Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Vin- czy sprawdzą w aso?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam czy powie mi ktos jak to jest teraz z tym numerem vin czy spradzaja go w aso czy ju zniemoga tego robic ?

Opublikowano

Oficjalnie nie mogą :hi:

Opublikowano

Właścicielowi auta też nie?

Opublikowano

w RZE dajesz stówkę i Ci wszystko mówią. Nic na piśmie :gwizdanie:

Opublikowano

kolego,weź swój VIN podjedż do pierwszego salonu SKODY puść oczko i powiedz o co Ci chodzi.przed zakupem swojej pszczółki tak zrobiłem, i otrzymałem całą historie serwisowania auta (o dziwo wszystko co do jednego km sie zgadzało).polecam Skode,części te same oryginalne znacznie taniej niż w AS0.AUDI i obsługa całkiem inna :good:[br]Dopisany: 23 Lipiec 2010, 11:17_________________________________________________aha,kosztowało mnie to 50zł :naughty:

Opublikowano

wlascicielowi bez problemu

polecam Skode,części te same oryginalne znacznie taniej niż w AS0.AUDI i obsługa całkiem inna

mam dokladnie te same doswiadczenia

Opublikowano

polecam Skode,części te same oryginalne znacznie taniej niż w AS0.AUDI i obsługa całkiem inna

mam dokladnie te same doswiadczenia

chyba wszędzie tak jest :)

Opublikowano

ok dzieki panowie za info

Opublikowano

kolego,weź swój VIN podjedż do pierwszego salonu SKODY puść oczko i powiedz o co Ci chodzi.przed zakupem swojej pszczółki tak zrobiłem, i otrzymałem całą historie serwisowania auta (o dziwo wszystko co do jednego km sie zgadzało).polecam Skode,części te same oryginalne znacznie taniej niż w AS0.AUDI i obsługa całkiem inna :good:[br]Dopisany: 23 Lipiec 2010, 11:17_________________________________________________aha,kosztowało mnie to 50zł :naughty:

Kiedy to robiles? Pytam bo swoj samochod sprawdzalem w VW dwa lata temu na takiej zasadzie jak Ty a teraz przez chwile nakrecilem sie na polifta i chlopaki w VW powiedzieli ze odkad maja nowa baze danych, mowili o ELSA, to moga sprawdzic tylko VW... nawet po czesci do Audi czy SEATa dzwonia do odpowiednich ASO i pytaja o nr czesci. Nie wiem czy to nie bajka, tak sie dowiedzialem kilka dni temu w ASO VW.

Opublikowano

mam napisać dokładnie?? 28 maja 2010 roku o godzinie wczesnopopołudniowej :) nie słuchaj tych buraków z vw byłem po coś u nich to mi takich bajek naopowiadali że gdybym nie kminił troche z mechaniki to jeszcze bym wziął i uwierzył :kox:

co do baz danych to sie nie znam na tym,ale wiem że jest jedna ogólna dla VAG i niech nie gadają że jest inaczej.programy i nr części może są różne ale są też konwertery i wyskakują odpowiedniki nrów różnych marek(z tejże grupy).części kupuje w skodzie jak nie ma dzisiaj tego co chce to gość dzwoni czasem do vw podaje nr części jaki mnie interesuje ale tylko po to żeby zapytać czy akurat nie mają danej części na magazynie żeby nie czekać do jutra.to wszystko.ale musi być jeden warunek spełniony,facetowi musi sie chcieć Ci pomóc.......... :decayed:

Opublikowano

mam napisać dokładnie?? 28 maja 2010 roku o godzinie wczesnopopołudniowej :) nie słuchaj tych buraków z vw byłem po coś u nich to mi takich bajek naopowiadali że gdybym nie kminił troche z mechaniki to jeszcze bym wziął i uwierzył :kox:

co do baz danych to sie nie znam na tym,ale wiem że jest jedna ogólna dla VAG i niech nie gadają że jest inaczej.programy i nr części może są różne ale są też konwertery i wyskakują odpowiedniki nrów różnych marek(z tejże grupy).części kupuje w skodzie jak nie ma dzisiaj tego co chce to gość dzwoni czasem do vw podaje nr części jaki mnie interesuje ale tylko po to żeby zapytać czy akurat nie mają danej części na magazynie żeby nie czekać do jutra.to wszystko.ale musi być jeden warunek spełniony,facetowi musi sie chcieć Ci pomóc.......... :decayed:

Nie denerwuj sie kolego... spytalem bo bylem ciekawy wlasnie jak to jest ze sprawdzeniem VINu Audi w innym ASO z grupy VAG.

Pytałem znajomego ponieważ pracuje w VW, 2 lata temu sprawdził bez problemu, teraz powiedziałem że zapłace za spr. a jednak zaczął opowiadać że nie dało rady... może kolano mu gra :)

Opublikowano

A wcale , że nie.Nawet jak jesteś właścicielem to Ci nie podadzą :tongue4: Ochrona danych osobowych :hi:

Opublikowano

Ja tydzień temu pytałem w Ster w radomiu czy sprawdzić można historię autka i pan poprosił o dowód auta i bez problemu wszystko powiedział tylko nie dają wydruków historii :hi: A i dodam że wszystko sprawdził za darmo :cool1:

Opublikowano

A wcale , że nie.Nawet jak jesteś właścicielem to Ci nie podadzą :tongue4: Ochrona danych osobowych :hi:

o flaszke ze podjede dzisiaj do salonu i mi sprawdza historie :?: :cool1:

tylko nie dają wydruków historii

dokladnie tak

Opublikowano

W MAGRO RYBNIK powiedzą bez problemu, ale tylko jak jesteś właścicielem :cool1:

Opublikowano

ja jak kupowalem to najpierw dzwonilem do serwisu wybadac sprawe, jak koles mowil ze chce zebym osobiscie podjechal to ladowalem sie w auto i jechalem..

niektorzy przez telefon podaja takie info takze wchodz na strone Audi i dzwon po serwisach, ktos napewno ci poda taka info...

Opublikowano

koledzy ja swoje audi sprawdziłem u szewczyka w wawie jako ze było serwisowane to poprostu sprawdzono czy wpisy zgadzaja się z książką i tyle zrobiono to za darmo tyle ze byłem tam osobiście będac już właścicielem ponieważ przez telefon prubowalem jakąś godz. i powiedziano mi ze jest oficialny zakaz udzielania takich informacij przez tel a obdzwoniłem kilkanaście serwisów :)[br]Dopisany: 22 Październik 2010, 00:19_________________________________________________dodam ze prubowałem nie tylko w audi ale również w skodzie i vw .......... :wallbash:

Opublikowano

Jak masz kolege w ASO to Ci wszystko opowie do słuchawki :naughty: prawie jak na 0700..... :polew: