Gość Sebcio Opublikowano 27 Lipca 2006 Opublikowano 27 Lipca 2006 Witam moje Audi A4 1.6 (95r.) jak jest zimne to się dławi i nie chce wejść na obroty, dopiero przy bardzo delikatnym dodawaniu gazu wchodzi na obroty i tak około 1 min., a później jest troszkę lepiej - ale nie jest cudownie (jakoś tak niezbyt równo pracuje) Nadmieniam, iż byłem u elektryka, który wymienił mi czujnik temp. silnika (bez zmian), sprawdził mi pompę paliwową, przepływomierz powietrza, napięcie na sondzie lambda,. Następnie, gdyż nie było zmian - zmieniłem mechanika - podłączyl pod swój komp. i wyskoczylo mu błędny odczyt temp. silnika, oraz błąd na wszystkich 4 wtryskach. Po wykasowaniu błędów w kompi błędy nie powróciły, ale cóż z tego jak samochód chodził tak jak chodzii Pomóżcie co mam robić??? Przyznam, że mam takie małe czary mary przy zapłonie (taki mały wyłącznik zapłonu), pytalem się elektryka czy to może mieć coś wspólnego, ale on stwierdził, że nie!!! Jeszcze raz pomocy!!!!!!!!!
MAJKI Opublikowano 28 Lipca 2006 Opublikowano 28 Lipca 2006 Ja mam od pewnego czasu takie same objawy, wymieniłem sonde, świece, przewody, filtr paliwa, czujnik temperatury i dalej to samo. Wyskoczyły mi tez te same błędy. Po wykasowaniu jest dobrze przez 2-3 dni i znowu wraca. Najgorzej jest po nocy zapala normalnie ale nie wchodzi na obroty i nie równo pracuje. Juz tez nie wiem gdzie mam podjechac z tym autem bo takie wymienianie na chybił trafił rujnuje mi portfel. Takze nie martw nie jestes sam!!!
bialy4 Opublikowano 14 Grudnia 2006 Opublikowano 14 Grudnia 2006 MAJKI_3646, I co poprawiło się u Ciebie bo ja mam teraz taki sam problem i nie wiem jak to zdiagnozować.Może ktoś inny miał kiedyś podobne objawy lub wie coś na ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi