Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B8] Cubrowóz ,Czarny Avant ,quattro, S-line Plus !!!!

Cuber

Rekomendowane odpowiedzi

Spoiler na klapę też"wjeżdża" ??

Narazie nie znalazłem w dobrej cenie a 1,2 tyś w ASO nie bardzo mi się uśmiecha dawać :cool1:

Patrox dzieki za info :hi:

Cuber na dniach postaram się zalecieć do mumena , pobawimy się u niego i dam znać... :wink4:

to daj info co i jak :cool1:

Źle adaptujecie widocznie to!! Robiłem już to w kilku jak nie kilkunastu autach i działa. Spróbujcie vasem jak vcds nie robi.

Cuber sprawdz po adaptacji czy nie patrzysz na doswietlanie zakrętów tylko na DRL. Doświetlanie działą tylko na xenonach.

a doświetlanie zakrętów to tylko kwestia programowa?? jeśli ktoś ma xenony?

Patrox dajcie coś na stronie ECU wkońcu... bo nie widać postępów waszych :)

Wydaje mi się że xenony nic tu nie maja choś osobiście nie próbowałem bo wszystkie A4-ki które mnie odwiedziły miały xenony.

Strona jest robiona od podstaw dlatego na tamta nić nie wstawiam. Wkrótce będzie gotowa :)

Cuber sprawdz po adaptacji czy nie patrzysz na doswietlanie zakrętów tylko na DRL. Doświetlanie działą tylko na xenonach.

kurcze to samo kodowanie David robił u Siebie i u niego śmiga a u mnie Nie i u Grega tez nie ;(

Patrox ale to przeprogramowuje się lampy aby było doświetlanie zakrętów? czy tez jakieś mechanizmy potrzeba?

zapala się halogen jako doświetlanie :wink4:

Patrox ale to przeprogramowuje się lampy aby było doświetlanie zakrętów? czy tez jakieś mechanizmy potrzeba?

ale tak jest w nowych czy tez mają skrętne światła główne? jeśli tylko halogeny to jak mniemam chodzi iwyłącznie o komputer i programowanie

kurcze to samo kodowanie David robił u Siebie i u niego śmiga a u mnie Nie i u Grega tez nie ;(

Sprawdz napięcie akumulatora. Bo jeśli sa spadki napięc lub za mała skutecznośc odłącza pewne moduły w celu zaoszczędzenia energii.

Nie chciałem tworzyć nowego wątku (jeszcze) dlatego zapytam tutaj. Co lepiej szukać :

1. 3.0 TDI w B7

2. 2.0 TDI 170PS w B8 ?

Na 3.0 w B8 kasy braknie :confused4:

1. 3.0 TDI w B7

2. 2.0 TDI 170PS w B8 ?

Ja wybrałem 2,0 TDI Quattro B8 :wink4:

są duże różnice konstrukcyjne w motorach ? Który lepszy ? 2.0 czy to rozbudowana jednostka z B7 czy nowa ?

silniki 3.0 TDi sa najbardziej dopracowane - zakładam że mówisz o silniku ASB czyli 3.0 ~232 KM a nie wersja 204 itp.

Jedynymi kłopotami sa klapy kolektora ale i to jest problemem również w wersji w B8 240 KM.

Jeśli masz zamiar jeździć po drogach szubkiego ruchu i autostradach, to definitywnie 3.0 TDi w B7 w wersji po "liftingu".

Mniej ci spali poprostu i nie będziesz męczył tak motorku jak w przypadku 2.0.

Jeden problem jest - znaleźć taki samochód w dobrym stanie z małym przebiegiem i dokumentacją jest baaaaaaaaaardzo trudno.

Na mobile.de widziałem B7 w dobrym stanie z małym przebiegiem i z tym silnikiem ale po akcyzach itp wychodzi 120.000 PLN... troszke dużo.

W B8 dobre podobno sa 2.0 TDi 143 KM... no ale to troszeczke mało jak na tak duży samochód jesli ktoś chce miec jakiś zapas pod pedałem.

Z kolei B8 jest większym samochodem, ale B7 maja jednak lepsze tworzywa we wnętrzach (to mój prywatny osąd wynikający z mojego doświadczenia)

Co do różnic to w B8 masz ukłąd Common Raily, a w B7 masz pompowtryski w ASB.

silniki 3.0 TDi sa najbardziej dopracowane - zakładam że mówisz o silniku ASB czyli 3.0 ~232 KM a nie wersja 204 itp.

Jedynymi kłopotami sa klapy kolektora ale i to jest problemem również w wersji w B8 240 KM.

Jeśli masz zamiar jeździć po drogach szubkiego ruchu i autostradach, to definitywnie 3.0 TDi w B7 w wersji po "liftingu".

Mniej ci spali poprostu i nie będziesz męczył tak motorku jak w przypadku 2.0.

Jeden problem jest - znaleźć taki samochód w dobrym stanie z małym przebiegiem i dokumentacją jest baaaaaaaaaardzo trudno.

Na mobile.de widziałem B7 w dobrym stanie z małym przebiegiem i z tym silnikiem ale po akcyzach itp wychodzi 120.000 PLN... troszke dużo.

W B8 dobre podobno sa 2.0 TDi 143 KM... no ale to troszeczke mało jak na tak duży samochód jesli ktoś chce miec jakiś zapas pod pedałem.

Z kolei B8 jest większym samochodem, ale B7 maja jednak lepsze tworzywa we wnętrzach (to mój prywatny osąd wynikający z mojego doświadczenia)

Co do różnic to w B8 masz ukłąd Common Raily, a w B7 masz pompowtryski w ASB.

Dzięki za info poczekam jeszcze na odpowidź Cubra i Patroxa w końcu oni przesiedli się z B7 3.0 na B8 ( dwa motory)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...