Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Kto sam wymieniał filtr przeciwpyłkowy - co odkręcić ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie (B5 1,8T AEB 1997 r. Avant) Kto sam wymieniał filtr przeciwpyłkowy - co odkręcić ? Na co uważać ?

Myślałem że w wyszukiwarce znajdę mnóstwo wyników ale po haśle "wymiana filtra przeciwpyłkowego" wyniki obejmują tylko opisy co należy wymieniać przy przeglądach itp.

Podejrzewam, że trzeba odkręcić podszybie a później jest jakiś plastik który trzeba podważyć śróbokrętem ale jak i z której strony podważyć :embarrassed: aby nie złamać czegoś :embarrassed:?

Opublikowano

No nie jest to trudne, po otwarciu klapy z lewej strony na podszybiu okręcasz plastik, trzy śuby plastikowe to trzymaja i jeden od środka wket. Po ściągnięciu tego plastiku, ściągasz pokrywe która jest zamknieta na dwa zatrzaski jeden z lewej drugi z prawej. Nastepnie wyciągasz filtr. Ot co bardzo łatwa operacja :)

Opublikowano

tu http://www.vw-passat.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=17&Itemid=11 masz pokazaną wymianę w passacie w audi podobnie, gdzieś były zdjęcia ale nie mogę ich znaleźć. mam na kompie jakieś swoje ale robione fonem i sa bardzo małe. ale jakby co to mogę Ci wysłać ;)

Opublikowano

No dobra a wymiana co ile ?? raz na rok mysle :mysli:

Opublikowano

Podepne sie : jaki orientacyjny koszt filtra ? :)

Opublikowano
  • Autor

Podepne sie : jaki orientacyjny koszt filtra ? :)

W ASo Katowice ul. Roździeńskiego - 42 zł

Opublikowano

To ja musze tych moich ze sklepu zrypac bo zawsze mieli dobre ceny a teraz jak w aso za podróbke :rant:

A co do wymiany to nic ciezkiego... Tak jak pisze nuti... Na pierwszy raz z oglądaniem 15 min ? Potem kwestia 5 min :D

Opublikowano

Mogę z czystym sumieniem polecić Filtr kabinowy BOSCH 1987431317 - z węglem aktywnym cena ok 70 pln. Jest super by nie powiedzieć genialny - wcześniej miałem filtrona również aktywny - padaka a zapach papierowego wkładu często unosił sie w aucie.

Opublikowano

Mogę z czystym sumieniem polecić Filtr kabinowy BOSCH 1987431317 - z węglem aktywnym cena ok 70 pln. Jest super by nie powiedzieć genialny - wcześniej miałem filtrona również aktywny - padaka a zapach papierowego wkładu często unosił sie w aucie.

a ja mam dokladnie ten za 55 pln :P

nie ma jak to znajomosci w sklepie motoryzacyjnym :thumbup:

Opublikowano

U mnie siedzi MANN za 38 zł (oczywiście) bez węgla...

Opublikowano

W kwietniu kupowalem w Intercarsie zwykly filtr Knechta za 44 zl.

Opublikowano

A ja mam JCpremium i ciekawe co z niego bedzie :decayed: