Jaro75 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Witam. Od razu chciałem napisać że szukałem ale nie znalazłem.Może nie ma może nie umiem więc postanowiłem zapytać.Kupiłem sobie fajne TDI i muszę wymienić olej.BYł do wymiany na 152 tyś według książki a ja zrobiłem już troszkę i muszę już zmienić ale na co? Według kartki wlany jest WAPSOIL LL 1040.Ale nie umiem nigdzie doszukać się co to za olej ,o jakich właściwościach i o ewentualnych zamiennikach chociaż jeżeli jest to dobry olej i nie masakrycznie drogi to może dalej go lać? Jeżeli ktoś wie to pisać,pisać i pisać bo olej to podstawa. Pozdrawiam. Jarek
Krzysztof Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Przeczytaj wnikliwie pierwszy post Murzyna w tym temacie: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,15435.0.html
Jaro75 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Autor Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Ok,ale chciałbym wiedzieć coś o tym oleju jaki był lany.
lukasssw Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Na książkę patrz z przymrużonym okiem (bo ten przebieg coś malutki jak na ten rocznik), a oprócz oleju wymień zaraz rozrząd i filtry aby w przyszłości nie narazić się na niemiłe niespodzianki
taktuś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Nie musisz robić kontynuacji 10W40 jak na ten rocznik ( bo przebieg to pojęcie względne przy tym roczniku) jest olejem jak najbardziej do przyjęcia lej mobila, albo shella :th:
Rekomendowane odpowiedzi