytanko - znajomy posiada a4 98r z automatyczna skrzynia biegów DEQ .... Witam dzieki za info ale jeszcze nie testowałem - chwilowy brak czasu ps ja mam manual - quattro pozdrawiam
goose Opublikowano 9 Listopada 2007 Autor Opublikowano 9 Listopada 2007 Witam dzis spradziłem dopiero zadna kombinacja z tego obrazka mi nie wchodzi..... mam 00000 i nie ma bata........ a na liczniku brak wyswietlania (a vag widzi P R D itp) licznik test - sa wszystkie segmenty....zero bledów zrobiłem jakas kombinacje przyciskow na liczniku i na chwilke wskoczyły (1s) i tyle ..... pozdrawiam
pejsyk Opublikowano 16 Marca 2008 Opublikowano 16 Marca 2008 Witam Chciałem się dołączyć mam podobny problem skrzynia tiptronic quattro (DRN)wersja USA kodowanie 00000, a z inf. w/w wynika że powinno być 00002, czy dobrze zrozumiałem? nie chce mieszać w kodowaniu żeby nie uszkodzić czegoś. Proszę o pomoc
pieciajek Opublikowano 26 Grudnia 2008 Opublikowano 26 Grudnia 2008 a czasem nie zaczeły się robić takie cuda od czasu jak prałeś wnętrze na myjce? Komputer od skrzyni jest pod dywanem na podłodze z prawej strony auta. Jak jest duża wilgoć to wtedy dziwne błędy się wpisują. Sprawdż. Ale trzeba wymontować fotel i kilkanaście plastików zdemontować.
Rekomendowane odpowiedzi