Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zegar radiowy w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wygrałem wojnę z zegarem radiowym działa :banan:

Opublikowano

Co było ?[emoji16]

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Zmieniłem moduł na inną sztukę i działa :)

Miałem kawałek wiązki z wtyczką do zegarów, która zlutowałem z wtyczką do modułu. Potem zmieniłem kodowanie, i czekałem, czekałem, pomierzyłem miernikiem napięcie w przewodach - ok, a zegar dalej nie działa, aż w końcu załatwiłem inny moduł (też 8K0 919 145 A) i zegar pojawia się bez problemu. Wczoraj odłączyłem akumulator, a dziś rano pojechałem w trasę 60km i sygnał złapał w trasie bez problemu.

Moduł mam umieszczony za zegarami.

Opublikowano

Dobrze zrozumiałem, że poprzedni uwalony moduł miał nr 8K0919145A...? To by znaczyło, że wciąż są z nimi problemy...

Pokaż jak masz go zamontowanego za licznikiem :)

Opublikowano

Są, bo miałem używkę o tym numerze i nie działała.

Opublikowano

To jaki moduł najlepiej kupić żeby nie było rzeźby tylko p&p

Wysłane z galaxy S5

Opublikowano

Pierwszym moduł 8K0919145A nie złapał zasięgu przez około tydzień, ale już straciłem cierpliwość i załatwiłem drugi 8K0919145A i po raz pierwszy złapał zasięg po około dniu i to w garażu jak auto było.

Teraz pytanie czy pierwszy był uwalony, bardzo możliwe że tak albo po prostu miałem pecha akurat z zasięgiem.

Zrobię fotkę umiejscowienia modułu jak pójdę do garażu, bo akurat zapomniałem zrobić foto po montażu, ale nie ma tam nic specjalnego, przyda się dla innych, że tam mam i działa.

Edytowane przez ADeK

Opublikowano

Wysłane z galaxy S5

Wszystkie są P&P. Najlepiej najnowszy, ale to loteria z używkami.
Opublikowano

Wysłane z galaxy S5

A jaka cena w aso?może ktoś się orientuje?

Wysłane z galaxy S5

Opublikowano

Wysłane z galaxy S5

A jaka cena w aso?może ktoś się orientuje?

Wysłane z galaxy S5

Dwie strony wstecz była odpowiedź. Odbiornik zegarka radiowego 8K0919145A: brutto 216.54

Opublikowano

zakupiłem antenkę o numerze 8K0919145A - oczywiście użwkę - zamontuję i mam nadzieję że palemka będzie świeciła :)

Opublikowano

Jeśli trafiłeś na sprawną używkę i masz dobre przewody łączące licznik z modułem i oczywiście kodowanie to musi działać. Sam walczyłem z tym tematem i na dzień dzisiejszy wszystko :thumbup1:

Proponuję zamontowanie za zegarami tak jak ja to zrobiłem. Foto jak obiecałem wcześniej dla potomnych.

20161220_132916.jpg

20161222_210313.jpg

Edytowane przez ADeK

Opublikowano

Jak nie ma grzanej przedniej szyby w aucie to jest to moim zdaniem b. dobre miejsce dla tego odbiornika. Te modułu psuły się najpewniej z powodu bardzo niekorzystnych warunków pracy jakie panują pod tylnym zderzakiem.

Edytowane przez BeyerBrown

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a u mnie antenka była od zegara radiowego i znikła. sprawdzałem vagiem i tam zegar radiowy włączony. nawet włączałem i wyłączałem i nic to nie dało.

jakieś sugestie?

Opublikowano

Prawdopodobnie uszkodził się zegar radiowy spróbuj kupić i podmienić jest na belce tylnego zderzaka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

U mnie palma byla jak zakupilem swoja B6 i po jakis dwoch miesiacach zniknela, wkurzal mnie ten fakt i postanowilem cos z tym zrobic, zakupilem uzywke odbiornika z nowszym nr. 8K i zabralem sie za wymiane po zabiegu palemka pojawila sie w ciagu paru godzin i to w parkingu podziemnym pod blokiem, wniosek jest jeden dbiorniki z nr. 4B sa wadliwe i padaja jak kawki.

Po paru dniach od wymiany czujnika radiowego na nowy nr. zaobserwowalem, ze gdy auto postawie na zewnatrz, palemka pojawia sie do godziny czasu. 

Edytowane przez Gość

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam nadzieję, że ktoś tu nadal zagląda. Mam mały problem z anetnką jak i z radiem Rns-e/wzm radiowym. Niedawno miałem sytułacje gdzie wtyczka od mini-jacka stykneła mi się z obudową(tą metalową częścią) od ładowarki samochodowej. Od tej pory gubi mi zasięg ze stacji radiowych oraz znikła mi w/w "palma", na początku na chwile a teraz całkowicie.  Ktoś może mi doradzić gdzie szukać przyczyny? Czy wzm radiowy jest jakoś spięty z modułem od anteny?

Opublikowano

Według mnie nie ma to żadnego powiązania moduł zegara radiowego laczy się tylko z licznikiem nie ma żadnego połączenia z rnsem

Opublikowano

Raczej moduł do wymiany. Te ori z B6/7 były wrażliwe na skoki napięcia.

Opublikowano

Ok. Panowie problem jak narazie został rozwiązany. Wszystkiemu była winna ładowarka... Wczoraj próbowałem uciskać wzm, ale to nie dawało żadnych pozytywnych skutków. Wk*rwiony wywaliłem do kosza ładowarkę, a dziś rano zachodzę, a radio jak i anetnka od zegara działa :kox:. Pozostaje mi kupić jakąś ori ładowarkę i spr czy problem nie wraca :hi:.

Jeszcze jedno pytanie czy może mi ktoś powiedzieć co znajduję się pomiędzy wzm radiowym, a wzm od telefonu? 

Edytowane przez norek91