Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 AVJ] Wentylator klimatyzacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Pytanie przede wszystkim do posiadaczy 1.8T AVJ, ale nie tylko.

Sprawa jest taka że auto posiada klimatyzację ale na chłodnicy ma tylko jeden wentylator, w miejscu drugiego są jakieś kretyńskie żaluzje. Czy ten typ tak ma, czy ktoś to przy okazji jakiejś naprawy wymienił na zestaw od auta bez klimy? Zawsze wydawało mi się że przy klimatyzacji w każdym samochodzie są dwa wentylatory.

Problem jest taki że przy wysokiej temperaturze powietrza klima słabo działa.

Jeśli się okaże że to jakiś wałek był zrobiony z wentylatorami to pytanie czy sterownik wentylatorów też trzeba zmieniać, bo w zasadzie każdy wentylator jest sterowany osobno i czy te sterownik można sobie tak podmieniać dowolnie? Zastanawia mnie też czy w sytuacji kiedy auto ma podmieniony cały zestaw (wentylator, sterownik) to czy komputer nie wywali błędu sterownika lub braku wentylatora?

Dzięki za wszelkie info.[br]Dopisany: 18 Sierpień 2010, 13:02_________________________________________________Halo, drodzy forumowicze, czy na prawdę nie ma tu żadnego posiadacza AVJ-ta z klimatyzacją który mógłby spojrzeć na chłodnicę od strony silnika i powiedzieć czy widzi dwa czy jeden wentylator?

Opublikowano

AVJ 2001 - jeden wentylator + zaluzje

Opublikowano

Ok, dzięki, swoją drogą pierwszy raz spotykam samochód z klimatyzacją i tylko jednym wentylatorem...

Opublikowano

Witam mam podobny problem. Wentylator się nie kręcł był spalony kupiłem i zamontowałem nowy ale zimne powietrze i tak nie dolatuje, teraz znowu wentylator się nie kręci co zrobić?