mirasx Opublikowano 25 Lipca 2010 Opublikowano 25 Lipca 2010 Witam; jak w temacie przekroczę 100km/h czuć mocne drgania,wczoraj sprawdzając końcówki drążków wyczułem luz,czy to może być przyczyną takich objawów (koła 17 225/45 wyważone )jeśli to drążki to ciężka jest ich wymiana. Proszę o pomoc pozdrawiam
Agrzesiek4 Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Przyczyną mogą być właśnie luzy na koncówkach, ale warto jeszcze sprawdzić tarcze hamulcowe, jeśli są na wykończeniu też mogą mieć bicia. Wymiana końcówek nie jest trudna można sobie spokojnie poradzić w garażu, pamiętając później o ustawieniu zbieżności.
andy_sky Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 też miałem delikatne bicie powyżej 110 km/h doważenie na samochodzie załatwiło sprawę
mirasx Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 robią to doważanie w zwykłym warsztacie?
andy_sky Opublikowano 28 Lipca 2010 Opublikowano 28 Lipca 2010 niestety nie poszukaj na necie to nowa usługa ja robiłem to we Wrocku,ale pewności nie ma,że akurat Tobie pomoże to dość droga impreza 30pln za koło
mirasx Opublikowano 28 Lipca 2010 Autor Opublikowano 28 Lipca 2010 przy wymianie końcówek drążków ruszając kierownicą usłyszałem stuki gdzieś w okolicy przekładni kierowniczej ,tak się mi wydaje że same drążki też są do wymiany.Mam pytanie jak się dostać do tych drążków chodzi mi o dostęp do tej większej opaski zaciśniętej na osłonie drążka i czy da się wyczuć luz na tych drążkach.
rafpia86 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Opublikowano 1 Sierpnia 2010 Krzywe felgi! albo ślimak juz jest na wyczerpaniu!
Rekomendowane odpowiedzi