leoncjo Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Mam pytanie odnośnie kontrolek jakie zapalają się w momencie włączenia zapłonu na środku zegarów (te kwadratowe nad wyświetlaczem od termometru są 4 szt.). U mnie wygląda to tak: - rezerwa od paliwa - świeci światłem ciągłym - poziom płynu hamulcowego, alternator i poziom płynu chłodzącego - wszystkie trzy miarowo mrygają. W momencie rozruchu wszystkie cztery rownocześnie gasną. Czy to normalne działanie, czy ktoś coś kręcił ?? Jak odpiąłem wtyczkę czujnika ciśnienia oleju (tą koło filtra oleju) i wtyczkę poziomu płynu w zbiorniczku wyrównawczym chłodnicy i odpaliłem autko rzadna kontroka się nie zaświeciła. Opiszcie jak jest u was z tymi kontrolkami i czy tak samo mrygają po włączeniu zapłonu.
smiczug Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 W moim wózku wszystkie kontrolki podczas odpalania auta zachowują się dokładnie tak samo jak u Ciebie ; wydaje się że jest to rzecz normalna i tematu nie drążyłem . Doświadczeń z rozłączaniem czujników nie robiłem tak więc nie wiem jak się zachowuje kokpit kontrolny.
schiller Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Opublikowano 28 Sierpnia 2007 bylo juz tysiace razy. tak to normalne. next time opcja szukaj :bicz3:
leoncjo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Szukałem i ani jednej z tysiąca odpowiedzi nie namierzyłem, ale być może wpisywałem inne hasła i stad ten post, to nie wynika z lenistwa . A jak najprościej sprawdzić działanie czujnika poziomu płynu chłodzącego, czy to jest czujnik typu zwarty styk - rozwarty styk ??
schiller Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 jak to nie, np tu: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,9359.0.html
leoncjo Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Proszę o wybaczenie widać mam jeszcze małe doświadczenie w używaniu opcji szukaj Kolego schiller orientujesz się co do działania kontrolki poziomu płynu tzn. jest tam tylko styk ?? Tzn mogę sprawdzić działanie robiąć zworkę we wtyczce ??
jaro-SIEDLCE Opublikowano 19 Listopada 2007 Opublikowano 19 Listopada 2007 siemka U mnie też tak jest robiłeś coś z tym??????? Zdjęłem czujnik od ciś.oleju a kontrolka nie świeciła sie????????czy to normalne????? Pozdro ziomal :audi:
leoncjo Opublikowano 22 Listopada 2007 Autor Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam serdecznie sąsiedzie . Nic nie robiłem z mryganiem kontrolek tak po prostu jest w tym . Sprawdziłem natomiast dzialanie kontrolki poziomu plynu chlodniczego (jak kupilem autko wtyczka byla odłaczona) i ciśnienia oleju. Po zdjęciu wtyczki poziomu płynu robisz zworkę we wtyczce i czekasz chwilke n apracujacym silniku. Kontrolka oleju: sdejmujesz wtyczke i czekasz chyba z pol minuty lampka powinna sie zaswiecic . W razie problemów pisz na priv. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi