Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Z D na S

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Nie chcę wychodzić na amatora, ale w tej sprawie trochę tak jest. Od miesiąca ma multitronica z przekładnią S i mam pytanko. Czy w czasie jazdy 5- 80 km/h mogę zmienić przekładnie z D na S, albo z D na N ?

Dzięki za pomoc!

Opublikowano

z D na N i odwrotnie tylko na postoju! jesli chodzi o D i S mozesz zmieniac w dowolnym momencie to samo tiptronic

Opublikowano

Z "D" na "N" też można zmieniać w czasie jazdy, ale nie jest to zalecane.

Opublikowano

Z "D" na "N" też można zmieniać w czasie jazdy, ale nie jest to zalecane. chyba ,ze extreeme sytuacja jakaś ?

Kolego niby skrzyni nie powinno sie nic stać ( sprawdzałem w BMW e-39 i nic sie nie stało ) jednak aby wrócic na D najlepiej sie zatrzymac , nacisnac hamulec i dopiero włączyc D. Włączenie D podczas jazdy może spowodować mega szarpniecie i być może nic sie nie stanie ale trzeba miec na uwadze ,ze to nie jest normalne włączenie biegu. Jeśli zależy Wam na swoich skrzyniach to D tylko na POSTOJU!!

pozdro

Opublikowano

Ja się zastanawiam czy przełączenie z D na S przy wyprzedzaniu da większego kopa nie próbowałem jeszcze .

Opublikowano

Ja się zastanawiam czy przełączenie z D na S przy wyprzedzaniu da większego kopa nie próbowałem jeszcze .

No jasne, że da. Gdy wrzucasz S od razu jest redukcja biegu i trzymanie wyższych obrotów, co na pewno pomaga przy wyprzedzaniu, tylko raczej stosuj to zanim zaczniesz wyprzedzać. :)

Opublikowano

W czasie jazdy nie powinno się wrzucać na N-eutral.

Opublikowano

czyli z D na S bez problemu?

Opublikowano

czyli z D na S bez problemu?

Bez żadnego problemu.

Opublikowano

Potwierdzam z D na S i odwrotnie - dowolnie. Absolutnie nie przełączać na N w trakcie jazdy.

Opublikowano

jak wyżej ...... zgodnie z instrukcją obsługi i zaleceniami producenta podczas jazdy nie wolno wrzucać luzu (N)

nie powinno się nawet auta holować( max chyba 40km/h) a co dopiero wrzucać N przy większych prędkościach

Opublikowano

A propos instrukcji, warto czasami do niej sięgnąć przed zadaniem pytania :gwizdanie: no chyba, że ktoś nie posiada lub nie zna języka tejże instrukcji.

Opublikowano

Jak to jest z tym holowaniem na multi lekkiej przyczepki z qładem lub łódeczką ,wskazane czy nie .

Opublikowano

Producent nie zabrania - ale wszelkie dodatkowe obciążenia nie są wskazane dla tej skrzyni. Łódkę to bym sobie odpuścił ;)

...z ciekawości, jaka waga?

Opublikowano

łódka do 200 kg kurcze to przyczepy kampingowej niema mowy nie praktyczne .

Opublikowano

Chyba, że waży do 200kg :decayed:

Opublikowano

Obawiam się, że łańcuch po jakimś czasie mógłby tego nie wytrzymać... Wskazówka, chociażby brak kompatybilności CVT z Q.

Opublikowano

a z D na R mozna wzucać podczas szaleńczej jazdy ?

Opublikowano

a z D na R mozna wzucać podczas szaleńczej jazdy ?

Szaleńczej....:> BTW pewnie, że nie można. Nawet gdybyś chciał blokada Ci nie pozwoli.

Opublikowano

Szaleńczej....:> BTW pewnie, że nie można. Nawet gdybyś chciał blokada Ci nie pozwoli.

Zawsze można odłączyć N110 ;)