Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Czarne fake S4 SPRZEDAM! z bólem serca :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Słuchaj ja kupowałem na miejscu w siedzibie ich firmy, natomiast fakt jest taki że nie mieli dostępne od ręki lecz z dnia na dzień.

Koszt można powiedzieć, że śmieszny bo za sterownik z wkładką i dodatkowym pilotem zapłaciłem 98 zł

Myślę że kwestia dogadania i mogą zorganizować wkładki do scyzoryka prostokątnego i tego jak ja mam banana :)

Jak cosik to mogę się u nich na miejscu dowiedzieć o dostępność bo mam do nich nie daleko jadąc do pracy.

Opublikowano

Słuchaj ja kupowałem na miejscu w siedzibie ich firmy, natomiast fakt jest taki że nie mieli dostępne od ręki lecz z dnia na dzień.

Koszt można powiedzieć, że śmieszny bo za sterownik z wkładką i dodatkowym pilotem zapłaciłem 98 zł

Myślę że kwestia dogadania i mogą zorganizować wkładki do scyzoryka prostokątnego i tego jak ja mam banana :)

Jak cosik to mogę się u nich na miejscu dowiedzieć o dostępność bo mam do nich nie daleko jadąc do pracy.

o to masz juz 2ch klientow :good: dam cynk armiemu i solarowi :good: :good:
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Zaczynam kompletować graty żeby AHU trochę lepiej się odpychało, plany na przyszły sezon FMIC+BRD

Na razie wpadł w łapska kolektor dolotowy AWX+przejście EGR

f990d325e5919c03med.jpg

fe6bfc0da05cc635med.jpg

Edytowane przez krzysiekTDI

Opublikowano

też mam AHU i ciekawi mnie ile ostatecznie ze swojej wyciągniesz :good:

też miałem takie plany, ale jak poczytałem ile problemów z wymianą turbiny to się poddałem :gwizdanie:

fura :kox:

Opublikowano

też miałem takie plany, ale jak poczytałem ile problemów z wymianą turbiny to się poddałem :gwizdanie:

W sumie jest to najdroższy 1,9 pod względem stosunku przyrostu mocy do nakładów finansowych :gwizdanie:

A nie myslałes o zrobieniu swapa na AWX :mysli: ostateczne koszty mogą wyjsc minimalnie większe, ale silnik o wiele lepszy

Opublikowano
  • Autor

Wyników modów spodziewał bym się najwcześniej wiosna-lato 2012, na razie kompletuje graty.

W sumie jest to najdroższy 1,9 pod względem stosunku przyrostu mocy do nakładów finansowych :gwizdanie:

A nie myslałes o zrobieniu swapa na AWX :mysli: ostateczne koszty mogą wyjsc minimalnie większe, ale silnik o wiele lepszy

Ja wiem czy najdroższy :mysli: w stosunku do AFN-a dochodzą tylko koszta zmiany sterowania turbiny, pewnie ok 1000 zł

O SWAP-ie motoru na AVF myślałem, koszta pewnie ok 6kzł a mając 216+program i kilka drobiazgów w obecnym silniku i parę gratów w garażu min. pompę od AFN-a którą przed montażem przerobię w Nadarzynie na 11mm. Najprawdopodobniej koszta SWAP-a na AVF+program będą większe niż dłubnięcie AHU na podobną moc.

Opublikowano

Przerobienie pompy to 1700zł :wink4: to juz cena za goły silnik AWX, sprzęglo klęknie to jest pewne, wiec kolejne 1700zł :wink4: (z dwumasem)

A z tym przerobieniem ukladu podciśnien dlatego uważam że jest to najdroższy silnik w tuningowania, noo poza 1Z, bo tam jeszcze komp

Opublikowano
  • Autor

Przerobienie pompy to 1700zł :wink4: to juz cena za goły silnik AWX, sprzęglo klęknie to jest pewne, wiec kolejne 1700zł :wink4: (z dwumasem)

A z tym przerobieniem ukladu podciśnien dlatego uważam że jest to najdroższy silnik w tuningowania, noo poza 1Z, bo tam jeszcze komp

Wiesz sam jak to jest zabierając się za mody zawsze istnieje ryzyko wysrania się czegokolwiek.

Sam silnik AWX za 1700 zł + do tego osprzęt (PD+Turbulum+sprzęgło też nowe+ogarnięcie instalacji elektryczne+skrzynia biegów+zrobienie softu) stworzy kwotę na pewno większą niż wydłubanie z AHU ok 170 KM.

Inna kwestia że motor na PD jakim jest AWX czy AVF jest dużo bardziej rozwojową jednostką napędową i gdybym zaczął zabawę z tym autem dopiero dziś pewnie zrobił bym SWAP-a.

