raflik31 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 witam wszystkich. mam taki problem. kiedy stoje w korku temperatura podnosi sie powyzej 100 stopni. na kanale 49 pokazuje 90 a na 51 pokazuje tyle co na tablicy. moze czujnik co załącza wentylator?? pozdrawiam
Tosik Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Sprawdz Vag-iem będziesz wiedział :th:
adadur Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Do sprawdzenie sprzęgło wiskotyczne oraz pompa wody
raflik31 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2007 prawde mowiac pomyslałem ze to wisko. ktos moze wie jak go sprawdzic?? kiedy krece reka wentylatorem to nie ma praktycznie zadnych oporów jakby to była rolka. czy to zle?? dzieki i pozdrawiam!!
Luqas26 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Jak jest zimy silnik to bedzie krecic sie lekko dopiero po rozgrzaniu od temp. chlodnicy nagrzewa sie te sprzeglo i wiatrak obraca z wieksza predkoscia. radze sprawdic jak autko bedzie gorace.
raflik31 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2007 jak jest ciepły to tez obraca sie lekko. dobra ok pominmy te wisko jutro go wymienie. a ten elektryczny wentylator?? jeszcze nigdy mi sie nie załaczyl?
Luqas26 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Powinien zalaczyc sie po wlaczeniu klimy, jezeli nie chodzi to sprawqdz dwa grube przewody pod pokrywka zbiorniczka plynu od wspomagania-sprawdz czy jest tam napiecie, moze to byc przyczyna chociaz u mnie jak mialem walniety went. elektr. to tylko klime mi wylaczalo ale temp. silnika nie wyszla poza 90st.
raflik31 Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2007 dzieki. bardzo mi pomogłes. klima podczas postoju auta wyłacza sie i włacza i to moze byc z powodu tego wentylatora. a ta wzrastajaca tmperatura to moze byc wisko. mysle ze to moga byc 2 odrebne sprawy. jutro to sprawdze, a co steruje tym wentylatorem od klimy? jakis czujnik? pytam jakby sam wentylator okazał sie dobry. pozdrawiam i dziekuje za pomoc!![br]Dopisany: 24 Sierpień 2007, 19:19 _________________________________________________witam ponownie. juz wszystko mniej wiecej wiem. mam walniety ten eektryczny wentylator sprawdziłem na krotko i nie działa, zapewne przez to wylacza mi sie tez klima a wisko chyba tez do wymiany bo sie nie blokuje nawet jak jest 110stopni. czy wisko trzeba kupowac orginalne? czy podrobki tez sa dobre?? pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi