gregers Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2010 Witam Koledzy! Wątków na temat air bag'ów jest tu sporo ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż w mojej A4 co jakiś czas zapala się kontrolka air bagu. Zapala się w dość dziwnych sytuacjach - jadąc podskoczę na fotelu lub przesunę się to się zapala. Po jakimś czasie gaśnie i jest. Innego dnia jak zapali się to nie gaśnie przez np. 2 dni. Mam wrażenie, że któryś z czujników w fotelu bzikuje. Czy można to jakoś sprawdzić bez pakowania się na serwis? Przeczytałem na jednym wątku, że jest to kwestia jakiejś kostki pod fotelem. Ale gdzie ona jest??? będę wdzięczny za podpowiedź. gregers
Maxym83 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Przeczytałem na jednym wątku, że jest to kwestia jakiejś kostki pod fotelem. Ale gdzie ona jest??? Sam sobie odpowiedziales, jest pod fotelem. Jak tam zajrzysz to na pewno znajdziesz, pozniej ja odepnij, przeczysc styki jesli tego wymagaja i zapnij z powrotem. Oczywiscie odpinaj na wylaczonym zaplonie, bledy na vagu tez beda do skasowania. U mnie pomoglo.
gregers Opublikowano 26 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2010 ...hm, sprawdziłem - wyczyściłem i niestety nie pomogło. Wydawało mi się, że to może być coś w siedzeniu - tam przynajmniej wszystko wskazywało. Dzisiaj podłączyłem pod VAG'a i... oto komunikat: "diagnostyka sterowaników AUDI Poduszka powietrzna AB 9.4 Pamięć błędów 028E Obwód zapłonu napinacza pasa kierowcy przedni, Wartość max. przekroczona, ilość usterek 1" Ciekawe. Od czego najlepiej zacząć zabawę z tym? Rozbierać boczek tapicerki i...? Czy może coś innego? Miał ktoś ten problem. Dziwne jest to, że cały czas jeździłem i nic się nie działo. gregers
jacek70 Opublikowano 29 Maja 2013 Opublikowano 29 Maja 2013 Mam od niedawna to samo.Napisz co zrobiłeś bo od ostatniego twojego info mineło już deko czasu . ---------- Post dopisany 29-05-2013 at 10:31 ---------- Poprzedni post napisany 25-05-2013 at 19:37 ---------- U mnie nie było styku na kostce napinacza w słupku kierowcy.
Kamil457 Opublikowano 29 Maja 2013 Opublikowano 29 Maja 2013 mam podobną sytuację, zaczęła mi świecić kontrolka airbag po kilkukrotnym przesynięciu fotela. Pod fotelem są kostki pod zaślepką, ale także pod fotelem przymocowane są kostki i tam chyba też jest kostka od poduszek (żółta) spróbuj przeczyścić i skasuj błędy. U mnie już ktoś przewody od fotela kierowcy zlutował, widocznie był problem z kostką.
bishop1923 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 ...hm, sprawdziłem - wyczyściłem i niestety nie pomogło. Wydawało mi się, że to może być coś w siedzeniu - tam przynajmniej wszystko wskazywało. Dzisiaj podłączyłem pod VAG'a i... oto komunikat: "diagnostyka sterowaników AUDI Poduszka powietrzna AB 9.4 Pamięć błędów 028E Obwód zapłonu napinacza pasa kierowcy przedni, Wartość max. przekroczona, ilość usterek 1" Ciekawe. Od czego najlepiej zacząć zabawę z tym? Rozbierać boczek tapicerki i...? Czy może coś innego? Miał ktoś ten problem. Dziwne jest to, że cały czas jeździłem i nic się nie działo. gregers U mnie tez po podpieciu do kompa wychodzi blad "Obwod zaplonu napinacza pasa kierowcy wartosc max przekroczona" a kontrolka zachowuje sie tak: -rano przekrecam kluczyk na dworze ponizej 5 stopni kontrolka nie gasnie -po poludniu przekrecam kluczyk na dworze kolo 10 stopni kontrolka gasnie jak nalezy Pytanie gdzie jest kostka tego napinacza pasow ? Jesli ktos z Was wie prosze o pomoc.
jacek70 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Opublikowano 21 Kwietnia 2015 Kostka jest w słupku gdzie pas się zwija. Fioletowa.
bishop1923 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Kostka jest w słupku gdzie pas się zwija. Fioletowa. Dzieki zagladne tam w weekend A ten slupek (plastik)jest na zatrzaski bo nie widzę żadnych śrubek?
kanu Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Witam Koledzy! Wątków na temat air bag'ów jest tu sporo ale niestety nie znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie. Otóż w mojej A4 co jakiś czas zapala się kontrolka air bagu. Zapala się w dość dziwnych sytuacjach - jadąc podskoczę na fotelu lub przesunę się to się zapala. Po jakimś czasie gaśnie i jest. Innego dnia jak zapali się to nie gaśnie przez np. 2 dni. Mam wrażenie, że któryś z czujników w fotelu bzikuje. Czy można to jakoś sprawdzić bez pakowania się na serwis? Przeczytałem na jednym wątku, że jest to kwestia jakiejś kostki pod fotelem. Ale gdzie ona jest??? będę wdzięczny za podpowiedź. gregers jak nie pomoże ci przeczyszczenie kostki to zostaje taśma w kierownicy.
bishop1923 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Sciagnałem tapicerke slupka kierowcy tą z materialu i tam nie ma żadnych kostek . Moze sa jakies przypiete do fotela bo te w podlodze pod zaslepka sprawdzalem. Zauwazylem tez ze jak wpadne w dziure to tez sie zaswieci Jak ktos rozwiazal ten problem prosze dac znac.
nitroo Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Nie pod materiałem, a pod plastikiem znajdziesz pas i fioletową wtyczkę - na samym dole słupka.
bishop1923 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Nie pod materiałem, a pod plastikiem znajdziesz pas i fioletową wtyczkę - na samym dole słupka. Aha a ten plastik tez jest na zatrzaski czy sa srubki ?
nitroo Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zatrzaski i musisz go unosić od dołu w górę aż zjedzie z takiej jakby prowadnicy.
darek181289 Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Witam, mam szybkie pytanko, czy do wyciągnięcia fotela kierowcy w celu naprawy tapicerki trzeba odłączać akumulator? czy wystarczy to zrobić bez kluczyka w stacyjce? Chodzi mi o błędy airbagów...
jacek70 Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Nie musisz odpisać aku. Wystarczy że wyjmiesz kluczyki ze stacyjki. Potem jeszcze odepnij kostki pod fotelem.
darek181289 Opublikowano 30 Września 2015 Opublikowano 30 Września 2015 Nie musisz odpisać aku. Wystarczy że wyjmiesz kluczyki ze stacyjki. Potem jeszcze odepnij kostki pod fotelem. dzięki
Rekomendowane odpowiedzi