Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Audi b6 a4 2003r avant pompa wspomagania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś mi może podać oznaczenia z pompy wspomagania z tego modelu i czy jest tylko jedna do tego rocznika ? ponieważ mam dwie do kupienia i nie wiem która to ta właściwa

Opublikowano

Witam czy ktoś mi może podać oznaczenia z pompy wspomagania z tego modelu i czy jest tylko jedna do tego rocznika ? ponieważ mam dwie do kupienia i nie wiem która to ta właściwa

:hi:

to może lepiej zobacz u siebie jaką masz... i kup taka samą.

Opublikowano

8D0145156T do numeru podwozia 8E-3-500 000

8D0145156TX jak wyżej

8D0145155N od numeru nadwozia 8e-4-000 001

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Potrzebuję informacji gdzie i jaką pompę wspomagania kupić. Opcje są następujące:

- używana na Allegro - ok. 200zł (można jakoś optycznie sprawdzić przy zakupie? chyba nie...)

- regeneracja starej - ok 200-300zł (na ile starczy, może jakieś dobre warsztaty możecie polecić w Wa-wie lub okolicach)

- nowa jakaś niby polecany zamiennik - ok. 400zł (możecie polecić jakieś firmy?)

- dobra pompa ZF (stosowana na 1szy montaż - cena sugerowana przez producenta 800zł w Intercarsie 1600zł)

- ori ASO 1500 i więcej :)

Napiszcie proszę jak rozwiązaliście sprawę pompy w waszych autach?

Opublikowano

Przyłączam się do pytania, bo na 99% (jutro auto idzie do warsztatu) czeka mnie wymiana pompy - tracę wspomaganie przy parkowaniu.

Opublikowano

mam na sprzedaż taką pompę ZF 8E0145155N 60 tyś. km przebiegu jeśli ktoś reflektuje to zapraszam ... :wink4:

Opublikowano

Ja w tym roczniku i silniku mam 8D0145156T. Wedlug mnie lepiej kupic orginal uzywany cos kolo 200zl (sam tak zrobilem) niz nowy zamiennik. I jestem zadowolony :wink4:

Opublikowano

ja bym poszedł w zamiennik- 1600 zł ori to są 4zamienniki a zamiennik też swoje wytrzymać musi. chyba że z pewnego żródła by się kupiło jak np od yaboo.

Opublikowano

Rozumiem, że numer z włożeniem mocniejszej pompy 110 vs 130 bar nie przejdzie po wszystko rozp.... ? :co:

Opublikowano

nie kombinuj

Opublikowano

lepiej nie kombinuj bo narazisz sie na duzo wieksze koszta niz pompa z aso :cool1:

Opublikowano

Moi drodzy!

Mój kolega mechanik polecił mi pana Krzysztofa z firmy LOMAX, który zajmuje się głównie pompami wspomagania, regeneracją. Byłem dzisiaj u niego i pokazał mi jak działa magiel i co dokładnie może być przyczyną piszczenia: pompa, uszczelki w maglu, koło alternatora, koło pompy itd. Koleś jest świetnym fachowcem. Powiedział żebym przyjechał jak będę miał 200,000 na liczniku bo póki co nie ma sensu żebym robił tą pompę.

Kontakt: LOMAX

ul. Myśliborska 2/4

Warszawa, czynne 9-17

tel: 604-211-453

Opublikowano

U mnie tak jak mówiłem do wymiany. Płyn powoli sobie ucieka bezpośrednio z pompy. Teraz pytanie - zgodnie z tym co Pikuś napisał u mnie powinna być pompa 8D0145156T. Ktoś może się orientuje, jaka jest różnica mięszy T, a TX i N ? Z tego co wiem jest jeszcze z końcówką Q i to jest chyba Kayaba,a jest zamiennikiem T.

Ogólnie: czy mam szukać tylko takiej z końcówką T, czy mogę wsadzić też TXlub T ?

Opublikowano

Panowie a może ktoś z etki wyciągnąć nr mojej pompy?? silnik AVJ 2002r

Opublikowano

etki nie mam ale tu masz numer mojej, myślę że jest identyczna

http://img136.imageshack.us/i/aaaaapk.jpg/

Opublikowano

Ja u siebie mam jednak tą N a nie T pompy różnią się pzyłączem:

433af3ed45d62aa9med.jpg

Opublikowano

etki nie mam ale tu masz numer mojej, myślę że jest identyczna

http://img136.imageshack.us/i/aaaaapk.jpg/

pew nie tak-dzięki udy cieszkop

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie jest albo 8D0145156T, albo 8D0145156TX - niestety nie jestem w stanie sprawdzić dokładnie numeru, ale z tego co widać to przyłącze mam skierowane do tyłu, do góry:

http://img441.imageshack.us/img441/1046/imag0360m.jpg

Może ktoś wie czym się różnią te modele ?

EDIT: Ok, już wiem - TX jest z "programu regeneracyjnego" serwisu Skody.

[br]Dopisany: 23 Sierpień 2010, 21:59_________________________________________________Czy to możliwe, że pompy wspomagania o tym samym numerze części i tego samego producenta mają różne ciśnienie ? Na allegro można spotkać 8D0145156T 110 i 120 bar firmy ZF - o co chodzi ? Jak patrzę w etkę to tam jest 110 bar[br]Dopisany: 28 Sierpień 2010, 20:37_________________________________________________Ok, pompa wymieniona na ZF 120 bar. Wydaje się być wszystko ok, tylko chciłem zapytać o jeszcze jedną rzecz.

Jeśli dobrze pamiętam to w nowszych audi płyn do wspomagania jest czerwony, a ja włożyłem do siebie pompę z 2008r ze skody superb i zastanawiam się, czy zielony febi (cała reszta układu została taka jak była) nie będzie w jakiś sposób szkodził pompie ?

• 1 rok później...
Opublikowano

Panowie,

a czy możecie mi sprawdzić co to dokładnie jest 8D0 145 177 Q w ETKA.

Nie mogę tego znaleźć tej pompy na vag-cat.com

Opublikowano

Panowie,

a czy możecie mi sprawdzić co to dokładnie jest 8D0 145 177 Q w ETKA.

Nie mogę tego znaleźć tej pompy na vag-cat.com

Ten numer zamienił sie na 8D0145156T i jest stosowana od 8D-W-163 241 98r gdzieś do polowy 2003r 8E-3-500 000