Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Lexus IS 250 COMFORT - 2.5 V6, dual VVT-i 208 PS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Fajne auto... :good:

,co nie zmienia faktu,że dobrego diesla w Leksie brak :cool1:

Gdańska Starówka w tle... miodzio.. :naughty:

Opublikowano

bardzo sympatyczne auto, sam się przymierzałem do takiego jednak wybór padł na paska CC :)

Opublikowano

Co do Twojego Aurisa mystic - współczuję, na pewno można się zrazić do marki. Wydaje mi się, że u mnie tak źle nie będzie, skoro przez prawie 5 lat nic się nie wydarzyło to chyba nagle nie zacznie się psuć.

Szczerze życzę abyś problemów z autem nie miał, bo bryczka b.ładna i zadbana :good:

Jeśli chodzi o vagi to może podam przykłady :gwizdanie: Swoim poprzednim B6 z mojego podpisu zrobiłem od nowości 317kkm i wiem, że dalej bezproblemowo służy nowemu właścicielowi, mój ojciec pomyka B6 odebraną z aso tego samego dnia co moja B6 i na blacie na dzisiaj ma 365kkm :kox: w firmie mamy caddego 1,9tdi i ma przebieg ... nie zgadniecie .... ponad 700kkm i do dzisiaj beż żadnej poważnej naprawy. Wiadomo, to nie jest reguła ale ja jednak zdanie sobie wyrobiłem :tongue4:

Opublikowano
  • Autor

Moim zdaniem 1.9 TDI to motory nie do zajechania i są w 100% godne polecenia - co widać na Twoich przykładach, tylko te nowsze, @#$%^&... 2.0 TDI do niczego się nie nadają i psują wizerunek marki. Może tak jak Auris u Toyoty... :confused4: Zawsze znajdzie się jakaś czarna owca.

Co do paska CC - też go testowałem i podobał mi się - podobnie zresztą jak nowe C5 w topowej wersji, ale ostatecznie zakochałem się w Lexie :wink4:

Odnośnie braku dobrego diesla w IS - zgadzam się. Co prawda istnieje 220d, ale nie można tego nazwać "dobrym dieselem", dlatego nawet nie brałem go pod uwagę.

--

Jutro wrzucę fotki z dzisiejszej sesji "parkingowej"...

Opublikowano

wiem jak to idzie, jechałem tym jako pasażer w niemcowni :cool1: naprawdę fajne autko :good:

Opublikowano

dobra dobra. ujdzie :tongue4: :tongue4: w kazdym razie lepszy niz pasek :decayed:

tylko troche nie jedzie ... ;]

Opublikowano

Wczoraj udało się zrobić kilka fotek w miejscu środowych zlotów A4 w Gdańsku... :naughty:

image044tg.th.jpg image077a.th.jpg image108.th.jpg image093r.th.jpg

PEŁNA GALERIA ZDJĘĆ - Gdańsk - Matarnia: http://picasaweb.google.com/109557938825341875977/LexusIS250Parking?authkey=Gv1sRgCJbJlPHByJuhBg&feat=directlink

Mogłeś się wstrzymać do jutra z tą sesją to wszyscy byśmy pooglądali :>

Opublikowano
  • Autor

dobra dobra. ujdzie :tongue4: :tongue4: w kazdym razie lepszy niz pasek :decayed:

tylko troche nie jedzie ... ;]

W porównaniu do 3.0 to niewiele aut jedzie... :disgust:

Jeszcze kiedyś Cie objade, nie wiem kiedy i czym... ale Cie objade! :tongue4:

Opublikowano

normalnie Leksem,jak będzie leciał w Iveco, siódemką na Warszawę :decayed: :decayed:

Opublikowano

[/size]

W porównaniu do 3.0 to niewiele aut jedzie...

ja Cie proszę a od kiedy to 3.0 to taki wymiatacz jest ? no chyba że o 3.0T piszesz to już bardziej :wink4:

a Lex fajny, całkiem inny charakterem, dostojny bym powiedział, ale napewno ciekawa z niego alternatywa :good:

nie miałem okazji jechać, ale mój znajomy zmienił sti na fx52s i sobie chwali, więc coś w tych japońcach z upper class musi być :mysli:

Opublikowano

ale mój znajomy zmienił sti na fx52s

chyba wiem o jakich autach mowisz :naughty::wink4: i powiem ci ze tez bym zmienil :cool1:

Opublikowano

Lex :good: ale jak to teraz bywa z nowymi modelami to są gorsze od starych, lepiej wyposażone i bardziej plastikowe i awaryjne

Opublikowano

wiele rzeczy chętnie bym przeniósł z ISa do A4

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

O taki jak mój ( prawie ) :wink4:

A ja jednak kupiłem diesla, i jestem bardzo zadowolony.

Pali mi średnio 7.5 i uważam że to bardzo dobry motor, co kto lubi.

Bezawaryjności życzę.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak ostatnio na grilla wpadłeś,myślałem że jakimś koreańcem jedziesz :cool1:;)

środeczek fajny :naughty:

ale strasznie awaryjny :thumbdown:,jedno dotknięcie osłony silnika i popsuta,dopiero domorosły mechanik naprawił :gwizdanie: :decayed:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Gratuluje :)

Ja po 3 latach przygod z Audi, 42 wizytach w tym czasie w ASO az wkoncu po calkowitym rozpadzie silnika rownez przesiadlem sie do LEXUSA IS250 F-Sport :)

Narazie przejechalem 5.000 km i jestem zadowolony maxymalnie :) Na poczatku przerazalo mnie spalanie w miescie 13,5. Teraz kiedy wszystko sie dotarlo i nauczylem sie kulturalnie jezdzic po miescie :) pali mi 11,5 czyli nie wiele wiecej od a4 2.0 TDI.

IMG_0495.jpg

IMG_0506.jpg

Opublikowano

Piękna sztuka, wentylowane fotele i jakoś skóry powalają natomiast jest coś czego nie potrafię zrozumieć i zniża lexusa do poziomu lanosa ( pod tym jednym względem oczywiście ).

Bez względu na wersję, wszystko ładnie pięknie, ładnie spasowane, podświetlone aż tu nagle centralnie na pulpicie elektroniczny, na zielono podświetlony zegarek, żywcem zerżnięty z kalkulatora clatronik lub plastikowego zegarka z targu za 3,5zł w żaden sposób kupy się nie trzymający :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Gdzie ta cała masa wyuczonych fachmanów pracujących nad każdym detalem w tym aucie miała oczy to ja nie wiem :wallbash:

To jedyna wada jaką znalazłem podczas wekendowej jazdy testowej.

Gdyby nie brak 4x4 (na polskim rynku) i brak konkretnych silników bez olał bym w przyszłości audi bo lex mnie zachwycił (ten którego miałem to 2010r Is250 automat w wersji comfort)[br]Dopisany: 21 Styczeń 2011, 12:32_________________________________________________dokładnie tak było w tym którym śmigałem:

zobaczncie foto nr 3

http://otomoto.pl/lexus-is220-comfort-C16041614.html

wszystko pięknie na biało podświetlone o ile dobrze pamiętam i nagle na środku zielony wieśniacki zegarek :wallbash:

tu może aż tak tego nie widać ale w nocy :sick3:

Opublikowano

to prawda - bo tak jak się jeździ lexem ( miałem do czynienia tylko z Is250 ) tak żadnym innym ( przynajmniej z tych którymi ja śmigałem ).

Nie śmigałem lepiej wyciszonym i bardziej komfortowym autem - a jeżeli zegarek da się zrezać to już w ogóle :kox:

Szkoda tylko że gama silników to tylko 2 jednostki i niedostępny napęd na wszystkie koła - sam właściciel salonu w Katowicach przyznał mi się że ubolewa nad tym bo pewnie dużo klientów tym tracą :confused4:[br]Dopisany: 21 Styczeń 2011, 12:50_________________________________________________smughos :good:

śliczna sztuka :wink4:

Opublikowano

jeśli mowa oczywiscie o aucie fabrycznie nowym.. Uzywke dostaniesz awd jak tak bardzo chcesz.. I inne silniki dostaniesz tez, ale tak jak mowie silnik 3,5 v6 306KM/378Nm 5,5 sek - 100 KM/h i by mi w zupelnoscie wystarczylo, jednak ceny takich egzemplarzy na razie to ok 90k za 2008 r.

musiał bym takim pośmigać dla porównania :wink4:

ciekaw jestem awaryjności, wad fabrycznych i koszów utrzymania/serwisowania lexa

Ps. te wersje USA są jakoś gorsze od tych sprzedawanych w PL ?