Jednak biorąc pod uwagę pewne mody które są już zrobione w moim siniku i graty leżące na półce w garażu lepiej zbliżyć się do okolic 160-170KM z obecnego napędu.

Opublikowano

No w sumie tak pewne graty masz juz, ale to mniej niz połowa przed tobą :wink4:

Zoorientuj sie jak z przeróbka pompy teraz, bo jak ja przerabiałem to miał bogdan juz trudnosci z zoorganizowaniem cześci pod 11ke

Opublikowano
  • Autor

Zoorientuj sie jak z przeróbka pompy teraz, bo jak ja przerabiałem to miał bogdan juz trudnosci z zoorganizowaniem cześci pod 11ke

No zobaczymy jak wyjdzie, pompa którą mam od AFN-a na pewno i tak trafi do Nadarzyna przed montażem.

A tak swoją drogą to muszę kiedyś do was wpaść na jakiegoś spota, bo fajnie wasza ekipa wymodziła swoje B5 :hi:

Opublikowano

No zobaczymy jak wyjdzie, pompa którą mam od AFN-a na pewno i tak trafi do Nadarzyna przed montażem.

A tak swoją drogą to muszę kiedyś do was wpaść na jakiegoś spota, bo fajnie wasza ekipa wymodziła swoje B5 :hi:

No w lubleskim to sie dzieje :naughty:, teraz mania czarnych sufitów :decayed: ostatnio w garwolinie zrobiliśmy spota :wink4:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Powoli modzą się dekory w białej alkantarze, myślę że okolice weekendu ogarnę montaż.

1f1834438ffdd5a6med.jpg

fb073d21de9748demed.jpg

c24a0a3681eff5bemed.jpg[br]Dopisany: 26 Październik 2011, 20:57_________________________________________________zamontowane prezentują się tak, dodatkowo ramka konsoli środkowej zrobiona w czarny połysk

026fb539a8b5bb7fmed.jpg

bff018a0d6413ec5med.jpg

daa295057ebdc366med.jpg

4196b70bb6a53c7emed.jpg

Opublikowano

Na tych zdjeciach nie widać efektu :gwizdanie:

Opublikowano

2din musi być :decayed:

Opublikowano

mi się nie podobają ale może się nie znam :tongue4:

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

We wtorek Adela ląduje na kołki :confused4: a mi znowu wyleci parę $ groszy z kielni :decayed:

Do zrobienia mały przeglądzik:

-olej silnikowy

-olej w skrzyni biegów

-kpl. filtrów

-montaż kolektora awx+egr out

-silikonowe łączniki dolotu+ opaski gbs

-znowu podcieka p. chłodzący (tym razem tył głowicy, kruciec z dogrzewaczem) kpl. uszczelek -> + pompa wody cieknie :wallbash:

-świece żarowe silnik

-świece żarowe dogrzewacz

-uszczelka miski olejowej

-uszczelnienie depresora - podcieka oliwa

-uszczelka dekla zaworów + komplet pierdół montażowych

-uszczelniacz wału tył

-nowe kpl. sprzęgło, jeśli jest dwumas to kpl. od AWX, jeśli jednomas to może seria+Radzik (jeszcze nie zakupione)-> jest jednomas :decayed: wpada kpl. sprzęgło od Radzikowskiego

-nowe ślizgi przedniego zderzaka

-kpl. rozrząd + nowe popychacze

-welurowe dywaniki (naprawdę zajebiaszczej jakości)

5b71dc6b24f0f9d4med.jpg

a4ec8462583ff4d3med.jpg

Opublikowano

a4ec8462583ff4d3med.jpg

napisz skad brales dywany?

Opublikowano
  • Autor

a4ec8462583ff4d3med.jpg

http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-audi-a4-b5-od-94-00r-grube-12mm-i2066493969.html

Co do adeli to do listy dochodzą:

-pompa wody - cieknie

-kpl. rozrząd - i tak do zwalenia przy okazji pompy

-uszczelnienie depresora - podcieka oliwa

-uszczelnienie chłodniczki oleju

-kpl. sprzęgło wzmocnione u Radzikowskiego (okazuje się że AHU nie ma dwumasa tylko jednomas)

-niewielki luz na przegubie wewnętrznym lewym

-nowa oliwa do skrzyni biegów

Opublikowano

a4ec8462583ff4d3med.jpg

http://allegro.pl/dywaniki-welurowe-audi-a4-b5-od-94-00r-grube-12mm-i2066493969.html[br]Dopisany: 04 Luty 2012, 15:25_________________________________________________Co do adeli to do listy dochodzą:

-pompa wody - cieknie

-kpl. rozrząd - i tak do zwalenia przy okazji pompy

oj klamczuszek :tongue4: