Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Jak poprawic audio w moim aucie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chcialbym troche polepszyc swoje audio w aucie, posiadam oryginalne radio concert ktorego raczej nie chce zmieniac poniewaz ladnie pasuje do reszty, oraz oryginalne glosnki z przodu i z tyly w polce gdzie na jednym jest taki maly wzmacniacz, ale to nie jest zestaw nokii.

Jest jakas mozliwosc dolozenia suba bez wiekszych przerobek? a moze zmienic z tylu glosnki na phonocar bo takie posiadam ale czy beda lepiej graly?czy tez moze z przodu wymienic na jakies nowe?od czego zaczac zeby po prostu troche ulepszyc naglosnienie?

Opublikowano

hmm powiem tak kolego radio audi komponuje się bardzo dobrze i źle też nie gra ale wiadomo apetyt rośnie w miarę jedzenia ale napewno gra słabiej niż jakieś radio markowe... wiem ze swojego doświadczenia wymieniłem na Pioneer i gra to lepiej za jakiś czas wymienię głośniki na inne Hertz bo 13 letnie głośniki ori napewno już swoje odegrały a czy można podłączyć sub ze wzmacniaczem w celu poprawienia jakości dźwięku w aucie to już niech sie wypowiedzą inni bardziej doświadczeni . :hi:

Opublikowano

a ja używam tylko hertza :good:

Opublikowano

Ja proponuję założenie nagłośnienia BOSE. Sam mam w swoim sedanie i całkowicie inne brzmienie jak w normalnym sprzęcie, dodam że mam 2 DIN z dużym radiem Symphony.

Jak coś mogę pomóc w tej sprawie. [email protected]

Opublikowano

BOSE w b5 nikomu nie polecę, po prostu szkoda kasy

Opublikowano

Kup wzmacniacz 4 kanały z aktywnymi filtrami

suba + wzmacniacz do niego

a co do głośników to musisz sam ocenić na swoje ucho, jedni mówią ze hertz'e inni ze nie,,,

najlepiej iść do sklepu i odsłuchać jak co gara, co prawda w aucie będzie inaczej niż w sklepowej półce,

przy wyborze głośników w drzwi nie kieruj się dużym basem tylko dobrym dźwiękiem, średnie i wysokie tony co by w uszach nie gwizdało, a co do basu to już subek musi sobie poradzić ;)

Opublikowano

a bose jak wychodzi z kosztami??

Opublikowano

poszło na PW