Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BRD] A4 S-line 2.0 TDi 170 by mgtan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

pewnikiem chodziło o 320;)

Tylko jaki jest sens zamieniać 312 na 320 :mysli:

chodziło mi o 330mm co sprzedaje np SID + zaciski brembo.

co do zmian to wiem że założeniem jest że ma się zmieścic w 17 calach.

a jeżeli o Audi to 340mm jak coś, ale czy to wejjdzie na 18 cali... nie wiem.

Opublikowano

Zacisk i tarcza S4 345mm wchodzi na orginalne 17 stki.Ja mam teraz taki zestaw na zime.

Opublikowano
  • Autor

Zacisk i tarcza S4 345mm wchodzi na orginalne 17 stki.Ja mam teraz taki zestaw na zime.

o to super... to musze sprawdzić jak mi to wyjdzie cenowo... zaciski z S4 są 4tłoczkowe?

Opublikowano

2-tloczkowe

Opublikowano
  • Autor

musze pomyśleć jeszcze, żebym nie wsadził za dużej tarczy itp...bo ciężar wzrasta, a osiągi spadają ;-)

Opublikowano

jak baba :decayed:

Opublikowano

2-tloczkowe

S4 maja 1 tloczek.

musze pomyśleć jeszcze, żebym nie wsadził za dużej tarczy itp...bo ciężar wzrasta, a osiągi spadają ;-)

jak moja zona , milion pmyslow na sek. :decayed:

Opublikowano
  • Autor

hehe... pomysłów dużo... kasy mniej... a jeszcze trzeba to zderzyc z realiami...

co mi po tym jak włoże np 360mm jak przybędzie mi 50kg wagi (łącznie na 4 kołach) :)

jakiś kompromis musi być.

Mysle że będzie to obecnie albo seria jak jest albo coś co wejdzie w 17 cali czyli 345mm max. i w tą strone ide.

w Między czasie działam jeszcze z innymi duperelami, ale o tym kiedyś.

Za dużo srok nie można chwytac... a tematów dużo i trzeba przerobić to na realia.

Opublikowano

A mnie sie tak wydaje ze powinienes wziac kartke dlugopis i sobie zaplanowac co tak na prawde chcesz z tym autem zrobic , bo tak z boku to nie ma w tych twoich modach skladu i logiki ,poplynales juz pare zotych na kombinacja , i poplnisz jeszcze wiecej jak tego jakos nie ograniesz.Osoboscie uwazem ze do ciebie 320 mm z 3.0 TDI lub 2.0 T to najlepsze rozwiazanie do twoich mocy wastarczy a jest relatywnie tanie i latwo dostepne.Wszysko co wieksze po prostu przerost formy nad trescia.

Opublikowano
  • Autor

karteczka jest już dawno gotowa i lista w kolejności również... natomiast teraz trwają prace nad jedną rzeczą i jak ją skończe to idą hamulce wówczas. Stąd wałkuje ten temat hamulcy.

Narazie w dokonanych zmianach nie widze żadnego nie ładu... jak widzisz to powiedz, może ja nie świadom :hi:

co masz dokłądnie na myśli, bo mówisz to drugi raz ale nie poparłeś konkretami.

Opublikowano

podpisuje sie pod tym co napisal turdzi.

zaloz heble od 3.0TDI i Ci w zupelnosci wystarcza skoro daja rade przy 280 koniach.

ja np. ciut zaluje, ze kupilem heble od Porsche, bo jazda w zime na 18" to jednak wyzwanie, a jak emeryt nie lubie... :gwizdanie:

tylko, ze jak przyjdzie lato... to bede pewnie uwazal odwrotnie :)

Opublikowano

co masz dokłądnie na myśli, bo mówisz to drugi raz ale nie poparłeś konkretami.

nic konkretnego po prostu czasem tak wiac piszesz a wsadzil bym sobie to czy to , robiles jzu jakies nieziemksie kombinacje z zawieszeniem na 10 stron czytania , w koncu i tak z czyms innym skonczyles itp. itd.

Co do hamulcow to tak jak mowie po ci porsche do niecalych 170km. za pare tys.Ok on zrobi robote ale jak bedziesz mial 300km up a nie 170.

Zacisk 3.0 tdi jest tak powszechny na allegro zemozna przebierac za doslownie pare stowek da sie kupic.Do tego Nowa tarcza 320 mm i klocek i masz dobry hamulec za 1200-1300 zl.Do tego klcki tarcze do porsche beda bardzo drogie a co wiecej w takim aucie gdzie jest klekot pod maska po prostu smiesznie to wyglada.

Ja tylko dlatego mam S4 ze mi sie tanio trafil komplet nowych zaciskow , a tego mam program i mam auto ciezsze o dobre 50kg. i faktycznie seryjne hamulce to byla cienizna.

Opublikowano
  • Autor

oj turdzi , dalej nie wiem co masz na mysli, jakie kombinacje z zawieszeniem... standardowa w klubie sprawa:

- zmiana stabilizatorów na RS-owe

- zmiana springów na 1BV, a że to się nie udało mimo że zrobione jak lud i tabele na forum radzili to zamiast eksperymentować to:

- gwint KW INOX 2 - (bardzo dobry efekt i mi pasuje)

i tyle... nie wiem naprawde o co ci chodzi :gwizdanie: :gwizdanie:

kolejną sprawa są hamulce, pytam co zrobić itp, bo tak jak mówiłem muse zmienić tarcze + klocki, i z tego co wiem jestem bardzo blisko z cenami między sobą, nie będe ładowal hebli żeby na zime jeździć w 18 calach, max to 17 cali i to postanowione.

Robisz z igly widły poprostu... chciałbyś sie przyczepić widze:)... poprostu zadaje pytania i dostaje odpowiedzi... to źle? :)

plan jest prosty w zasadzie:

- wtryski ( w trakcie)

- program ( już wstępny termin na zweryfikowanie)

- hamulce

- oświetlenie wnętrza

- felgi w kolor i już i zostają na 99% 18cali + dystans.

ja ustaliłem jedno to wole omawiac następny temat i tyle :-)

co do faktu że jest 2.0 170 FWD a nie 3.0 Tdi 232 Q...wynika iwyłącznie z faktu że nie mogłem przez ponad półroku upolować sztuki 3.0 niebitej, z pełną dokumentacją, z PL, mały przebieg... i co najważniejsze w Sedanie :)

pozdrawiam

MG

Opublikowano

turdziemu bardziej chodzilo o to, ze masz 100 pomyslow na minute :decayed:

spojrz... jeszcze niedawno mowiles, ze bedziesz jezdzil seria, bo na osiagach Ci nie zalezy, nie chcesz ruszac PD, a tu widze, ze plany znowu sie zmienily :kox:

...i dobrze, bo jazda seria nie przystoi :wink4:

Opublikowano

turdziemu

:good: :good: :good:

Opublikowano
  • Autor

spojrz... jeszcze niedawno mowiles, ze bedziesz jezdzil seria, bo na osiagach Ci nie zalezy, nie chcesz ruszac PD, a tu widze, ze plany znowu sie zmienily :kox:

powiem, tak, Fly poprostu spróbuje jeszcze raz... jak się uda to świetnie jak nie to seria i tyle... ale spróbuje :-)

Opublikowano

powiem, tak, Fly poprostu spróbuje jeszcze raz... jak się uda to świetnie jak nie to seria i tyle... ale spróbuje :-)

:good:
Opublikowano

turdziemu[/b] bardziej chodzilo o to, ze masz 100 pomyslow na minute

dokladnie :wink4: o nic wiecej :)

Opublikowano
  • Autor

pomysły sa wałkowane te same od początku :-) także nic nowego, wople sie rozeznać z kolejną rzeczą jak robie już pierwsza i tyle.[br]Dopisany: 17 Styczeń 2011, 18:31_________________________________________________Wczoraj wieczorem auto same wyznaczyło mi kierunek modów chyba...

podczas jazdy zapaliła się ikona świecy żarowej, zaraz potem check engine i silnik zgasł... po 30 sek zapalił ponownie i po 100m przejechanych to samo... ale więcej nie zapałił, check engine i tyle... efekt... laweta i ASO.

Pierwsze podejrzenie... no a jak... wtrysk! ku*&^%a :angry: :angry:

potem dwie opcje się pojawiły jeszcze że EGR lub świeca żarowa (aczkolwiek przy obu przypadkach pownien jako tako zapalić... :wallbash: :wallbash: )

Wyrok w poniedziałek.

Opublikowano

No to lipa :kwasny: