maciaas_gda Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Kupilem sobie moje pierwsze audi i jednoczesnie pierwszego diesla. Nigdy wczesniej nie mialem stycznosci z autami wyposazonymi w ten silniczek. Pojechalem do Bosh service wzieli a4 do kompa i diagnosta stwierdzil ze wszystko jak najbardziej ok. Ale ja i tak mam troche watpliwosci: Zalozmy: Jade predkoscia od 1 do 50 km/h "dwojka" i w srodku samochodu jest cichutko (slychac taki leciutki cichy poglos "klekotania"), ale kiedy wrzucam "trojke", "czworke" itd to w samochodzie robi sie coraz glosniej. Kiedy przy 50ok 40km/h wrzucam "trojke" do lekkiego "klekotania" zalacza sie taki dziwny poglos (w samochodzie robi sie wtedy glosno i slysze klekot z dodatkowym mocnym "przytlumionym buczeniem" (ten odglos przypomina cos takiego jak bym przyspieszal mimo ze jade stala predkoscia). Dodatkowo zaczyna drgac mi wtedy pedal gazu. Skoro diagnosta stwierdzil ze z silnikiem i turbina i innym bebechami wszystko ok, wiec czy tak ma chodzic diesel ?
baskecior Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Powodów moze byc kilka: - lozysko w któryms z przednich kół - umiera jedna z poduszek - wyje łozysko oporowe sprzęgła Bez sprawnego ucha doswiadczonego mechanika sie nie obejdzie.
Norbi TDI Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Stawiam na poduche do mechaniora i zobaczy w jakim są stanie
maciaas_gda Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2007 a ile taka poduszka kosztuje mniej wiecej ?
Wihajster Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 a ile taka poduszka kosztuje mniej wiecej ? zalezy ktora sa 4
Norbi TDI Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 a ile taka poduszka kosztuje mniej wiecej ? http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,4850.html Opisane dokładnie
maciaas_gda Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2007 witam, zauzywalem dzisiaj ze jak jade po prostej drodze i skrecam w lewo mocniej to "buczy", ale jak wchodze w zakret "na prawo" to przestaje. Czy to nadal wina poduszki czy moga dojsc jakies inne rzeczy ? Pzdr
Gość nuti Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Poduszki nie mają wpływu aż tak dużego przy skręcaniu, jeśli przy skręcie ci buczy to na 99% łożysko
maciaas_gda Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2007 ale wlasnie przy skrecie w prawo nie buczy, tylko przy jezdzie na wprost i skrecie w lewo
YATES Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Bo do wymiany jest łożysko z jednej strony.
lukasssw Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Bo do wymiany jest łożysko z jednej strony. najprawdopodobniej lewe
Rekomendowane odpowiedzi